Jedyne co w tym filmie dobre to muzyka i Mickey Rourke. Cała reszta to nieporozumienie, od storyline począwszy, na wymoczkowatym odtwórcy głównej roli skończywszy (choć kochliwym nastolatkom na pewno przypadł on do gustu).
sa gusta i gusciki:) mi na przykład film sie podobał i nie tylko ze wzgledu na "wymoczkowatego" odtwórcy głownej roli ale takze na cikawa fabułe i humor.... z reszta moim zdaniem Bill Nighy, Alicia Silverstone, Sophie Okonedo i Damian Lewis tez byli swietni:)
hm, skoro już jesteśmy przxy obsadzie to warto na pewno wspomnieć o Alicji Silverstone i Ewanie McGregorze, którzy również sprawili się całkiem nieźle ;) A i młody i niezbyt znany Alex Pettyfer poradził sobie z rolą całkiem nieźle. Obsada nie była może oszałamiająca, ale na pewno niezła ;)
jako stała czytelniczka ANGORY byłam oszołomiona tym ze ostra jak brzytwa i sroga pani krytyk filmowy, ktora uznaje tylko filmy na poziomie > i nie dosc ze nie zbluzgała filmu to nawet go pochwaliłaXD Alex rules
Film jest spoko, a mi jest obojętne kto odgrywa główną rolę. Jeśli chodzi o filmy na podstawach książek to co prawda nie kazdy aktor by sie nadal... np. jak ostatnio wyczytalam że w Eragonie mógł gra Eljiah Wood to dziękowałam Bogu że go nie wybrali bo poprostu do tej roli i mnie pasuje... A Alex nawet do roli Alexa mi pasował :) Wg. mnie aktorzy byli spoko :)
No wiem :P Ale podobno zrezygnował... trochę szkoda bo już bym miała z kim na Eragona iśc a tak to nie mam i ide sama ;P Gdyby wybrali Alexa to na pewno wszystkie dziewczyny z mojej klasy by ze mna poszly a tak to lipa...
oj takXD mogłabym ogladac filmy na zmiane .. bo teraz Stormbreakera samego ogladamXD
No ja ten film też już mam... jedyny problem w mojej kopii to ten że od czasu do czasu angielski zmienia się w rosyjski ale na krótko ;P A że Alex w Eragonie nie gra to szkoda... bo tak to bym czekała na ten film jeszcze bardziej :P Narazie na opisie gg mam wielkie odliczanie :D Do premiery polskiej Eragona zostało tylko 31 dni :D (niecałe... bo już prawie 30 :P)
Agatka, możliwe, że mamy tę samą wersję. Skąd ściągałaś?
Przez te rosyjskie wstawki nic nie rozumiem :(
ja ściągałam przez program Bearshare. Ten rosyjki mnie denerwuje prawde mowiac ;P Sciagam jeszcze raz może tym razem bedzie w pełni angielska wersja. Napisy też mam jesli ktos by chcial :P Wczoraj wykombinowalam :D
Ja niestety nie widziałam filmu, bo w Multikinie dali tylko z dubbingiem, a nie widzi mi się oglądanie z dubbingiem filmu z takimi aktorami jak Mickey Rourke, Bill Nighy, Ewan McGregor czy Damian Lewis. Dubbingowanie filmów to zbrodnia!
Agatko, ja oglądam bez napisów, więc rosyjski tym bardziej mnie denerwuje :D I również ściągałam z Bearshare, ale teraz ściąga mi się inna wersja, mam nadzieję, że angielska.
Ariana, zgadzam się - dubbing Mickeya Rourke'a był koszmarny - Alexa Pettyfera wcześniej nie znałam, więc nie mogłam porównać z jego prawdziwym głosem, ale jak obejrzałam po angielsku to... szkoda gadać
Hehe domyśliłam się że oglądasz bez napisów :) Z wcześniejszego postu =) Ja to aż taka dobra w angielskim nie jestem by ogladac bez napisow ale sie wciaz szkole :P Ale naprawde polski dubbing jest słaby... po angielsku to brzmi o wiele lepiej... bo dubbingi mają to do siebie że są takie... sztuczne
No nic, poczekam na wersję oryginalną.
