Nie pojmuję tak słabej oceny. Pamiętam jak byłem jeszcze w kinie na tym filmem. Raz jeszcze widziałem w tv. Ludzie podniecają się bitwami z władcy pierścieni, patrioty etc. A nikt nie dostrzega jak przyłożono się do inscenizacji bitwy pod Gaugamelą. Jest to najlepiej odtworzona bitwa w historii kina.
ja dostrzegam że film był to nadwyraz dobry i chyba najlepiej w nim angeline jolie zapamiętałem ale 8... u mnie ten film nie był jakoś wielce przeżywany chociaż mam wielki szacunek do filmów o wielkich starożytnych wodzach dałbym 7+ ale w tej sytuacji...
Ten film jest jak kobieta bez gustu ze złotą kartą Visa na zakupach w Paryżu. Co z tego, że mamy do dyspozycji 150mln, skoro nie potrafimy pokazać swojej wizji. Piszesz o Gaugameli, a mnie bardziej serducho dudniło, jak widziałam Grunwald. Powiem szczerze, że tan film były idealnym studium dla całej masy uczonych, czemu mając takiego reżysera, aktorów, kasę, możliwości, przepiękne dekoracje, widoki, ujęcia i zrobiono takiego gniota. Mam ten film na DVD od 4 lat, kilka razy do niego podchodziłam i nigdy nie mogłam obejrzeć. No nie mogę. Jakbym oglądała przez dziurkę od klucza coś żenującego.