PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=230040}
5,8 16 tys. ocen
5,8 10 1 16491
4,3 6 krytyków
Alex Rider: Misja Stormbreaker
powrót do forum filmu Alex Rider: Misja Stormbreaker

Jedyne co w tym filmie dobre to muzyka i Mickey Rourke. Cała reszta to nieporozumienie, od storyline począwszy, na wymoczkowatym odtwórcy głównej roli skończywszy (choć kochliwym nastolatkom na pewno przypadł on do gustu).

ocenił(a) film na 10
angry_candy

sa gusta i gusciki:) mi na przykład film sie podobał i nie tylko ze wzgledu na "wymoczkowatego" odtwórcy głownej roli ale takze na cikawa fabułe i humor.... z reszta moim zdaniem Bill Nighy, Alicia Silverstone, Sophie Okonedo i Damian Lewis tez byli swietni:)

ocenił(a) film na 3
yami_no

hm, skoro już jesteśmy przxy obsadzie to warto na pewno wspomnieć o Alicji Silverstone i Ewanie McGregorze, którzy również sprawili się całkiem nieźle ;) A i młody i niezbyt znany Alex Pettyfer poradził sobie z rolą całkiem nieźle. Obsada nie była może oszałamiająca, ale na pewno niezła ;)

ocenił(a) film na 10
Midnight_6

jako stała czytelniczka ANGORY byłam oszołomiona tym ze ostra jak brzytwa i sroga pani krytyk filmowy, ktora uznaje tylko filmy na poziomie > i nie dosc ze nie zbluzgała filmu to nawet go pochwaliłaXD Alex rules

ocenił(a) film na 5
yami_no

Film jest spoko, a mi jest obojętne kto odgrywa główną rolę. Jeśli chodzi o filmy na podstawach książek to co prawda nie kazdy aktor by sie nadal... np. jak ostatnio wyczytalam że w Eragonie mógł gra Eljiah Wood to dziękowałam Bogu że go nie wybrali bo poprostu do tej roli i mnie pasuje... A Alex nawet do roli Alexa mi pasował :) Wg. mnie aktorzy byli spoko :)

ocenił(a) film na 10
Invisible_Eve

za eragona miało byc kilku innych aktorow jeszczeXD nawet "nasz" Alex:)

ocenił(a) film na 5
yami_no

No wiem :P Ale podobno zrezygnował... trochę szkoda bo już bym miała z kim na Eragona iśc a tak to nie mam i ide sama ;P Gdyby wybrali Alexa to na pewno wszystkie dziewczyny z mojej klasy by ze mna poszly a tak to lipa...

ocenił(a) film na 10
Invisible_Eve

oj takXD mogłabym ogladac filmy na zmiane .. bo teraz Stormbreakera samego ogladamXD

ocenił(a) film na 5
yami_no

No ja ten film też już mam... jedyny problem w mojej kopii to ten że od czasu do czasu angielski zmienia się w rosyjski ale na krótko ;P A że Alex w Eragonie nie gra to szkoda... bo tak to bym czekała na ten film jeszcze bardziej :P Narazie na opisie gg mam wielkie odliczanie :D Do premiery polskiej Eragona zostało tylko 31 dni :D (niecałe... bo już prawie 30 :P)

ocenił(a) film na 3
Invisible_Eve

Agatka, możliwe, że mamy tę samą wersję. Skąd ściągałaś?
Przez te rosyjskie wstawki nic nie rozumiem :(

ocenił(a) film na 5
Midnight_6

ja ściągałam przez program Bearshare. Ten rosyjki mnie denerwuje prawde mowiac ;P Sciagam jeszcze raz może tym razem bedzie w pełni angielska wersja. Napisy też mam jesli ktos by chcial :P Wczoraj wykombinowalam :D

angry_candy

Ja niestety nie widziałam filmu, bo w Multikinie dali tylko z dubbingiem, a nie widzi mi się oglądanie z dubbingiem filmu z takimi aktorami jak Mickey Rourke, Bill Nighy, Ewan McGregor czy Damian Lewis. Dubbingowanie filmów to zbrodnia!

