Absolwent

The Graduate
1967
7,9 86 tys. ocen
7,9 10 1 85523
8,2 61 krytyków
Absolwent
powrót do forum filmu Absolwent

tym filmie, że jest dobry ,że to klasyka i z tym zgadzam się połowicznie. film ten ogladałem dwa razy -pierwszy raz w 1970 roku w kinie i dziś w telewizji. O ile pierwszym razem nie zastanawiałwm sie za bardzo nad trescią o tyle dzisiaj tak. Nik z Was nie napisał i nie zwrócił uwagi dlaczego w tym filmie nie jest pokazane za co pani Robinson nienawidzi tak głównego bohatera. Można było wstawić kiluminutową scenę np. że pani Robinson niecierpiała jego rodziny za coś tam i wtedy według mnie film byłby kompletny. A tak taka nieuzasadniona zaborczość.

arturo166

//Można było wstawić kiluminutową scenę np. że pani Robinson niecierpiała jego rodziny za coś tam//

Tylko po co. Ona nie uwiodła Bena z zemsty. Ona go uwiodła bo miała ochotę się z kimś przespać, a on akurat się jej spodobał. Ze swoim mężem nie sypiała. Ożeniła się z nim bo była w ciąży.

FinneganAwaken

-EDIT-

Błąd: Nie, ożeniła się, tylko wyszła za mąż. Naprawdę przydałaby się możliwość edycji postów.

ocenił(a) film na 6
FinneganAwaken

Podobnie przydałąby się możliwość wysyłania informacji do innych urzytkowników (bez zbierania punktów)... ale admini są nieomilni i weź spróbuj im coś przemówić do rozumu.

Wg mnie nie potrzeba zadnej sceny, nie zrozumiałeś do końca o co tam chodziło a kolega już wyjaśnił.

arturo166

Wlaśnie obejrzałam film, jestem pod wielkim wrażeniem, szczególnie gry Dastina Hoffmana. Tak mi przyszło do głowy, że może p. Robinson była zazdrosna o córkę. Nie widziałam w ich relacjach miłości matka-córka, wiec wykluczam obawę o tzw. dobro dziecka, a widzę właśnie zazdrość. Zresztą w tym filmie wszystko jest inne, inny świat, inne realia, inna konstrukcja. Dzisiaj takich filmów już się nie robi..jak dla mnie fenomenalny

ocenił(a) film na 10
panna_marsowa

wszystko co nie zostało powiedziane w filmie , jest w słowach piosenek.