nie wiem kto tu zezwala na opublikowanie recenzji do filmu, ale za taką recenzję powinien się wstydzić, brak właściwej formy, mało konkretnych treści, własna opinia (która nikogo nie obchodzi) zresztą jest totalnym nieporozumieniem, widać tylko, że pani, która tę "recenzję" napisała nie wiele wie nt. kina akcji, nawet żadnych odwołań do innych produkcji, chociażby ze stajni Rodrigueza/Tarantino, plus za wymienienie "pathology", które jednak nijak ma się do Adrenaliny, prędzej "the game", plus za wymienienie nazwiska Pattona, który chyba jednak dla autorki recenzji jest osobą nieznaną (tak sugeruje treść recenzji), jeśli tak to troszkę wstyd...aha, i jest też sprawa oceny filmu, która jest kompletnie nie adekwatna do rzeczywistej... tyle z mojej strony, pozdrawiam.
Nie no po prostu jak przeczytałem recenzję tej pani to mi opadły wszystkie części ciała i wszystkie przedmioty w moim najbliższym otoczeniu. Od razu widać, że mamy do czynienia z niekompetentnym człowiekiem nie mającym pojęcia o kinie, który pewnie nie zna znaczenia słowa pastisz i w życiu widział tyle filmów co nic. Nie wiem kto pozwala pisać takim ludziom recenzję na filmwebie tym bardziej, że film nie miał jeszcze POLSKIEJ PREMIERY więc albo ta osoba musiała wyjechać na ten film do ameryki (w co wątpię), albo ściągnęła to z neta (czyżby filmweb propagował piractwo?), albo (i tu najmniej prawdopodobna wersja) dostała taśmę z filmem do własnego domowego użytku co nie jest praktycznie możliwe. No bez jaj ludzie zastanówcie się co robicie. Zastanawiam się jeszcze co tu napisać, może powiem tak: Crank 2 może się komuś nie podobać tak jak każdy inny film, ale jeśli ktoś uważa się za dobrego kinomaniaka znającego się na filmach (a takimi osobami powinni być ludzie piszący recenzje w tym serwisie) to nie ma bata, żeby Crank 2 mu się nie podobał. Bo to jest genialny film. Ale trzeba się trochę znać na tych filmach, żeby móc to stwierdzić. A jeżeli bierze się pierwszą lepszą osobę do pisania recenzji tego filmu (w dodatku kobietę - co za porażka, każdy głupi wie, że to film dla mężczyzn), to nie należy się spodziewać nic innego niż takiej prymitywnej recenzji. Ehh, szkoda gadać...
Crank 2 - 10/10
no i znów zakompleksione bicie piany - co wam przeszkadza że beznadziejne filmidło potraktowano jak na to zasłużyło? bezsensowne zarzuty co do formy recenzji połączone z żenującą autopromocją (ja być autorytet) wywołać mogą tylko pobłażliwy uśmieszek politowania. dziatki pomyślcie zanim zaczniecie sączyć swój gimnazjalny jad.
Hahaha jesteś żałosny. Beznadziejne filmidło? Chyba chciałeś powiedzieć jeden z najlepszych filmów na świecie. Bezsensowne to są twoje posty, które nic nie wnoszą do tematu, w dodatku piszesz je tak jakbyś chciał wyjść na inteligenta, a prawda jest taka, że jesteś idiotą nie znającym się na kinie, który w dodatku nie wie, że zdanie zaczyna się z dużej litery.
No i znów kolejny żałosny post napisany przez debila, który nic nie wnosi do tematu...
Hehe bardzo zabawne. Twoje zdolności intelektualne są na samym szczycie, ogólnie to jesteś najmądrzejszym człowiekiem świata, nie powinieneś ze mną w ogóle rozmawiać, bo to niszczy twój piękny umysł.
a co ma na celu każdy z niosących przed narodem oświaty kaganek? rozkwit w tymże narodzie tolerancji, stylu, ilorazu inteligencji... o jakość waszych postów towarzysze biega, o jakość...
