A.I. Sztuczna inteligencja

A.I. Artificial Intelligence
2001
7,2 193 tys. ocen
7,2 10 1 193020
6,8 32 krytyków
A.I. Sztuczna inteligencja
powrót do forum filmu A.I. Sztuczna inteligencja

sam nie wiem....

ocenił(a) film na 7

Jak na tamte lata to Spielberg jak zwykle stanął na wysokości zadania. Film oceniałem na 7. Mogło być więcej , ale w końcówce filmu zawiało dłużyzną. Trochę zbyt uproszczona relacja stwórcy do stworzenia. Bóg został jak zwykle wymazany. Futurystyczna wizja z tamtych lat całkiem niezła.

pio_

"Jak na tamte lata", "z tamtych lat"? Film jest z 2001, jak można pisać w ten sposób, jakby nie wiadomo ile czasu minęło od jego premiery?

ocenił(a) film na 7
McLlovin

Odpowiedź jest prosta:
2015-2001 = 14 lat.
Jeśli uświadomisz sobie ile zmieniło się w technikach komputerowych w tym okresie (odnośnie efektów specjalnych), to przestaną cię dziwić takie stwierdzenia: "jak na tamte lata"..itp.

pio_

Jeśli chodzi o efekty to ok, myślałem, ze mam do czynienia z kolejnym idiotom, który film z 2001 uważa za stary.

ocenił(a) film na 7
McLlovin

Spoko, nawet gdybyś miał do czynienia z "kolejnym idiotą" to nie powinieneś oceniać subiektywnych odczuć. Dla jednego 14 lat to jest całe życie, dla innego "całkiem niedawno". Dla mnie 14 lat to jest dość sporo ;). Dobrego dnia!

pio_

14 lat to w kinie tyle co nic, chyba, że ktoś olewa cały wiek XX i widzi tylko najnowsze premiery

ocenił(a) film na 7
McLlovin

I to jest właśnie twoje subiektywne odczucie. Rozumiem je ale się z nim nie zgadzam.

pio_

To nie jest subiektywne odczucie to jest rzeczywistość. Nie można powiedzieć, że film mający 14 lat jest stary, nic się w nim nie zestarzało to po pierwsze, a po drugie skoro ten film jest stary to jak traktować filmy z lat 50. 60. 70? 14 letni film jest stary - to dopiero subiektywne odczucie idiotów którzy poza premierami nic już nie oglądają, bo wszystko jest stare.

ocenił(a) film na 7
McLlovin

Rozumiem twój punkt widzenie ale się z nim nie zgadzam. Myślę, że dalsza polemika nie ma większego sensu.

pio_

Ja twój też rozumiem tyle, że on jest absurdalny, nie można olać 100 lat historii kinematografii tylko dlatego, że teraz filmy kręci się z lepszymi efektami i prostszą fabuła idealną dla typowych bezmózgowców.

użytkownik usunięty
McLlovin

Lata 50. to prehistoria kurcze blade!

lata 90 to prehistoria, tyle że XIX wieku, lata 50 to po prostu stare filmy

użytkownik usunięty
McLlovin

"I to jest właśnie twoje subiektywne odczucie. Rozumiem je ale się z nim nie zgadzam."

Debile oglądający same premiery. Tyle wam powiem. Na kinie się gówno znacie.

użytkownik usunięty
McLlovin

Ironizujmy dalej!

ocenił(a) film na 7

O wielki wszechwiedzący McLlovinie! dziękujemy ci, że nas oświeciłeś swoją mądrością i powiedziałeś nam kim jesteśmy i na czym się znamy ;).

użytkownik usunięty

.