Nie oglądałem jeszcze tego filmu i na pewno w końcu go oględnę, znając fantazję Tima Burtona musi być świetny, lecz po przeczytaniu pierwszych "o filmie" przypomina mi sie pewna gra stworzona przez American McGee o tytule Alice, gdzie to Alicja ponownie wraca do Krainy Czarów. Myślicie że to może być w jakiś sposób powiązane? Czy po prostu Tim postanowił pokazać powrót do Krainy, aby móc odbiec fabularnie od książki?
Ja mialem cholerna nadzieje, ze to bedzie lekko powiazane, ale po tym jak zobaczylem slitasnego kotka troche sie zalamalem :(
Uuu to nie dobrze... Bo ten kot z Alice to naprawdę klimatyczny kocur a jeszcze dodatkowo jego głos sprawia że włos się na ciele jeży.. Ale skoro powiadasz że zobaczyłeś slitasnego kotka no to niestety marzenia pryskają jak mydlana bańka :P
Wiem, że gra:P Ale to nie zmienia faktu, że jest strasznie klimatyczna. Przecież inspiracją reżysera może być wszystko, gra też :P
Czy ja wiem? Nie sądzę, żeby inspiracją Tima była gra... Ale wiesz, wszystko u niego możliwe ^^
Myślę, że mimo wszystko, film będzie dobry ;)
Masz racje, mało możliwe żeby gra była jego inspiracja:PP też mam nadzieje że będzie dobry, nigdy żaden jego film mnie nie zawiódł:)Ale i tak chciałbym bardziej aby ta kraina była psychodeliczna i mroczna niż słodka i cukierkowa...:P
Taa, to byłoby bardzo ciekawe ;)
Oglądałam chyba wszystkie wersje Alicji, od bajek, po najstarsze filmy (wiesz, moje imię do czegoś zobowiązuje ;D) i też mam nadzieję oderwać Alicję od wizerunku cukierka... Gdyby Tim podjął się tego przedsięwzięcia i zostawił 'mhroczną' Alcię, byłoby całkiem fajnie to zobaczyć ;D
Jeżeli chodzi o American McGee Alice to Marilyn Manson miał wypuścić film inspirowany tą grą. Oto link: http://www.filmweb.pl/f298286/Phantasmagoria+The+Visions+of+Lewis+Carroll,2010