PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463637}

Adrenalina 2. Pod napięciem

Crank: High Voltage
2009
6,2 78 tys. ocen
6,2 10 1 78243
5,3 20 krytyków
Adrenalina 2. Pod napięciem
powrót do forum filmu Adrenalina 2. Pod napięciem

Film genialny

użytkownik usunięty

Jednak nie dla wszystkich. Fani romansideł i ckliwych dramacików nie mają tu nawet czego szukać.
Film zdecydowanie polecam ale tylko i wyłącznie koneserom gatunku.

użytkownik usunięty

A ty jesteś "koneserem" gatunku jakim jest film klasy B (czyt. gniot). Manypakiao dorośnij wreszcie i zainteresuj się kinem wymagającym, a nie tylko gniotami pokroju "Crank" czy też Jackie Chana.

użytkownik usunięty

Brawo eleias! oceniłeś film na 1/10 to oznacza że się znasz.

PS. jeśli chodzi o kino wymagające to jakie tytuły polecasz, co chyba nie Bergmana?

użytkownik usunięty

Bergmana stanowczo nie, straszny nudziarz... nawet dla mnie. Na początek poleciłbym Ci jakieś amerykańskie produkcje, zacząłbym od poznania Kubricka, a później dopiero zabrałbym się za kino europejskie.

ocenił(a) film na 2

oglądałam niedawno jakiś film Bergmana... był w nim pociąg chyba :) a Kubrick chyba zmusza widzów do oglądania wszystkich zrobionych filmów w wersji reżyserskiej - są naprawdę dobre, ale też rozwleeeczone. Dodatkowo biorąc pod uwagę nietypowe ujęcia i kadry filmów można stwierdzić, że on robi je, żeby sam mógł se pooglądać.
Co do Crank 2 (taki jest temat dyskusji): prawdę mówiąc nazwanie go 'genialnym' zmroziło mi krew w żyłach, bo ten film to totalna niedorzeczność. Oby nigdy więcej produkcji dorównujących mu kiczowatą kreatywnością.

ocenił(a) film na 7

Z niemałym zażenowaniem przeczytałem Twoje wypowiedzi w tym temacie (bez urazy). Nie rozumiem dlaczego uważasz kino klasy B z góry jako jakieś g***no? Martwica mózgu, czy Martwe zło cieszą się dużą popularnością, a nawet są uważane za klasyki w swym gatunku. Polecasz komuś ambitne kino, ale zdecydowanie nie Bergmana? To chyba jakiś żart.... W jego filmach jest więcej artyzmu i są bardziej wymagające od produkcji Kubricka - przynajmniej jak dla mnie. Nudziarzem prędzej nazwałbym właśnie Kubricka niż Bergmana.
Dla mnie Adrenalina, oczywiście obie części, ale jedynka lepsza;) jest filmem świetnym. Nie wiem czy w jakimś innym filmie akcji jest więcej akcji ;) Jest to dla mnie czysta rozrywka i ogląda się go z przyjemnością i niemałym uśmiechem.

ocenił(a) film na 7
adryanusz_88

Dokładnie, to jest czysta akcja właśnie. W swoim gatunku film jest w pierwszej lidze. Zgadzam się z Tobą. Nie twierdzę, że Adrenalina, jedna i druga, to jakieś wybitne dzieło, ale swoje zadanie spełnia lepiej niż wiele filmów akcji, które aspirują to miana tych ambitniejszych.

ocenił(a) film na 3

co do moich top to wszystkie maja ponad 8 i mam 7 filmów ktorym dałem dyche za dopracowanie przedewaszytkim nie lubie naciaganego gowna jak ten cały crank 2 w życiu takiego syfu nie widzialem

Ma to coś. Ujęcia na plus, aktorstwo na plus:)

użytkownik usunięty

up

Romansideł i ckliwych dramacików... Hmmm, może jak Twój ulubiony Titanic?:D
Adrenalina2 zdecydowanie nie w moim typie, choć + za oryginalność, chyba jedyny plus niestety - 4/10.

ocenił(a) film na 6
Vaylander

Jedynka dla mnie naprawdę mocne 7/10 dwójka do momentu akcjii na basenie tez miała ocenę 7/10 ale własnie akcja z głową i ogniem to dla mnie juz kiczowate 5/10 z żalem ale warto obejrzec film

użytkownik usunięty

tja film genialny?chyba dla kogoś komu wycieli płat czołowy mózgu^^,tak szczerze nie wiem czy wy się jaracie w tym filmie co jest w nim takiego genialnego że dajecie oceny rzędu 9-10/10 może to ktoś racjonalnie wyjaśnić,zaznaczam że pierwsza połowa była nawet fajna ale w drugiej zaczęły się dziać takie rzeczy że normalnie zwątpiłem,chyba ktoś za bardzo zajarał się jakiegoś zielska i druga połowa filmu to DNO totalne.

