PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465818}

Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 371 tys. ocen
7,1 10 1 371236
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Najlepszy w filmach Burtona jest właśnie czarny humor - mam nadzieję, że pojawi się również w "Alicji" i pozbawi ją etykietki bajeczki dla dzieci.

I po prostu nie mogę się doczekać, aż zobaczę mojego ulubionego aktora w roli Kapelusznika ^^

użytkownik usunięty
raulism

oj też się już doczekać nie mogę! Burton + Depp i do tego Helena Boham Carter to będzie coś!

raulism

Zgadzam się w 100%

Uwielbiam filmy Tima a do tego z Deppem i Heleną to sukces

ocenił(a) film na 10
Justynka1995

Nie mogę się doczekać!
Ten humor, klimat, wspaniała obsada...

ocenił(a) film na 7
fioletowy_kapturek

Tak obsadę świetnie dobrali, zagra jeszcze Alan Rickman jako Gąsiennica - po prostu muszę to zobaczyć!!

ocenił(a) film na 10
kiara_94

Johny, Helena i Alan.
Na tą trójkę czekam. Po Sweeneyu Toddzie, w którym grali można się spodziewać świetnego filmu ;)

ocenił(a) film na 7
fioletowy_kapturek

Zgadzam się, że film dla fanów Burtona jest konieczny do obejrzenia :) Szkoda tylko, że trzeba czekać do 2010 roku :/

ocenił(a) film na 10
vampire_knight

2010... lub jeszcze później znając Polskę...

ocenił(a) film na 10
raulism

Zgadzam sie obsada jest cudowna chociaż Anne Hathaway troche mi nie pasuje to filmu Burtona ale wszytko sie okaże=)

ocenił(a) film na 8
niska0314

Moim zdaniem jak zawsze u Burtona będzie ten klimat, obsada jest jak zwykle świetnie dobrana... A bajeczka dla dzieci raczej to nie będzie... Chociaż znajdą się "cudowni" rodzicie którzy poślą swoje pociechy myśląc że będzie to taka słodka bajeczka :)... Ps nie wyobrażam sobie by film był tylko z dubbingiem bo to by był klops totalny ;/ Pozdrawiam

pawell190

po pierwsze "Alicja" Carolla to nie tylko stereotypowa bajeczka dla dzieci, moi drodzy. Radzę Wam przeczytać obie książeczki, a potem zobaczyć film i głęboko się zawieźć.

ocenił(a) film na 10
XYZMaga

Ja czytałam. I to nie jest bajka dla dzieci... same podejrzenia Lewisa o pedofilstwo karzą inaczej spojrzeć na samą postać Alicji.

ocenił(a) film na 10
fioletowy_kapturek

Poprawka :
*każą

Parę słów: Nie mogę się doczekać!

ocenił(a) film na 6
raulism

Ja mam osobiście taką cichą nadzieję, że nałożą na "Alicję..." ograniczenie +12. Może rodzice trochę przejrzą na oczy (chociaż wątpię w to) i zrozumieją, że psychodeliczne dzieło Carrolla + Tim Burton nie jest najlepszym połączeniem dla ich siedmio-, czy ośmioletnich dzieci. ;p