ocenił(a) film na 3
Veda12

Agatko, ja oglądam bez napisów, więc rosyjski tym bardziej mnie denerwuje :D I również ściągałam z Bearshare, ale teraz ściąga mi się inna wersja, mam nadzieję, że angielska.
Ariana, zgadzam się - dubbing Mickeya Rourke'a był koszmarny - Alexa Pettyfera wcześniej nie znałam, więc nie mogłam porównać z jego prawdziwym głosem, ale jak obejrzałam po angielsku to... szkoda gadać

ocenił(a) film na 5
Midnight_6

Hehe domyśliłam się że oglądasz bez napisów :) Z wcześniejszego postu =) Ja to aż taka dobra w angielskim nie jestem by ogladac bez napisow ale sie wciaz szkole :P Ale naprawde polski dubbing jest słaby... po angielsku to brzmi o wiele lepiej... bo dubbingi mają to do siebie że są takie... sztuczne

Midnight_6

No nic, poczekam na wersję oryginalną.
W ogóle dziwne, że ten film zdubbingowali, przecież młodzież chyba umie czytać.

ocenił(a) film na 10
Veda12

ja na poczatku miałam wersje z rosyjskim wstawkami ale teraz mam juz orginalnaXD i jest swietna:P ja sciagam z dc++ wiec jeden film idzie w jakies 5 minut:P

yami_no

Ja mam neostradę 512, więc chyba w żadnym programie nie ściągnę filmu w 5 minut;-)
Ale mi się nie spieszy, mogę nawet poczekać na DVD. Chyba jakimś wybitnym dziełem ten film nie jest, choć obsada świetna.

ocenił(a) film na 5
Veda12

Co do tego że młodzież chyba umie czytac to nie do konca bylabym taka pewna... bynajmniej u mnie w klasie to niektore osoby sie nie wyrabiaja a z czytania na ocene dostają dwóje... np. jeden osobnik czyta w ta...ki...spo...sób... No ale cóż, tak bywa... ale to nic... i tak nasza klasa ma najlepsza średnią :P:/ Ja to akurat nie widze problemu w filmach z napisami :)

Invisible_Eve

No fakt, też znam osoby, które są załamane, jak muszą napisy czytać. Cóż, jak wolą beznadziejny dubbing, ich sprawa. Szkoda tylko, że w przypadku tego filmu nie dano nam wyboru.

ocenił(a) film na 5
Veda12

Uważam że powinien byc wybór! Dubbing lub napisy! Tak powinno byc... bo w koncu wiele z nas woli napisy... a żyjemy w świecie wyborów... dlaczego tu tego wyboru nie ma?

ocenił(a) film na 3
Invisible_Eve

Młodzież czytać umie, ale dzieci wcale niekoniecznie - s trzeba je wziąć pod uwagę, bo między innymi do nich skierowany jest ten film. Do starszej młodzieży w wieku nastoletnim, jak i do mnijeszych dzieci. Ale faktycznie, powinna być możliwość seansu z napisami.

Midnight_6

No, ja nie mam nic do dubbingu, pod warunkiem, że sama mogę wybrać napisy. Ale tym razem takiego wyboru nie było i nie zobaczyłam przez to filmu z fajnymi aktorami(Rourke, McGregor, Nighy, Lewis).

