5,5 14 tys. ocen
5,5 10 1 14129
4,5 6 krytyków
Alex Cross
powrót do forum filmu Alex Cross

Film mialem przyjemnosc zobaczyc w sobote przy 90% czarnej widowni- czytaj na widowni sami murzyni. Ja i kilka osob bialasy. Dla kogos kto ogladal zajawke filmu wystarczy wszystko. Jakis idiota pokazal tam praktycznie wszystko co bylo w filmie tylko pomieszal sceny. Wiec juz wiedzialem co bedzie,kto gdzie spadnie,strzeli i wysadzi cos w powietrze. Film stracil duzo,ze postac psychola,ktora gra Fox poznajemy od razu. A szkoda bo zabawa z glosem psychola a nie twarza w pierwszej scenie na poczatku mogla byc wesola jak w tego typu produkcjach. Co do samego filmu to najgorsza wersja z serii z Crossem. Z filmu psychol kontra detektyw zrobil sie typowo murzynski rodzaj kina. Nie bede sie rozpisywal ale wystarczy popatrzec na sceny z dziecmi,babka,pogrzebem gdzie tego jest za duzo i film stracil wszystko. Jak dla mnie rola T Perry jako Cross to jakas pomylka. Widac jak bardzo brakowalo na ekranie M Freemana,ktory gral wczesniej role Crossa. Tutaj strasznie przerysowali postac Crossa i zrobili z niego detektywa z super inteligencja,dla ktorego nie ma zadnych tajemnic. Po paru scenach robi sie to smutne. M Fox jako Picasso-psychol UWAGA panowie i panie jeszcze tak tragicznej postaci nie widzialem na ekranie a Fox powinien kandydowac do zlotej maliny, Rozumiem,ze w histori kina pojawialy sie rozne osoby-psyhole.swiry,debile i inne zakrecone przypadki ludzkiej psychiki,ale to co zaprezentowal na ekranie Fox to brak slow. Przez caly film nie wiedzialem czy to idiota czy psychol. Sztucznie zagrana rola i kompletny brak pokazania swojego pelnego talentu. Nie wspomne juz o tym jak Fox schudl okropnie do tej roli co jeszcze bardziej utwierdzilo mnie w tym,ze dalej nie wiem kogo ogladam. Na koniec zamykajac ten smutny temat powiem krotko-ktos strasznie skopal kolejna odslone o A Crossie. Szkoda i pytam sie czy mozna odzyskac kase za taki niewypal.

ocenił(a) film na 9
ksdiamante

A mnie sie film podobal, trzymal w napieciu. Uwazam tez, ze Fox zagral swoja role bardzo dobrze. Warto zobaczyc.

ksdiamante

A ja bardzo proszę aby "kolega" uprzedzał o spoilerach na początku swojej, nazwijmy to, "wypowiedzi" i przy okazji żeby nauczył się kiedy słowo piszemy z wielkiej a kiedy z małej litery. W ogóle proponuję nauczyć się pisać po polsku!!!!!!!!!!

Cyanxxx

Przestań się drzeć placku :) Nie ma żadnych spojlerów. Naucz się czytać :)

ksdiamante

Dlatego właśnie nie oglądam nigdy trailerów. Przeczytałem dwie pierwsze linijki autora wpisu. Sam film zamierzam zobaczyć. Ale większość krzyczy, że średni to do kina się chyba jednak na niego nie wybiorę.