W ogóle dziwne, że ten film zdubbingowali, przecież młodzież chyba umie czytać.
ja na poczatku miałam wersje z rosyjskim wstawkami ale teraz mam juz orginalnaXD i jest swietna:P ja sciagam z dc++ wiec jeden film idzie w jakies 5 minut:P
Ja mam neostradę 512, więc chyba w żadnym programie nie ściągnę filmu w 5 minut;-)
Ale mi się nie spieszy, mogę nawet poczekać na DVD. Chyba jakimś wybitnym dziełem ten film nie jest, choć obsada świetna.
Co do tego że młodzież chyba umie czytac to nie do konca bylabym taka pewna... bynajmniej u mnie w klasie to niektore osoby sie nie wyrabiaja a z czytania na ocene dostają dwóje... np. jeden osobnik czyta w ta...ki...spo...sób... No ale cóż, tak bywa... ale to nic... i tak nasza klasa ma najlepsza średnią :P:/ Ja to akurat nie widze problemu w filmach z napisami :)
No fakt, też znam osoby, które są załamane, jak muszą napisy czytać. Cóż, jak wolą beznadziejny dubbing, ich sprawa. Szkoda tylko, że w przypadku tego filmu nie dano nam wyboru.
Uważam że powinien byc wybór! Dubbing lub napisy! Tak powinno byc... bo w koncu wiele z nas woli napisy... a żyjemy w świecie wyborów... dlaczego tu tego wyboru nie ma?
Młodzież czytać umie, ale dzieci wcale niekoniecznie - s trzeba je wziąć pod uwagę, bo między innymi do nich skierowany jest ten film. Do starszej młodzieży w wieku nastoletnim, jak i do mnijeszych dzieci. Ale faktycznie, powinna być możliwość seansu z napisami.
No, ja nie mam nic do dubbingu, pod warunkiem, że sama mogę wybrać napisy. Ale tym razem takiego wyboru nie było i nie zobaczyłam przez to filmu z fajnymi aktorami(Rourke, McGregor, Nighy, Lewis).
Zgadzam się. A już zwłaszcza kiedy grają tacy aktorzy jak np. Damian Lewis - tego głosu trzeba posłuchać ;)
Odpuszczam ten film,poniewaz jest przeznaczony dla 8 latkow albo dla dorosłych czy nastoletnich wymoczków :P Wystary słów na takiego gniota
cóz za elokwentna i inteligentna wypowiedz... szkoda tylko ze bez sensu.... ale takie zycie... czyzby jakis niewymoczek sie znalazł?? <to słowo wogole jest beznadziejne - to tak przy okazji> ciekawa jestem jakie Ty filmy ogladasz? Pocahontas? czy raczej takie perełki jak "dom smierci"? no rzekni o sobie cos wiecej bo ciekawa jestem....
a co do wczesniejszych wypowiedzi :
dc++ to program do sciagania plikow bezposrednio od urzytkownikow np z Twojego miasta... wiec nawet ja z predkoscią 512 sciagam filmy po z szybkoscia 3 mega na sekunde :) wiec polecam:)
Ja to normalnie to mam tyle programów do ściągania filmów że ho ho :P Najlepszy jest bearshare (mimo ze mam 512, kolega doradzil mi jak ściągac filmy w jeden dzien) zaraz potem mam Shareazze a kiedyś miałam eMula ale ten ostatnio do kitu był :P Coś tam pomiędzy tez miałam...
hehe zeczywiscie e mule mi tez cos nawala;/ bede musiaął go na inny model zamienic:P
Corey, powiedziałeś/aś, że odpuszczasz ten film, to znaczy, że go nie oglądałeś/aś? Jeśli tak to skąd możesz wiedzieć, że jest bez sensowny i dla dzieci? Stwierdziłeś/aś to po zwiastunie/zdjęciach/obsadzie/opinii innych? Gratuluję.