W przeciwieństwie do twoich, moje posty mają najwyższą jakość z możliwych, więc to chyba ty powinieneś coś zrobić e swoimi postami :)
zdaję sobie sprawę, że twoje posty są szczytowym osiągnięciem twego pióra, właśnie dlatego staram się zmotywować cię do dalszego rozwoju
Dobra widzę, że rozmowa z tobą nie ma żadnego głębszego sensu, to miał być temat o głupocie pani piszącej recenzję, a zrobił się z tego temat o TWOJEJ głupocie. Lepiej to skończmy bo mi żal dupę ściska jak czytam bzdury twoje i innych ludzi obecnych na tym forum. Już brak mi sił na komentowanie tego gówna. Chyba muszę się podładować prądem ^^
musi ci być ciężko, tak wegetować w bolesnym niedocenieniu ze strony otoczenia. zaczynają się już widać problemy z wydalaniem i ogólne osłabienie.
facet idź przynudzać na inne forum jak nie masz nic konkretnego do napisania, słowotok pseudo-Y-nteligenta, nikogo nie interesują Twoje wywody, Owner nie karm trola... wracając do tematu, autorka recenzji powinna ją wymazać, bo taki tekst ją tylko ośmiesza publicznie, recenzent nie znający się na kinie...
Jesteś strasznie niekonsekwentnym , małym pederastą.Najpierw popiskujesz o biciu piany a potem sam jak na typowe gimgówno przystało rzucasz się jak pod słutanną prałata.Jednym słowem Wyp*** na forum Bravo Girl wylewać swoje żale bo zajmujesz tylko miejsce na serwerach filmwebu poza żałością o rażącym w oczy debilstwem niczego nie wnosząc.
"własna opinia (która nikogo nie obchodzi) zresztą jest totalnym nieporozumieniem"
A wiesz, geniuszu, że własna opinia jest ważnym elementem recenzji?
Recenzent powinien dać czytelnikowi do zrozumienia, wyrażając własną opinię, czy jemu osobiście film się podobał czy też nie, powinien zrobić to w b. krótkim podsumowaniu na samym końcu recenzji, wystawiając adekwatną ocenę (nie kierując się przy tym tylko własną opinią). Recenzja powinna być obiektywna, rozłożyć film na drobne części, a nie zniechęcać czytelników do filmu, osoba pisząca recenzje musi mieć pewną wiedzę i umiejętności... po prostu nie powinno się publikować na portalu recenzji byle kogo, w dodatku w złej formie, przed premierą filmu...
Wiem, o co ci chodzi. Ale filmweb ma skalę ocen od 1 do 10 i dla jednego obiektywną oceną może być dla filmu 1, a według innego film zasługuje na 8. W każdym bądź razie ocena powinna być uzasadniona, tu się zgodzę.
Chyba chciałeś powiedzieć jeden z najlepszych filmów na świecie- no chyba Cię z całym szacunkiem poje..... bo inaczej nie jestem w stanie tego wyrazić i z góry przepraszam jeśli to kogoś uraziło.
"Chyba chciałeś powiedzieć jeden z najlepszych filmów na świecie. "... o zesz ...
O boże moglibyście napisać do kogo kierowane są to posty bo jak to czytam, to nie wiem w ogóle o co chodzi. Jak chcecie coś napisać do założyciela tematu to nie podklejajcie to pod mój wątek bo naprawdę nie można się zorientować do kogo co jest pisane...
P.s> Adrenaliny są zajebiste i koniec :)
To męskie kino akcji i zawsze jest tak że znajdzie się jakaś smarkula i zawsze jej coś nie pasuje!!! tak samo było z John rambo pani czarrna powiedziała że jest to żałosny film ze względu na brutalność to ja mówię poco pani ogląda takie typu filmy !!!??? dla mnie adrenalina 2 jest świetnym kinem akcji 7/10.
Dajcie sobie spokój z tym typem, widać że to jakiś 'noł lajfer', jak to mówi dzisiejsza młodzież, który za wszelką cenę próbuje zwrócić na siebie uwagę, a wy sie przejmujecie durnymi wypocinami tego pacana.. Film jest spoko, jak i pierwsza część, szybkie kino akcji, fajne scenki, i każdy normalny człowiek to doceni, chyba że jest się takim nadczłowiekiem jak 'harkonen mgla', który w każdym filmie musi dojrzeć 'to coś' i jakieś wyższe przesłanie ;)
gość zrobił śmietnik z mojego tematu, co za troll, ja jednak podbiję, aby dowiedzieć się kto zezwala na dodawanie recenzji, może te osoby zainteresują się beznadziejnymi publikacjami osoby "czarna" i zamiast ośmieszać poważny portal, zaczną publikować profesjonalne recenzje...
