A.I. Sztuczna inteligencja

A.I. Artificial Intelligence
2001
7,2 193 tys. ocen
7,2 10 1 193020
6,8 32 krytyków
A.I. Sztuczna inteligencja
powrót do forum filmu A.I. Sztuczna inteligencja

końcówka...;(

ocenił(a) film na 7

ten film powinien się skończyć smutny...wyciąłbym tych UFOków :D
Dla mnie takie pesymistyczne zakończenie było genialne, film zmusił do przemysleń a tu Steven musiał zjebać film i tak z 10 zrobiło się 6 1/2

Legiusz

przecież jest smutne zako.ńczenie bo matka może żyć dopóki nie zaśnie a zasypia

Goku

Jak dla mnie to szkoda, że film nie zakończył się właśnie na momencie jak głównemu bohaterowi kończy się 'bateria'. To byłoby świetne zakończenie filmu. Ale Spielberg lubi kino familijne i takie dał zakończenie.
Gdyby skończyło się właśnie w tym momencie pod wodą gdzie znalazł wróżkę to pokazałby że jest konsekwentny. Bo jak dla mnie to Spielberg tak z początku zamierzał zakończyć film.
Wróżka, która zrobi z niego chłopca miała być utopią.
A tak w zastępstwie wróżki mamy kosmitów.
Ja to tak widzę.
Nie mówię że film zły. Ale mówię szkoda.

van_Gregorian

Zakończenie było akurat pomysłem Kubricka

ocenił(a) film na 7
Legiusz

tak oczywiście wszyscy wiedza lepiej niz nawet sam Spielberg jak On chcial zakonczyc film i jak powinien wygladac 'koniec wg spielberga'... jak narazie to nie my tylko On jest jednym z najlepszych rezyserow wiec wczesniejsze wypowiedzi troche mnie rozbawily;) wedlug mnie zakonczenie jest bardzo dobre duzo lepsze niz wczesniej wspomniana scena pod woda. pozdr

ocenił(a) film na 7
smakoszz

a ja jestem jednak za tym, ze zakonczenie pod woda byloby idealne ^^

Legiusz

To nie kosmici tylko kolejna generacja mechów. Zostali stworzeni przez innych przez mechów. Ludzie wyginęli natomiast mechy przetrwały. David był dla nich unikatowy bo pamiętał żywych ludzi.