użytkownik usunięty

''tja film genialny?chyba dla kogoś komu wycieli płat czołowy mózgu''

halo, halo, ten film to nie jest żaden mindfak, tylko czysta rozrywka, jak będę chciał obejrzeć jakiś film na myślenie włączę sobie Memento lub jakąś film Lyncha

użytkownik usunięty

chyba źle odebrałeś co miałem na myśli,dla mnie ten film może nie jakimś arcydziełem ale całkiem nieźle bawiłem się na początku ale jak już napisałem druga połowa filmu to dla mnie właśnie totalny mindfak zbiór niedorzecznych i niepasujących do filmu pomysłów,dlatego mimo wszystko jedynkę oceniam wyżej bo jest mimo wszystko bardziej przemyślana o ile można coś takiego o tym filmie powiedzieć^^
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty

xd

Jak dla mnie jest do bani jedynka jest bardzo oryginalna, pomysłowa, dobrze się ją ogląda, a dwójka to czysty kretynizm. Jeden z najgłupszych filmów jakie widziałem. Przegieli pałe, choć niktórzy lubią takie klimaty i cóz poradzić.

ocenił(a) film na 1
dawo160496

Dawno takiego syfu nie widziałem.Totalny szit aż niedobrze się robi.

ocenił(a) film na 7
Don_C_72

many ma rację, że nie dla wszystkich ;)

ocenił(a) film na 7

Genialny to może nie, ale pojechany na maksa i przez to dobrze się ogląda. Pod warunkiem oczywiście, że się podejdzie z odpowiednim nastawieniem. W filmie aż roi się od bezsensów, ale tak właśnie ma być. Dwójka zdecydowanie lepsza jest od jedynki, bo całkowicie poszła w swoją konwencję.

użytkownik usunięty

up

ocenił(a) film na 4

genialny to on na pewno nie jest

Zdecydowanie nie jestem koneserem gatunku ale film jak najbardziej się spodobał. Tak wg to trzeba przyznać ze Jason Statham zagrał genialnie ;)

ocenił(a) film na 7
olkunka

Właśnie też ostatnio obejrzałem na jedynce i po raz kolejny fajnie mi się oglądało.

ocenił(a) film na 8

Film byl tak poryty że aż genialny. I jak już kolega wcześniej napisał, do tego filmu TRZEBA PODEJŚĆ Z ODPOWIEDNIM NASTAWIENIEM. Ludzie którzy oceniają go pod wzgledem poważnego kina akcji, nie mają chyba wyobraźni.

ocenił(a) film na 8

Mi tam nawet się podobał ,bardziej niż 1 cześć .Było kilka śmiesznych , zwariowanych ,odjazdowych scen akcji ,Statham jako nieżły kozak ,Amy Smart też fajna i sexy .Może być ,aczkolwiek wole na codzień oglądać poważne realistyczne kino akcji typu Transporter ,Wyścig Śmierci czy Elita Zabójców .

ocenił(a) film na 4

druga cześć to kupa

ocenił(a) film na 1
plantum

kupa chyba cie pogie to gniot sraka i coś jeszcze wolał bym mode na sukces albo titanica 2 oglądnąć niż ten gniot jest to film dla debili którzy myślą że spadając z kilometra na ziemię nic się nie stanie podobał im się bo co bo walił dziewczyne na wyścigach konnych

użytkownik usunięty
jony

Przecież nikt nie bierze sobie na serio tego że głuwny bohater przeżył upadek z kilometrowej wysokości podobnie z resztą jaki i pozostałych absurdalnych incystacji. Po prostu nie zrozumiałeś koncepcji reżysera

ocenił(a) film na 1

no to o co chodziło bo nie wiem jak twierdzisz , jaki jest sens robić następny film uśmiercając g. bochatera. to tak jakby nakręcić titanica 2 z leonardo

ocenił(a) film na 7
jony

Przecież zawsze można wskrzesić Leonardo ;)

ocenił(a) film na 1
chemas

a no tak to ja widze to tak
pewien multi miliarder postanawia zbudować titanica 2 lecz wcześniej odnajduje na swojej łdzi podwodnej cześć zwłok leo
w swoim super nowoczesnym labolatorium odbudowuje go a ze wspomnień buduje titanica.
Leo płynie statkiem by spotkać się z pra x ileś (rok 2114) wnuczkę która jest identyczna jak rose.
ale o tym nie wie. i płyną titaniciem z nowego yorku do londynu i sie zakochują ale przybrana matka rose nie akceptuje związku bo ma ona chajtnąć się z wnukiem królowej. Bo mają mało kasy:D

jony

Jest film Titanic 2, ale ma trochę inną fabułę :D

Przyznaję się nie jestem fanką gatunku ,a film zobaczylam przez przypadek w telewizji . Nie znałam pierwszej części ale ponieważ 2 strasznie mi się spodobała to 1 zobaczyłam już online ,muszę przyznać że jestem straszna fanką adrenalin :)

ocenił(a) film na 7

Arcydzieło gatunku rozpierduchy, a użytkownik Znawca_filmowy to pedał gej i gazda.

ocenił(a) film na 7

100% racji

ApolloCreed_

Znowu sam sobie odpowiadasz.

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 7