Crank 2 9/10, pozdrawiam
ja bym z chęcią napisał tyle, że nie wiem co zrobić, aby wstawić swoją recenzję na tym portalu :P
Zgłosiłem prośbę o usunięcie jej recenzji :), zróbcie to samo to może "Ci z Góry" wezmą to na poważnie :P. Co do samego filmu to muszę przyznać że bardzo dobry. Fajnie że ktoś wyszedł poza ramy typowej konwencji filmowej ( jeszcze bardziej o dziwo, niż w jedynce :)) i pozostawił samą esencję kina akcji, bez zbędnych pierdół :P. Ubawiłem się na Crank'u niebywale. Polecam wszystkim którzy potrafią podejść do produkcji z przymrużeniem oka - myślę że fanom Tarantino powinno się podobać :).
A co do naszego pseudointeligencika :) to przypomina mi on przypadek takiej jednej dziewczyny, używała tak górnolotnego słownictwa że nie szło jej zrozumieć, a jednak nie dawała sobie rady w szkole, składała jakieś skargi- że niby nauczyciele się uwzięli.. a tu psikus :D, wysłali ją do psychologa i okazało się że ma IQ ( słownie- aj kju ) 70 :). Dzieci z zespołem Downa miejwają więcej. Może mamy do czynienia z podbnym przypadkiem ? :)
Przecież pojawiła się druga recenzja tego filmu, bardziej rzetelna. Niestety dla wszystkich miłośników tego filmu, również negatywna. To zresztą nie przypadek, bo w konkurencyjnych serwisach recenzje tego filmu maja podobny wydźwięk. Ta produkcja to coś na miarę "Machine Girl" albo "Robogeisha", tyle, że wykonana "po europejsku". No i efekty są lepsze. Ja zaliczam takie kino do filmów tak bezdennie głupich, że aż zabawnych :)
W nowej recenzji napisanej o wiele profesjonalniej niż to "coś" co napisała pani czarna można wczytać, że film na pewno znajdzie swoich zwolenników. Fakt bo ten film jest kierowany do osób lubiących specyficzne filmy, do osób które lubią się rozerwać i nie wymagają od każdego filmu sensu i przesłania. I choćby wszyscy ludzie na świecie krytykowaliby ten film dla mnie to jest ARCYDZIEŁO 10/10 i nikt tego nie zmieni. Film jest zajebisty, a ja dalej nie mogę pojąć jak taki film może się komuś nie podobać.
jak koles skonczy 16 lat to wtedy zrozumie...jezeli ma wiecej jak 16 to moje kondolencje dla rodzicow:/
Wasze komentarze są godne pożałowania. Koleni udający znawców kina, którzy tak naprawdę są debilami. W swoim gatunku absurdalnych durnowatych komedii akcji ten film to arcydzieło. Nie porównuje go z ambitnymi filmami które zasługują na 10 bo to jest zupełnie co innego. Jeśli wy stawiacie Adrenalinę na tym samym stołku co różne ambitne dzieła to powinniście się czym prędze udać to lekarza. Ja każdy film oceniam W SWOIM GATUNKU. Komedie oceniam jako komedie, czyli jak dobrze się na niej bawiłem i jak często się śmiałem. A w tym wypadku Adrenalina 2 wygrywa ze wszystkimi innymi durnowatymi komediami jakie wdziałem w życiu. Jeśli się wam to nie podoba to OK. Ale komentarze typu "skończ 16 lat", Skończ przedszkole", "wyjdź z podstawówki to zrozumiesz" świadczą o waszej umysłowej ułomności. Naprawdę szkoda was komentować :/
Mysle ze podoba sie ludziom, ktorzy ogladaja tylko filmy akcji , a wyzsze przemyslenia sa dla nich poprostu strata czasu, bo przeciez chodzi o rozrywke (czyt. wedlug nich sprosne oblesne sceny, strzelanina, krew, absurdalne nie mozliwe rzeczy itp)
0wner, ale ci gula skacze, wyluzuj bo zylka peknie, podejdz do tego ze komus ten film sie nie podoba z dystansem, a poczujesz sie lepiej. Moze jestes alfa i omega, znawca kina nie docenionym na swiecie, ale pozwol innym wyrazic swoje nie zadowolenie z obejrzenia tego filmu.
