Aleksander

Alexander
2004
6,3 121 tys. ocen
6,3 10 1 120727
4,6 28 krytyków
Aleksander
powrót do forum filmu Aleksander

ekhm =/

ocenił(a) film na 2

tak wielkie dzieło, tyle kasy, taka obsada...a film strasznie, strasznie nudny =/

użytkownik usunięty
blue_eyed

Aż szkoda słów że ten serwis jest zalewany przez komentarze takih osób jak ty. Jak nie masz pojęcia o Aleksandrze Wielkim, o histori i kulturze starożytności i filmie to lepiej nie wystawiaj komentarzy do tego filmu.

Pozdr.

ocenił(a) film na 5

Rydwan... Jak ten film Ci się podobał, to widać jakie Ty masz pojęcie o starożytności... Radze sobie go wypożyczyć i przyjrzeć się tym genialnym inaczej scenom, gdzie Aleksik z klkoma ludźmi szarżuje (w tle walczy reszta) na wrogiego króla (który ma przy sobie całą straż przyboczną), i ten, jak kompletny idiota, ucieka.... Ech, szkoda gadać

ocenił(a) film na 10
the_monster_man

the_monster_man... Jakbyś trochę znał historie Aleksandra Wielkiego to wiedział byś ze Dariusz naprawdę uciekł... jak będziesz coś pisał to pomyśl dwa razy :P pozdro

ocenił(a) film na 5
XxRolixusxX

Mój Boże... a czy ja twierdze że Dariusz nie uciekł?
Uciekł... ale na pewno nie w podobnej sytuacji. Można było tę scenę przedstawić inaczej (sensowniej), np. że Dariusz już nie ma przy sobie straży, a Aleks szarżuje mając za sobą 500 ziomków.
A tak, jak zostało to ukazane, ja na miejscu Dariusza po prostu bym wyjechał z ludźmi na Aleksandra, ucioł mu łeb, i dopiero uciekał...

ocenił(a) film na 10
XxRolixusxX

Dobrze zgadzam się ale film by wtedy nie był zgodny z historiom ,a jest to film historyczny.pozdro

użytkownik usunięty
the_monster_man

Gdy Aleksander zaatakował straż przyboczną Dariusza ten żucił się do ucieczki, ta informacje znajdziesz w każdej fachowej książce historycznej, nic więcej nie pisze do szkoda słów na was.

ocenił(a) film na 1

Hmm... Na jakiej podstawie wyciągasz wnioski, że niebieskooki nie ma pojęcia "o Aleksandrze Wielkim, o histori i kulturze starożytności"?

blue_eyed

Tak na wstępie. Czy trzeba mieć pojęcie o histori żeby film sie podobał? Nie trzeba. A ten film to porażka... Jedyny film którego w kinie nie obejrzałem do końca,gdyż z pół godziny przed końcem nie wytrzymaliśmy i wyszliśmy z kina.A to jednak o czymś świadczy, a nie jako jedyni nie wytrwaliśmy do końca...Aktorstwu w sumie można najmniej narzucić,ale to nie zmienia faktu że "największe dzieło" Stone'a to poprostu porażka...

ocenił(a) film na 9
blue_eyed

Ja tam nie mam zamiaru klocic sie kto zna lepiej historie Aleksandra Wielkiego, ale sam film mi sie podobal. Musze przyznac ze czasami film troche zaczyna sie dluzyc jednak calosciowo film mi sie podobal, ale kazdy ma inny gust wiec nie bede wyzywal tych, ktorym ten film sie nie podobal. Pozdro.

ocenił(a) film na 4
blue_eyed

hmmm. muszę przyznać, że coś jest na rzeczy. mnie film też znudził. i nie obejrzałam do końca. nie miałam juz siły.....:( Jest to dziwne, bo normalnie mi sie to nie zdarza i moglabym policzyc na palcach jednej reki filmy, ktorych do konca nie obejrzalam, bo mi sie nie podobaly. Strasznie mnie znużył, w ogóle mnie ta historia nie wciągnęła( a zaznaczam, że historyczne filmy bardzo lubię i w ogóle lubię historię)
drażniła mnie maniera w mówieniu( to'r' ) Angeliny Jolie i troche mnie wkurzały te powłóczyste spojrzenia Jareda Leto;)
Colin Farrell mi na Aleksandra nie pasowal, blond włosy na jego głowie jakoś natretnie przywodziły na myśl sklep z kiepskimi prukami i ogólnie aktorstwem zachwycona nie jestem. Jedynie Val Kilmer mi sie spodobał. Ot, taka ciekawa interpretacja postaci historycznej. Kupiłam to, ale Aleksandra-Farrella juz nie. Aha i Plummer-Arystoteles tez mi sie nawet podobal, ale to byl epizodzik.