Aleksander

Alexander
2004
6,3 121 tys. ocen
6,3 10 1 120727
4,6 28 krytyków
Aleksander
powrót do forum filmu Aleksander

Jest to najnudniejszy film jaki oglądałem. Fakt jest tu realizm, i sceny bitew sa ładne ale poza tym nic dobrego nudna fabuła i zadnych ciekawych akcji. I nawet jeśli to fakt historyczny to nie fajnie jest ogłądac homoseksualistów

ocenił(a) film na 6
Darandol

Wiesz.. mnie się ten film podobał.. Zdaję sobię sprawę że moje zdanie jest dość mało popularne wśród tłumu, i nie mam do nikogo pretensji, że ktoś ma inne zdanie.. kazdego prawo.. Ale wkurza mnie tylko jedno : To że ludzie w kółko powtarzają, że Aleksander był homoseksualistą.. Był biseksualistą a to jest coś zupełnie innego. Odchodząc już od filmu (w którym również bylo wyraźnie podkreślone to, że Aleksander nie był homoseksualistą, tylko biseksualistą) każdy kto chodź trochę zna histrorię wie jaka była prawda..

ocenił(a) film na 10
Juicebox

nudna fabuła,kiepski scenariusz... wciąż to powtarzacie:/ Stone pokazał to co - prawdopodobnie - było - czego wy od niegho chcecie? Taaak... najlepiejby było jakby Daniken napisał scenariusz - pewnie było by ciekawiej...tylko mniej "historycznie".

__9829Nutellka

Przepraszam ja się nie czepiam Stone'a tylko fabuły filmy a przecież każdy film można nakręcic tak aby był ciekawy, nawet filmy historyczne.

ocenił(a) film na 9
Darandol

"sceny bitew" ?!
w tym filmie były tylko dwie bitwy z czego jedna pokazana w ciągłym pyle i nic praktycznie nie widać ...(nic dziwnego że nie trafił w Dariusza ;p)
a druga w lesie... i połowa jej na czerwono z perspektywy żaby !

motyw z widokiem z pozycji lecącego orła w pierwszej bitwie był super ... szkoda jednak że tego nie wykorzystali do końca - a tak mogło być ładnie ...