Aleksander

Alexander
2004
6,3 121 tys. ocen
6,3 10 1 120727
4,6 28 krytyków
Aleksander
powrót do forum filmu Aleksander

Nie zaluje niczego, po obejrzeniu "Aleksandra". Swietna obsada, swietne watki historyczne, swietne efekty specjalne, soundtrack, o wiele lepsze od Troi i innych typowych historycznych filmów. Ponad to ciekawy watek homoseksualny XD Czyli to czego rezyserzy boja sie najbardziej. Wg. mnie zdecydowanie "Aleksander" zasluguje na miano najlepszego filmu historycznegoo...

ocenił(a) film na 10
Rikku_chan

A tylu ludzi zarzuca, że to nudna lekcja historii... eh:P Co prawda rzeczywiście, ten wątek homoseksualny jest tak uwidoczniony że hej. Ale przynajmniej nie można zarzucić Stone'owi, że zmieniał historię w jakiś drastyczny sposób.

ocenił(a) film na 10
Nan_3

Watek homoseksualny wg. mnie jest najlepszy! Szkoda, ze wszystko to konczy sie na serii wymownych spojrzen. No cóz, slyszalam ze Stone ma dostac pozew za uwydatnienie gejostwa. Co ci ludzie tacy czepliwi? Collin Farrel powiedzial, ze gdyby na swiecie byla wieksza tolerancja dla kochajacych inaczej, to zapewne sceny byly by bardziej pikantne...

Rikku_chan

wg. mnie to ty masz nasrane w glowie sam jestes pedalem i dlatego ci sie to tak podobalo, a troja wcale nie byla slaba u mnie sa na rownym poziomie alexander pedal i troja

Rikku_chan

wg. mnie to ty masz nasrane w glowie sam jestes pedalem i dlatego ci sie to tak podobalo, a troja wcale nie byla slaba u mnie sa na rownym poziomie alexander pedal i troja

ocenił(a) film na 10
Rikku_chan

Wybacz kochanie, nie moge byc gejem bo jestem dziewczyna. Takze nasrane to ty masz, bo odzywasz sie do ludzi nie znajac ich plci. Po prostu jestem tolerancyjna i uwazam ze homoseksualizm to rzecz normalna, a bynajmniej normalna byla w starozytnosci, wiec dlatego podobal mi sie ten watek, ktorego na sile nikt nie chcial ukryc...

ocenił(a) film na 10
Rikku_chan

I toteż dlatego film był tak łagodny. Właściwie to można było nie zwrócić uwagi na Pauzaniasza podczas uczty w Pelli, co było pokazane tak jakoś... na boku. Nie pokazano np. relacji Filipa... a Aleksander ograniczał się jedynie właśnie do tych spojrzeń (ach! I to jak zagranych!). Wtedy to przecież było całkowicie normalne, może to nasze społeczeństwo jest hermetyczne i osaczone przesądami i pozostałościami z przeszłości...

użytkownik usunięty
Rikku_chan

Wszystko zalezy od nastawienia. Chcialem obejrzec film historyczny i taki wlasnie byl. Przed pojsciem do kina wystarczy przeczytac recenzje i nie bedziemy rozczarowani. Jezeli ktos lubi kino akcji, film mu sie na pewno nie spodoba. Zdjecia rewelka, muzyka nienajgorsza...
Siedem i Pol.