Ja też ostatnio najwięcej korzystan z BearShare. Jakoś straciłam zaufanie do Mułka.
wprost "uwielbiam" ludzi ktorzy wyrazaja opinie nawet nie poznajac probuktu .... i wprost kocham te ich powiedzonka na "poziomie" <wymoczek?>
no mnie to też irytuje... ktoś czegoś nie widział a komentuje :/ a wiem że wiele osob sie myli poprostu... nawet tu podam mój przykład, mówiłam że Piraci z Karaibów są denni a okazało sie że są fajni... od tego czasu powstrzymuje się od głosu zanim nie zobacze :)
(PS. Wiecie że podobno w Empikach w Warszawie nie ma książek o Alexie... znaczy nie wiem czy nie pa wszystkich ale pierwszego tomu na pewno bo jak pytałam to sprawdzali i powiedzieli że nie ma... w żadnym empiku w wawce... :/ ale poprosiłam i załatwiłam że sporwadzą dla mnie tą książke :D :P)
ja 1 czesc kupiłam w "matrasie" 3 w siegarni "klimczok" a 2 zamawiam przez internet:P
No ja też miałam zamówic przez internet ale szkoda mi kasy za koszty wysyłki :P no ale jak mi przywiozą to już w kupowianie w internecie bawic sie nie bede :P
W Łodzi w Galerii i w manufakturze też nie ma pierwszej - jest tylko druga i trzecia. Trochę to dziwne, bo po tylu latach naywania książek w Empiku nabrałam przekonania, że znajdę tam każdą, nawet najbardziej wydumaną przez siebie książkę. Ach, co za rozczarowanie... :D
No bo z tego co sie dowiedzialam to pierwszy tom jest jedynie w 3 empikach w calej Polsce! To troche dziwne... (moze klamali?) czyżby wszyscy sie rzucili na pierwszy tom i wykupili wszystkie jakie sie da?!
Hehe... z tego co jeszcze sie dowiedziałam że tych książek od dłuższego czasu nie ma :P Ale najważniejsze że gdzieniegdzie było albo jest i jeszcze da się załatwic ;P A moja koleżanka to p
hehe ;P Ona wogole ma wybujala wyobraznie... to ze ja czasami sobie zazartuje ze jestem Elfem i z ludzmi sien ie zadaje <lol> to nie znaczy ze cały czas fantazjuje :) Czasami sie zdarza jak mnie ktos wkurzy to pofantazjuje - fakt :P aLe ona tak... zna wszystkich w szkole i wszyscy ją baardzo lubia (w klasie prawie nikt jej nie lubi a jak sie o nia kogokolwiek zapyta to jest "a kto to jest?" i wogole ostatnio jej się cos w łebku pokręciło malutkim... ale żeby tak z tym empikiem i ostatnia ksiazka walnac to mi się chichrac chcialo... mimo ze wczesniej jej jeszcze mowilam "juz od dawna nie ma w empikach w wawce :P"
oto przykła osoby ktora za wszeslka cene chce zwrocic uwage innych:P nalezy jej wspołczuc <choc sama nie wiem czy to dobry ppomysł>:P
Do tego mozna sie przyzwyczaic... już od 8 lat się z nią męcze w jednej klasie (od 1 podst. do 2 gim.)
podobno będzie szła do tego sameco co ja :/ i to jeszcze tez na humanistyczny :/:/:/ w ogole przed chwila powiedziala mi ze chce cos napisac w przyszlosci (jakas ksiazke) oczywiscie po tym jak mi się wymskneło że znów zaczęłam cos pisac... (bo ja mam duzo zaczetych opowiesci ale nieskonczonych :P)
nie ma mowy :P Bede szla na humanistyczny na pewno :) A dzisiaj dostalam wiadomosc z ostatniej chwili... ona chce isc do Wladyslawa do liceum... :P Bogu niech bedą dzięki
Dzięki :P Już 1 grudnia bede miala moja ksiazke :D:D i naprawdopodobniej po angielsku tez bede miala <lol> zamówiłam u ciotecznego brata :P
ja od 2 dni czekam na 2 czesc== zamowiłam w wysyłkowej ksiegarni... chamy! mogliby sie ruszyc!
No powinni! To czekanie jest denerwujace :/ Ja co prawda będę miala ksiazke juz dzisiaj ale zaczelam drugi raz Eragona czytac bo malo co z tej ksiazki pamietam i puki niep rzeczytam tego nie zaczne tamtego...
Załamałam sie :/ Sprowadzili ale nie tą co prosilam tylko drugi tom upierajac sie ze to pierwszy, myslalam ze sie wpienie... mam zaczekac do srody... te nasze empiki...