a mnie się rzuca jedna rzecz w oczy odnośinie samej transmisji....dlaczego ten film w TVP leci tak późno... rozumiem że o oglądalność chodzi ...ale było nie było to jednak historia dla dzieci głownie...jeszcze w dzień dziecka ...no ale to oczywiscie moje prywatne zdanie...
Masz rację, jednak zauważ, że ta wersja Alicji jest przeznaczona dla starszych widzów, a nie 6-7 letnie dzieci
zgadzam się ;) Dubbing dobry, ale byłoby jeszcze lepiej gdyby mozna było usłyszec oryginalny piękny głos Johnnego Deppa i Heleny Bohnam Carter :D
ta wersja Alicji jest raczej przeznaczona dla starszych widzów, a nie dzieci, które o 21 powinny już spać :)
oryginalne glosy, intonacja itd to taka wazna czesc filmu, eh:( a głos Alicji to przesada
Dubbing dubbingiem, ale na TVP1 HD sa 3 sciezki dzwiekowe do wyboru i wszystkie po polsku. Debilizm totalny. Te sciezki chyba tylko jako zapychacz pasma funkcjonuja, bo oryginalnej sciezki na jedynce jeszcze nie uswiadczylem (na TVP2 od swieta sie pojawi).
Ja miałem dwie ścieżki, ale rzeczywiście obie z dubbingiem -.- Na kanałach TVP uswiadczylem oryginalnej ścieżki tylko i wyłącznie w 8 sezonie Dr.House'a :/