Pozdro
Crank 2 - 5/10 Według mnie film nie wnosi nic nowego, pare śmiesznych tekstów ot co. Jedynka według mnie była zdecydowanie lepsza bo była stosunkowo świerzym pomysłem. No to mnie teraz 0wner zje;p pozdro...
luckalover szkoda gadać... Nie zjem cię bo nie mam już sił :P Odpowiedz mi tylko na jedno proste pytanie: Po jakiego chuja pytam się każdy film ma wnosić coś nowego? Film, zwłaszcza taki jak Crank ma bawić i nie ważne czy to już było (chociaż Crank jak dla mnie jest BARDZO ŚWIERZYM POMYSŁEM, bo nigdzie nie znajdziesz czegoś podobnego, więc nie rozumiem twojego argumentu, że nie wnosi nic nowego), ale jeżeli film jest świetną rozrywką to wali mnie to czy widziałem już to 100 razy. Ważne, że fajnie się ogląda i tyle.
Ja jestem wyluzowany w zupełności, po prostu mi żal dupę ściska jak czytam posty takich idiotów jak ci dwa nade mną. Ich komentarze są tak żałosne, że sam zaczynam się zastanawiać czy w ogóle jest sens odpisywania takim kretynom. A film jest zajebisty i koniec :)
jaki jest sens tworzenia nowego filmu który nic nie wprowadza, tylko kopiuje schemat z poprzedniej części lub innych filmów... sama rozrywka? równie dobrze moge pooglądać pare razy inny film z którego kopiuje ten i nic nie strace... Twoje obelgi zostawie bez komentarza. Każdy ma swoje zdanie i może je wyrażać ale nie powinien na siłe wmawiać innym że coś jest takie czy inny... dorośnij i naucz sie dyskutowac z ludźmi na poziomie... obelgi tutaj nic nie pomogą...
P.S. styl w jakim pisze jest moim świadomym wyborem także prosze komentarze odnoszące się do mojej interpunkcji zachować dla siebie...
Pozdrawiam
luckalover czy ja cię gdzieś obraziłem? Bo w moim poście kierowanym do ciebie nie było żadnej obrazy. A i jaki jest powód tworzenia filmów, jak nie do rozrywki? Powiedz mi proszę, bo sam do tego dość nie mogę.
"takich idiotów jak ci dwa nade mną" a sie okazuje że mój post był zaraz nad Twoim... zgadzam sie, filmy tworzy sie dla rozrywki ale tworzenie filmu powielającego stare i już dobrze znane schematy jest według mnie bez sensu, równie dobrze film mógłby nie powstać... po pierwszej bardzo fajnej części miałem nadzieje że twórcy wpadną znowu na jakis oryginalny pomysł a tu rozczarowanie, schemat ten sam... problem bohatera->dużo biegania->małe bzykanko w miejscu publicznym->załatwienie złych kolesi... Nuuuuda...
luckalover zapewniam, że te obelgi nie były kierowane do Ciebie tylko do panów shamar i Damianoso, po prostu gdy ja pisałem do nich posta, ty wcześniej wstawiłeś swojego i wyszło tak jakbym mówił do ciebie. Sory za to, ale tak jakoś wyszło :P
A co do schematu problem bohatera->dużo biegania->małe bzykanko w miejscu publicznym->załatwienie złych kolesi to jest on zajebisty i mogą robić ile Cranków tylko wymyślą, każdego obejrzę bo to obecnie moja ulubiona seria akcji, i nie obchodzi mnie czy to już było, jeśli fajnie się to ogląda może być nawet 100 części, bo mi się to nie znudzi.