Aleksander

Alexander
2004
6,3 121 tys. ocen
6,3 10 1 120727
4,6 28 krytyków
Aleksander
powrót do forum filmu Aleksander

Nie potrafie zrozumiec wszechobecnej krytyki, to nie ma sensu cholera, te złote maliny 7 nominacji niskie oceny w USA, " niskie " katastrofalne. Ze Dlugi, ze nudny, ze geje, zla muzyka , zla gra aktorska nie wiem czego sie ludzie czepiaja. Jak sie ktos chce czepiac to niech zmiesza z blotem Krola Artura to jest dopiero debilna i glupia produkcja a jednak wedlug wielu bardzo dobrta produkcja albo Troja na to tez brak slow, Moim zdaniem po Braveheart to chyba najlepsza historyczna produkcja ostatnich lat znacznie lepsza niz Gladiator chociaz film Ridleya rowniez mi sie podobal. A gra aktorska slaba ?? Farrell ?? Na moje nominacja do Oskara dla Niego, Jolie rowniez swietna o reszcie zbyt wiele nie mozna powiedziec ale chocby Hefajston czy Bucefal :-0 rowniez dobrzy to tyle moj pierwszy komentarz :-)

użytkownik usunięty
Ary

Popieram wszytsko:) Tylko nie to o TROI.......... BO TROJA IS THE BEST (WITH ALEXANDER OF COURSE:D)!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
Ary

także popieram wszystko :], a o Troji też myślę że była porażką, do aleksandra nie może się równać, Farrel rozłożył Pitta na łopatki jeśli chodzi o aktorstwo w tych dwóch filmach. Nie rozumiem ludzi którzy tak ostro ten film krytykują - może już dla zasady. Chociaż wydaje mi się że w filmie było trochę gejowato ;), ale skoro tak było to tak należało to przedstawić.

użytkownik usunięty

beznadziejny pompatyczny fatalnie zagrany !!!!!!!!! Filmowe mydło

Czemu mówią,że nudny? Bo on był nudny!! Mdła, przydługa historia i w dodatku przez cały film zastanawiałam się, dlaczego żołnierze idą za Aleksandrem. Może on nie był specjalnie zrownoważony, ale za kimś takim nikt by nie poszedł!! I w doadtku bitwa pod Gaugamelą-przegrywa przegrywa i nagle ciach! wygrał..... koszmar

Renfri

Mimo wszystko tak bylo, przynajmniej jesli chodzi bitwne pod Gaugamela

Ary

Świetny film. Teraz go oglądam. Fajnie jak na tamte lata (20 lat temu) przedstawili ralację Alexander <> Hefajston.