Veda12

Zgadzam się. A już zwłaszcza kiedy grają tacy aktorzy jak np. Damian Lewis - tego głosu trzeba posłuchać ;)

angry_candy

Odpuszczam ten film,poniewaz jest przeznaczony dla 8 latkow albo dla dorosłych czy nastoletnich wymoczków :P Wystary słów na takiego gniota

ocenił(a) film na 10
corey_3

cóz za elokwentna i inteligentna wypowiedz... szkoda tylko ze bez sensu.... ale takie zycie... czyzby jakis niewymoczek sie znalazł?? <to słowo wogole jest beznadziejne - to tak przy okazji> ciekawa jestem jakie Ty filmy ogladasz? Pocahontas? czy raczej takie perełki jak "dom smierci"? no rzekni o sobie cos wiecej bo ciekawa jestem....

a co do wczesniejszych wypowiedzi :
dc++ to program do sciagania plikow bezposrednio od urzytkownikow np z Twojego miasta... wiec nawet ja z predkoscią 512 sciagam filmy po z szybkoscia 3 mega na sekunde :) wiec polecam:)

ocenił(a) film na 5
yami_no

Ja to normalnie to mam tyle programów do ściągania filmów że ho ho :P Najlepszy jest bearshare (mimo ze mam 512, kolega doradzil mi jak ściągac filmy w jeden dzien) zaraz potem mam Shareazze a kiedyś miałam eMula ale ten ostatnio do kitu był :P Coś tam pomiędzy tez miałam...

ocenił(a) film na 10
Invisible_Eve

hehe zeczywiscie e mule mi tez cos nawala;/ bede musiaął go na inny model zamienic:P

ocenił(a) film na 3
Invisible_Eve

Corey, powiedziałeś/aś, że odpuszczasz ten film, to znaczy, że go nie oglądałeś/aś? Jeśli tak to skąd możesz wiedzieć, że jest bez sensowny i dla dzieci? Stwierdziłeś/aś to po zwiastunie/zdjęciach/obsadzie/opinii innych? Gratuluję.
Ja też ostatnio najwięcej korzystan z BearShare. Jakoś straciłam zaufanie do Mułka.

ocenił(a) film na 10
Midnight_6

wprost "uwielbiam" ludzi ktorzy wyrazaja opinie nawet nie poznajac probuktu .... i wprost kocham te ich powiedzonka na "poziomie" <wymoczek?>

ocenił(a) film na 5
yami_no

no mnie to też irytuje... ktoś czegoś nie widział a komentuje :/ a wiem że wiele osob sie myli poprostu... nawet tu podam mój przykład, mówiłam że Piraci z Karaibów są denni a okazało sie że są fajni... od tego czasu powstrzymuje się od głosu zanim nie zobacze :)

(PS. Wiecie że podobno w Empikach w Warszawie nie ma książek o Alexie... znaczy nie wiem czy nie pa wszystkich ale pierwszego tomu na pewno bo jak pytałam to sprawdzali i powiedzieli że nie ma... w żadnym empiku w wawce... :/ ale poprosiłam i załatwiłam że sporwadzą dla mnie tą książke :D :P)

ocenił(a) film na 10
Invisible_Eve

ja 1 czesc kupiłam w "matrasie" 3 w siegarni "klimczok" a 2 zamawiam przez internet:P

ocenił(a) film na 5
yami_no

No ja też miałam zamówic przez internet ale szkoda mi kasy za koszty wysyłki :P no ale jak mi przywiozą to już w kupowianie w internecie bawic sie nie bede :P

ocenił(a) film na 3
Invisible_Eve

W Łodzi w Galerii i w manufakturze też nie ma pierwszej - jest tylko druga i trzecia. Trochę to dziwne, bo po tylu latach naywania książek w Empiku nabrałam przekonania, że znajdę tam każdą, nawet najbardziej wydumaną przez siebie książkę. Ach, co za rozczarowanie... :D

ocenił(a) film na 5
Midnight_6

No bo z tego co sie dowiedzialam to pierwszy tom jest jedynie w 3 empikach w calej Polsce! To troche dziwne... (moze klamali?) czyżby wszyscy sie rzucili na pierwszy tom i wykupili wszystkie jakie sie da?!

