Nie wiem naprawde co w tym filmie genialnego. Chyba lekka przesada żeby temu filmowi 10 dawać bo to tylko obraża inne prawdziwe arcydziela jak "ojciec Chrzestny" "Efekt Motyla" czy "Milczenie Owiec" i wiele innych. Spodziewałem sie po Aleksandrze czegoś naprawde ciekawego, ponieważ jego historia jest bardzo ciekawa, a ekranizacja tej historycznej kampani zostala spieprz.na.
Za dużo dialogów lub całkowity ich brak w miejscu gdzie naprawdę są potrzebne, co jest zapewne winą scenariusza, choć nie wiem jaki był budżet produkcji.
Czas trwania, było kilka chwil gdzie wiało nudą.
Aleksander jako osoba historyczna jest ciekawą postacią, ale wszystkie nastawienie pokazane w tej produkcji są poniżej normy i zdecydowanie poniżej oczekiwań.
Zgadzam się, film po prostu fantastyczny :) Ale nie każdy musi lubić filmy historyczne ;) Ten jest genialny, przedstawia fakty z życia Aleksandra Wielkiego w taki sposób, że staje się on bliski widzowi. Wg mnie film jest jak najbardziej na plus. Ja również daję 10/10 :) Aleksander był wspaniałym, niezwykłym człowiekiem i cieszę się, że mogłam cofnąć się dzięki temu filmowi do jego czasów.
Pozdrawiam :)
to dziwne ze nie podtrzymujecie dyskusji z poprzednich tematow tylko uciekacie do nowych by popisac sie jednym prostym zdaniem. a po 2 malo na ten temat wiesz jesli dajesz mu 10/10 i mowisz o faktach (wtf?)
tyle ludzi ponoc na niego narzekalo.... wlasnie obejrzalem pierwszy raz i bardzo mi sie podobal....