Aleksander

Alexander
2004
6,3 121 tys. ocen
6,3 10 1 120727
4,6 28 krytyków
Aleksander
powrót do forum filmu Aleksander

Ojj slabiutki film, i jeszcze ta gejowska atmosfera.... fee!!! Odradzam, lepiej pojsc do videoteki i wypozyczyc sobie Gladiatora, Brave Heat lub nawet Troje, bo Aleksander im do piet nie dorasta. 15 zeta poszlo w piach!!!!

ocenił(a) film na 8
voyo26

gejowska atmosfera...? Hmm... Wyrazy współczucia

ocenił(a) film na 8
Leonard_Shelby

Taaaa....Troja lepsza od Alexandra??Hahahaha.A co do wątku homoseksualnego to dziwi mnie aż taka ostra reakcja na takie sceny jak tam zostały pkokazane. ty chyba nie rozumiesz, że w starożytności to było wręcz an porządku dziennym....I nie przesadzajmy....przecież tam dosżło do jednego pocałunku miezy Farrellem a innym kolesiem. To już przecież ostrzejsza scen abyła z Rosario Dawson....Gruba przesada pisac, ż eto film dla geyów, ale skoro komuś brakuje argumentów żeby napisac czemu film jest beznadziejny, to najlepiej jest zwalić wszystko na (prawie nie zauważalny)wątek homoseksualny:/

ocenił(a) film na 10
voyo26

Nie no bez przesady tam nie było nic co można było nazwać gejostwem trochę zabardzo jesteś uczulony nie wnikam dlaczego Pozdro

ocenił(a) film na 4
voyo26

nie jestem gejem a poszłam na film :P.

nie wiem dlaczego coś takiego razi. jakiegoś hardcore'u nie było w ogóle... a jedna panienka która pokazali miała biust tak naturalny jak pamela anderson .... :|
jeden pocałunek między Alexandrem a tancerzem Bagoasu... pomine, ze tancerz w sumie jak niezła panienka wygladał ;P. na miejscu aleksandra tez bym na niego poleciała :). za to tancerzowi sie bardziej dziwie.

secundo, to że jak ktoś napisał przede mną, dawniej kontakty wielkich władców z osobnikami tej samej płci były na porządku dziennym. nawet dodam, iż jeśli jakiś wysoko postawiony urzędnik miał pod ręką zawsze jakeigoś wiele młodszego chłopaczka, było to BARDZO dobrze widziane...
obecnie sie o tym głosno nie mówi... ale tak było. homofobia rulez ;P.
własnie wątek homo między alexandrem a hefastionem był IMHO naprawde cudownie zrobiony, delikatny... PRAWDZIWY. pomijając, ze aleksander go zdradzał jawnie na prawo i lewo... no ale Hefastion trwał przy nim dalej, aż do końca. przyznam, ze sie prawie popłakałam, kiedy umierał :) (hefastion, nie aleksander ;p).

rav

ocenił(a) film na 4
Rav_3

dodam że do tego wiedziałam o wątkach homo w filmie. ze mną było dwóch kumpli jeszcze i tez wiedzieli ;P.

ocenił(a) film na 9
voyo26

oj pewnie cały czas tam widziałeś gejowską atmosfere szkoda mi ciebie wreście pokaz swoją prawdziwą twarz pamietasz film American Beauty :)

voyo26

ja jestem odmiennego zdania! Troja była kiepska. Zwiastuny były świetne a sam fielmbardzo mnie rozczarował! Natomiast Aleksander robi wrażenie! A gejowska atmoasfera... no cóż była, ale nie ujmuje filmowi! w końcu każdy chyba słyszał, że Aleksandra podejrzewano o homoseksulane zapedy. Więc ten wątek można traktować raczej jako wierny historii. Colin Farrell spisał się na piątkę. Jeszcze lepszy okazał się tu Jared Leto w roli Hephasidona (mam nadzieję , że ni myle postaci), jawnego chyba geja.

voyo26

masz racje stary byl gejowski klimat a dla kogos kto cos pisze o braku argumentow to argument
a)zero ciekawych zdjec (za wyjatkiem waliki konia ze sloniem)
b)co rezyser wogole chcial pokazac bo na pewno nie sceny batalistyczne, zaryys historii (moze?), to ze wladcy lubili mlodszych chlopcow ... to im sie udalo
c)proba bycia orginalnym - cala historia jest opowiadana (nie bylo tego w innych tego typu produkcjach - Troya,Gladiator) - mi nie rzypadla do gustu.To mieszanie czasem akcji bylo beznadzieje
No i tmy podobne niedociagniecia film byl kiepski - moim zdaniem nie urazajac nikogo, ale gdzie sa minusy sa tez plusy.Jak to okresila droga kolezanka naturalna Pamelka uffff to byla 1 scena ktora warto zobaczyc :P (no coz jestem samcem) to podstawowy plus poza tym gra Farella tez niczego sobie. A bylbym zapomnial zrobienie z bruneta blondyna o kreconych wlosach to juz ... bez komentarza.