Najlepszy w filmach Burtona jest właśnie czarny humor - mam nadzieję, że pojawi się również w "Alicji" i pozbawi ją etykietki bajeczki dla dzieci.
I po prostu nie mogę się doczekać, aż zobaczę mojego ulubionego aktora w roli Kapelusznika ^^
oj też się już doczekać nie mogę! Burton + Depp i do tego Helena Boham Carter to będzie coś!
Tak obsadę świetnie dobrali, zagra jeszcze Alan Rickman jako Gąsiennica - po prostu muszę to zobaczyć!!
Johny, Helena i Alan.
Na tą trójkę czekam. Po Sweeneyu Toddzie, w którym grali można się spodziewać świetnego filmu ;)
Zgadzam się, że film dla fanów Burtona jest konieczny do obejrzenia :) Szkoda tylko, że trzeba czekać do 2010 roku :/
Zgadzam sie obsada jest cudowna chociaż Anne Hathaway troche mi nie pasuje to filmu Burtona ale wszytko sie okaże=)
Moim zdaniem jak zawsze u Burtona będzie ten klimat, obsada jest jak zwykle świetnie dobrana... A bajeczka dla dzieci raczej to nie będzie... Chociaż znajdą się "cudowni" rodzicie którzy poślą swoje pociechy myśląc że będzie to taka słodka bajeczka :)... Ps nie wyobrażam sobie by film był tylko z dubbingiem bo to by był klops totalny ;/ Pozdrawiam
po pierwsze "Alicja" Carolla to nie tylko stereotypowa bajeczka dla dzieci, moi drodzy. Radzę Wam przeczytać obie książeczki, a potem zobaczyć film i głęboko się zawieźć.
Ja czytałam. I to nie jest bajka dla dzieci... same podejrzenia Lewisa o pedofilstwo karzą inaczej spojrzeć na samą postać Alicji.