Czemu Aleksander ma blond włosy skoro na wszystkich portret i malowidłach ma czarne jak pupa afrykańskiej szamanki. Zauważyłem też, że "wiekszość" homo ma nadopiekuńcze matki (A. Julie) i surowych ojców, którzy ich nie akceptują (V. Kilmer), przez co schodzą na ciemną stronę mocy (bi to połowa sukcesu). A film jest tylko dowodem, że społeczeństwo ma homofobię i wstręt do kochających inaczej, pokazaniem bi osiągającego sukcesy.
ps Następny "heros" bedzie chyba miał wygrawerowane logo Mc Donald'sa na napierśniku
ps2 Film był nudny x10
Mój drogi żal mi ciebie...
Film ni się nie podobał - tego nie chce mi się komentować... a nawet gdybym chciała rozpocząć dyskusje to nie mam jak, bo w końcu żadnych argumentów nie podałeś:/
Co do jego włosów...
Zdecydowana większość historyków jest przekonana o jego jasnej czuprynie - blond, ew. rudego koloru:] Zapewne żadnej książki nie przeczytałeś... Jeśli chodzi o tzw. Mozaikę Aleksandra - faktycznie ma ciemne włosy. Musisz jednak zauważyć że Bucefał(zapewne na nim
Aleksander jeździł w bitwie pod Issos) nie jest kary - a to że był kary jest - praktycznie - pewne.Czyli jej autor prawdopodobnie nie bardzo wiedział co i jak:] Co do obrazu Paola Veronese(równiez ciemne włosy) to pomijając fakt ze dzieło powstało wieeeele lat później, zawiera w sobie mnóstwo błędów historycznych. Poza tym - na wschodzie,jeszcze kilka wieków po śmierci Aleksandra, dzieci z jasnymi włosami i oczami uważano za jego potomka....
Jakieś pytania?