"Homoseksualista, który podbił Świat"... właśnie wyszedłem z kina i zdaje mi sie, że nie byłem na Biograficznyo Wojennym Dramscie historycznym, tylko na komedii. Miłośc syna do Matki naprawdę mnie nie wzruszyła :) a był to chyba jeden z głównych wątków :/
Tak między Bogiem a prawdą do ten film bardziej mnie rozsmieszył niż wzruszył. Mydło... mydełko fa. tralalala la.
Widac, niezbyt historie znasz. Kto ci naopowiadal ze watek milosci syna do matki jest najwazniejszy? hee? Poza tym masz niezle poczucie humoru, skoro za "mydelko fa" uwazasz krwawe i drastyczne sceny wojenne. Dla mnie to jakis paradoks, bo bynajmniej ja w tym nie wiedzialam nic smiesznego. A wzruszylam sie juz na momencie w ktorym glowny bohater musial dobic jednego ze swoich zolnierzy aby sie dluzej nie meczyl....
Ty..ty chyba z historii masz słebe oceny..Miłośc matki do syba???? Spałeś na tym filmie????
Mógłbyś przynajmniej nie obnażać swojej nietolerancji i dyskryminacji dla homoseksualistów. Najwidoczniej spałeś na filmie i łaskawie otworzyłeś oczy na "taniec Bagoasa".
szczerze mówiąc film jest dobry jednk zgodze sie że Aleksander jest Homeseksualistą.
ps: kto wie czy naprawde według histori tak nie było
tak o ile wiem aleksander naprawde byl homoseksualista wiec nic dziwnego ze rowniez ten watek z jego zycia zostal zekranizowany..
a o ile ja wiem to filmowy Aleksander był biseksualistą. film uważam za nieudany, ale o tym już się wypowiadałam i nie będę się powtarzać..
Racja mój historyk wspomniał coś o podejrzanej orientacji seksualnej Aleksandra i staram sie zrozumieć, ze ten motyw był trzedstawiony w tym filmie. Dziwi mnie tylko jak często sie on powtarza. (ale to zamykajac temat homoseksualizmu). Najgorszę w tym wszystkim jest to, że ten film mnie nie poruszył! Uważam siebie za bardzo uczuciowego gościa, ale dlaczego oglądajać ten film, tak przez dużą częsć osób opisywany jako wzruszajacy :/ nie poczułem NIC?! Wierciłem sie w fotelu jakbym miał robaki. Po wyjsciu z kina jedyne o czym myslałem to aby przestał mnie boleć kregosłup...
Moja ocena, którą wystawiłem zaraz po obejrzeniu filmu to 5. Docenić muszę sceny bitew (bardzo ładnie przedstawione) i zgodnosć historyczną, bo chyba można ten film traktować jako film historyczny. :) Na wiecej mnie nie stać...
CZŁOWIEKU!! ty wiesz wogóle co piszesz??? Po pierwsze : Homoseksualizm i Biseksualizm to nie jest to samo, a Aleksander pedałem nie był, więc jeśli nie wiesz to lepiej nic nie mów...
Prosze zacytować fragment mojej wypowiedzi, w którym nazwałem Aleksanda "Pedałem"! :