PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=3734}
6,9 59 tys. ocen
6,9 10 1 58619
6,9 27 krytyków
Akademia pana Kleksa
powrót do forum filmu Akademia pana Kleksa

Stary kawaler Kleks i jego młodzi uczniowie ,w osobie samych chłopców zamknięci w jego domu.Pachnie skandalem seksualnym.

Iluvatar

Dziwne, że jeszcze obecny rząd się do tego nie przyczepił. Wychowałam się na "Akademii Pana Kleksa" i jakoś źle to na mnie nie wpłynęło ;-)

ocenił(a) film na 8
Iluvatar

no i jeszcze ta piosenka:
W poradniku młodego zielarza
Napisanym dla szczęścia ludzkości
.....

ocenił(a) film na 9
joos

To nie w akademii było...............................

Iluvatar

Ale po co doszukiwać się na siłę podtekstów seksualnych? To książka dla dzieci (5-ta klasa podstawówki jeżeli się nie mylę).

grzegorz_02

Pardon, film dla dzieci. Ale z książką rzecz ma się podobnie.

ocenił(a) film na 9
grzegorz_02

Podróże Pana Kleksa:kontrowersyjna scena o dragach-przygotować,spożyć i latać skakać po użyciu

http://pl.youtube.com/watch?v=lursLrbaHHM

Pan Kleks w kosmosie:kolejna kontrowersyjna scena prorokująca plany ministra edukacji na ten rok

http://pl.youtube.com/watch?v=4GB_e4MEED4

Iluvatar

jedna scena jest bardzo kontrowersyjna: chlopcy kapiacy sie razem pod prysznicem nago :/ a kleksa patrzy na nich z gory. mogli sobie podarowac te scene....

cykutia

A ja jestem kinooperatorem w właśnie dziś mamy ten film na ekranie w ramach poranka dla dzieci :D tak się składa że chyba w jakimś kinie też kogoś zniesmaczyła ta scena bo została wycięta :) A pamiętam ją, bo jak byłem gówniarzem i byłem na tym filmie w kinie to wydawała mi się już wówczas mocno krępująca :p Eeeech...

użytkownik usunięty
grzegorz_02

no co ty on sobie tylko zażartował,jest teraz takie zjawisko,że wszędzie doszukują się podtekstów, no ale trzeba winic Freuda

użytkownik usunięty
Iluvatar

faktycznie,żyjemy w czsach w których wszystko się "kojarzy",ale w czasach kiedy powstał ten film nic się tak nie kojarzyło, no i na szczęście dzieciom też się nie kojarzy jak to oglądają

Iluvatar

KOJARZY SIĘ TYLKKO TYM CO CHCIELIBY TO COŚ ZOBACZYĆ ALBO TYM KTÓRZY COŚ TAKIEGO PRZEŻYLI I IM BRAKUJE.WSPÓLCZUJE TYM OSOBOM.FILM KULTOWY.