ocenił(a) film na 10
Invisible_Eve

2 stwierdzenie jast bardziej mozliwe.. zwłaszcza ze u mnie w Żywcu byłoXD

ocenił(a) film na 5
yami_no

Hehe... z tego co jeszcze sie dowiedziałam że tych książek od dłuższego czasu nie ma :P Ale najważniejsze że gdzieniegdzie było albo jest i jeszcze da się załatwic ;P A moja koleżanka to p

ocenił(a) film na 10
Invisible_Eve

sa ludzie i parapety:P ale zeby kalmki chodziły :P pozdrow kumpele <lol>

ocenił(a) film na 5
yami_no

hehe ;P Ona wogole ma wybujala wyobraznie... to ze ja czasami sobie zazartuje ze jestem Elfem i z ludzmi sien ie zadaje <lol> to nie znaczy ze cały czas fantazjuje :) Czasami sie zdarza jak mnie ktos wkurzy to pofantazjuje - fakt :P aLe ona tak... zna wszystkich w szkole i wszyscy ją baardzo lubia (w klasie prawie nikt jej nie lubi a jak sie o nia kogokolwiek zapyta to jest "a kto to jest?" i wogole ostatnio jej się cos w łebku pokręciło malutkim... ale żeby tak z tym empikiem i ostatnia ksiazka walnac to mi się chichrac chcialo... mimo ze wczesniej jej jeszcze mowilam "juz od dawna nie ma w empikach w wawce :P"

ocenił(a) film na 10
Invisible_Eve

oto przykła osoby ktora za wszeslka cene chce zwrocic uwage innych:P nalezy jej wspołczuc <choc sama nie wiem czy to dobry ppomysł>:P

ocenił(a) film na 5
yami_no

Do tego mozna sie przyzwyczaic... już od 8 lat się z nią męcze w jednej klasie (od 1 podst. do 2 gim.)

ocenił(a) film na 10
Invisible_Eve

oz.. ciezko masz:P ale nie boj zaby w liceum sie jej chyba pozbedzieszXD

ocenił(a) film na 5
yami_no

podobno będzie szła do tego sameco co ja :/ i to jeszcze tez na humanistyczny :/:/:/ w ogole przed chwila powiedziala mi ze chce cos napisac w przyszlosci (jakas ksiazke) oczywiscie po tym jak mi się wymskneło że znów zaczęłam cos pisac... (bo ja mam duzo zaczetych opowiesci ale nieskonczonych :P)

ocenił(a) film na 10
Invisible_Eve

no to masz przechlapaneXD amoze na bilolchema sie szykuj xP

ocenił(a) film na 5
yami_no

nie ma mowy :P Bede szla na humanistyczny na pewno :) A dzisiaj dostalam wiadomosc z ostatniej chwili... ona chce isc do Wladyslawa do liceum... :P Bogu niech bedą dzięki

ocenił(a) film na 10
Invisible_Eve

grauluje szczecia:P i zycze dalszych sukcesowXD

ocenił(a) film na 5
yami_no

Dzięki :P Już 1 grudnia bede miala moja ksiazke :D:D i naprawdopodobniej po angielsku tez bede miala <lol> zamówiłam u ciotecznego brata :P

ocenił(a) film na 10
Invisible_Eve

ja od 2 dni czekam na 2 czesc== zamowiłam w wysyłkowej ksiegarni... chamy! mogliby sie ruszyc!

ocenił(a) film na 5
yami_no

No powinni! To czekanie jest denerwujace :/ Ja co prawda będę miala ksiazke juz dzisiaj ale zaczelam drugi raz Eragona czytac bo malo co z tej ksiazki pamietam i puki niep rzeczytam tego nie zaczne tamtego...

ocenił(a) film na 10
Invisible_Eve

ja tez powinnam dzis dostac... bo kurier idzie:P

ocenił(a) film na 5
yami_no

Załamałam sie :/ Sprowadzili ale nie tą co prosilam tylko drugi tom upierajac sie ze to pierwszy, myslalam ze sie wpienie... mam zaczekac do srody... te nasze empiki...

ocenił(a) film na 5
Invisible_Eve

Ktoś mi może powiedziec pokolei tytuly bo mi sie drugi z trzecim myli i nie wiem ktory to który...