jest taki piękny.... Bardzo niedoceniony!!!!! z przesłaniem, świetna rola Franic O Connor OScary w pięciu kategoriach powinny byc jego!!!!
w kinie płakac mi się nawet chciało ale byłem z dziewczyną to byłoby wstyd
no film tak jak mówisz jest niezwykły (+muza Williamsa-cudowna, chociaż jak zawsze sie kojarzy z innymi filmami np. ET - jakby przyspieszyć :-))). Też zrobił na mnie niesamowite wrażenie i trudno sie było od łez powstrzymać. Nie kumam tylko czy aby te ludki na końcu to są kosmici czy raczej kolejna rasa ewolucji na ziemi??? Co o tym myślisz??? Trudna wogóle jest końcówka jak dla mnie troche.
Te, jak tam je nazywasz "ludki" to ani nie kosmici, ani kolejna wyewoluowana rasa, tylko poprostu androidy zaprojektowane oraz wyprodukowane przez wcześniejsze modele androidów.
Rozmawiałem już na tym forum z wieloma fanami tego filmu, dlatego jestem pewny tej wersji.
Film naprawdę świetny. Nie rozumiem dlaczego wiele osób go krytykuje. Co im nie podoba sie w końcówce ? Film jest dokładnie taki jaki miał być i dlatego jest świetny. Zresztą raport mniejszości i wojna światów to też bardzo dobre filmy Spielberga. Chyba ludzie ostatnio sie na niego uwzięli, że tak po nim jadą. On tworzy napradę dobrą fantastykę, której brakuje w ostatnim czasie.
dokładnie sie z tobą zgadzam. Spielberg to reżyser z wyobraźnią i tworzy super fantastyke. Nie poszedł (jak sie wydaje niektórym) w komercje, choć umiejętnie wykorzystuje środki dostępne na koncie. I zgadzam sie co do Wojny świątów a także Raportu Mniejszości (patrz moje ulubione ;-))). Pozdrawiam
Hmm.. Mi sie wydawało, ze to inna cywilizacja, która przybyła na Ziemię, gdy ludzkośc juz wymarła...