to jest jeden z najlepszych filmów na świecie. pierwszy raz zobaczyłem ten film w siepniu 2002r szwagier wypożyczył i w nocy zaczeliśmy go oglądać ten film niesamowicie mnie poruszył wzruszył w końcu ten film nakręcił mistrz Steven Spielberg i te piękne zdjęcia Janusza Kamińskiego. film pod koniec filmu asz się popłakałem polecam każdemu ten film jest naprawdę piękny i niesamowity.
o jezu znowu trafiłem na niechcianego trola...
naprawdę niewiem jaki kto ma w tym interes i jakie czerpię korzyści z bycia trolem internetowym... jest na to jedna rada Niekarmić Trola!
ten film to Arcydzieło. takich pięknych filmów jak ten jest niewielę. pozdrawiam
Tak... Film jest świetny :) Jeden z nielicznych na którym płakałam... Nie mogłam już wytrzymać jak ta baba zostawiła Davida... A na koniec... Cudne... Pogoń za wróżką. Końcówka była jak dla mnie bardzo płaczliwa... Cały czas pamiętam ten tekst:
"I wtedy poraz pierwszy poszedł spać[...]"
10/10
KOCHAM TEN FILM...
Milion razy już go widziałam, a zawsze ryczę...
łeeeeeechh...
masakra :|
Pozdrawiam xD
zawszę jak oglądne ten film pozostaję on mi na długo w mojej pamięci. bardzo wruszający. i mineło 2 tysiące lat... tyle czasu david czekał i czekał wpaczony nieruchomo w błękitnom wróżkę i miał cały czas nadzieję że wreście błękitna wróżka spełni jego marzenie i spotka się znowu z ukochanom mamusią. jak to usłyszałem to poprostu łzy lały się ze mnie strumieniami i ta końcufka i "wtedy po raz pierwszy poszedł spać" jeszczę do tego ta piękna wruszająca muzyka piękne zdjęcia mistrzowska reżyseria wybitna gra aktorska tworzą z tego filmu niesamowitą historię o miłości, Nietolerancji, ludzkiej głupocie, chęci niszczenia.
ta piękna i wruszjąca historia tworzy z tego filmu arcydzieło 10/10 film jest wybitny i mogę powiedzieć że to jeden z najlepszych filmów na świecie. pozdrawiam
Film Piękny... Taki głęboki i w wielu momentach wylałam z siebie całą litanię łez. I bardzo ładne zakończenie. Pozwala innym dalej podążać z Davidem.
Jeden z moich ulubionych filmow, zwłaszcza jezeli mam ochote popłakac(a to dosc czeste zjawisko). Naprawde ciekawy temat, dobra gra aktorow, zwłaszcza Osmenta, fajne zakonczenie. 10/10
Zapomniałam dodac... efekty specjalne sa niesamowite, nie jest ich duzo, bo w koncu to nie film akcji, ale po obejzeniu samego filmu ciezko sie domyslic, ze film jest juz taki stary(10 lat) nakręcono go tak, jak teraz sie kreci filmy, a nawet lepiej.
dokładnie film został nagrany w 2001r dokładnie ma 7 lat nawet niewiem kiedy to mineło czas pędzi tak brutalnie szybko. ten film jest taki prawdziwy bo dużo ludzi przeżywa w życiu takie chwile porzucenia nieszczęśliwej miłości cierpienia i wielkiej samotności. wielki mistrz steven spierberg pokazał w tym filmie to uczucie cierpienia z takim wyczuciem sytuacji. poprostu pokazał jak to naprawdę jest jak kogoś się bardzo kocha a ten ktoś kogoś porzuca i zostawia i w tedy pozostaje wielka samotność cierpienie rozpacz i nadzieja. asz poł filmu przepłakałem. ten film jest przepiękny i tak prawdziwy!
ten film jest tak piękny i ma piękną muzykę że asz zrobiłem mu video-clip na YouTube zapraszam to ogładania krzysiu502-YouTube część 1/2 http://pl.youtube.com/watch?v=irpn9PRt0io część 2/2 http://pl.youtube.com/watch?v=zRU1CLAW-h4 a to link do mojej strony zapraszam http://pl.youtube.com/krzysiu502 i drugiej strony z prywatnymi video-clipami http://pl.youtube.com/user/NasDwoje pozdrawiam
Z TEGO CO JA TU SŁYSZĘ ZACZY SIĘ CZYTAM. TO FILM JEST WYBITNIE OGLĄDANIAGODNY. MUSZĘ GO OBEJRZEĆ SŁYSZAŁEM O NIM NAWT JAKIEGOŚ SCREENA WIDZIAŁEM ALE NIE WPADŁO MI DO MÓZGOWNICY ABY ŚCIĄGNĄĆ LUB KUPIĆ. TEMAT SZTUCZNEJ INTELIGENCJI W KINIE JEST BARDZO EKSPLOATOWANY MOŻE BY ZROBIĆ MAŁY RANKING FILMWEBOWICZÓW W CELU POZNANIA TEGO CO WAM SIĘ PODOBA.
A JAK CI SIĘ PODOBAŁ JEŚLI OGLĄDAŁEŚ DROGI NAS DWOJE TEN FILM: Człowiek przyszłości AKA Bicentennial Man
tak oglądałem piękny film ale A.I.SZTUCZNA INTELIGENCJA jeszczę piękniejsza. napradę polecam
Tak, film jest rzeczywiście genialny. Niezwykle wzruszyła mnie scena, gdy David jest porzucany w lesie i gdy dociera do wróżki. Oraz oczywiście zakończenie. Efekty specjalne jak na rok produkcji są wspaniałe. Polecam.
Emiwas tez uwielbiam ta scene w lesie, gdy on krzyczy 'no! no!':)
zgadzam sie z autorem i reszta, film jest arcydzielem, piekny i co najwazniejsze gleboki, ma przeslanie(a raczej przeslania). pozdrawiam;)
oto bardzo piękna piosęka o filmie http://pl.youtube.com/watch?v=3gFjdBgWcf4&feature=channel_page
A dlaczego to miałą by być prowokacja ?!Kolesiowi film się spodobał i
tyle.Moim zdaniem również film jest piękny,ma wiele niedociągnięć ale
też ma to coś co sprawia że w co wrażliwszych osobach coś pęka i
zaczynają płakać.Film opowiada o emocjach i też te emocje wywołuje.Ode
mnie zasłużona 9.
Racja, obejrzałem sobie go wczoraj po raz kolejny i znowu przepłakałem całą końcówkę :D Najlepszy film swojego gatunku i porusza problem który być może kiedyś naprawdę nas będzie dotyczył. Ode mnie 11/10
Ogladałem niedawno ten film.zrobił on na mnie wielkie wrażenie.Piękne było to jak David bardzo kochał swoja mamę ,smutne było to że Martin ,prawdziwy syn Moniki nieakceptował Davida ,traktował go jak wroga i jak zabawkę,wyśmiewał sie z niego razem z kolegami,prowokował go.I to przez jego nietolerancję i zazdrość David został uznany przez rodziców za niebezpiecznego,którego nalezy znisczyć.A on przecież niczemu nie zawinił,chciał miec tylko kochającą mamę.Bardzo poruszyła mnie scena w lesie ,kiedy matka zostawila go w lesie.Na końcu znów się spotkał z matką,wresczcie David zaznał milości .Niby dobrze się skończyło,lecz i tak troche smutno było dla mnie na końcu że jego matka musiała po jednym dniu odejśc na wieki.
Polecam bardzo ten film!