A.I. Sztuczna inteligencja

A.I. Artificial Intelligence
2001
7,2 193 tys. ocen
7,2 10 1 193020
6,8 32 krytyków
A.I. Sztuczna inteligencja
powrót do forum filmu A.I. Sztuczna inteligencja

smutny

ocenił(a) film na 7

cholernie smutny był ten film.

ocenił(a) film na 9
pasiap1902

i bardzo fajny :)

pasiap1902

zgadzam sie. ostatnie 20 minut to wyciskacz łez.

pasiap1902

Ten film powiedział mi jedno... ludzie, nigdy, ale to przenigdy nie twórzcie myślących maszyn ! Manipulowanie uczuciami i marzeniami to najgorszy ból jaki można odczuć.

ocenił(a) film na 9
pasiap1902

Zajebisty. Pierwszy raz ogladalem, az wstyd :D

ocenił(a) film na 9
ha7ny

Bardzo dobry film ;) już 3 razy go widziałem i te same magiczne wrażenie mi towarzyszy przy oglądaniu!!!!

ocenił(a) film na 9
pasiap1902

A mi nie wiem czemu przypomniało się dzieciństwo (najpiękniejsze chwile) i przez ostatnie 15 min byłem na skraju rozpłakania się. Ale jedno trzeba przyznać, Teddy za ostatnią scenę (na łóżku) powinien dostać Oscara.

ocenił(a) film na 6
SPEEDRAID

Teddy to chyba najbardziej pozytywna postać. Też jestem tego zdania że Teddy za ostatnią scenę powinien dostać Oscara !!!!

użytkownik usunięty
pasiap1902

Film fajny, choć strasznie podobny do Metropolis z 2001 roku (jedną z cech łączących jest też lekka "przydługawość")... największą różnicą jest zakończenie, które moim zdaniem jest lepsze w Metropolis... w A.I. na siłę próbowano zrobić happy end, które w ogóle nie zachęca do refleksji...

ocenił(a) film na 10

Film jest REWELACYJNY. Tyle ode mnie .

ocenił(a) film na 8
BoroJwr

Ja oglądałam 3 raz, pierwszy raz widziałam ten film jako dzieciak i pamiętam, że strasznie się popłakałam:)
Ale nadal robi wrażenie, oryginalny i bardzo smutny.I pokazuje ludzi w nienajlepszym, ale niestety prawdziwym świetle:(

ocenił(a) film na 9
pasiap1902

Oglądałam ten film kilka lat temu i bardzo mnie wzruszył (na końcu były łzy). Dzisiaj, mając już 2 dzieci, nie byłam w stanie go obejrzeć. Pierwszy szloch był kiedy "matka" zostawiała go w lesie i musiałam przełączyć na inny program, bo stwierdziłam, że jest zbyt przykry. Po jakimś czasie znów włączyłam (film intryguje) i to samo. Znów wyłączyłam. Ostatni raz włączyłam na samą końcówkę - i łzy. Osoby, które w innych wątkach piszą o nieumywaniu się Spielberg'a do Kubrick'a powinny pomyśleć, że miłość i tęsknota dziecka (choć nie tylko bo matka też cierpiała) oraz empatia (w bardzo szerokim zrozumieniu, szczególnie w dzisiejszym świecie) wystarcza do stworzenia świetnego i powodującego głębokie przemyślenia filmu (w końcu jak by zachowała się większość z nas gdyby robot nawet z uczuciami zagrażał życiu naszego dziecka). Lubię filmy do głębszych przemyśleń, jednak w tym (choć większość produkcji Spielberg'a jest słabych) ilość emocji zupełnie wystarcza.

ocenił(a) film na 10
pasiap1902

Tak ,myślę ,że to film z pewnym przesłaniem ..opowiadający też o tym jacy są tak naprawdę ludzie.Po prostu zwięrzęta!A co do końcówki ,nie powiem ..ryczałam strasznie ,a nie pierwszy raz ten film oglądałam.Haley naprawdę się popisał ,a był przecież wtedy taki młody :)