PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465818}

Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 371 tys. ocen
7,1 10 1 371236
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Nie lubię filmów z Dubbingiem ale ten jakoś dało się obejrzeć najbardziej nie pasował mi tu głos Pana Czarka Pazury (Nie mam nic do Pazury) ale za to Kasia Figura mistrzostwo a zwłaszcza jak krzyczała "Skrócić o głowę!"

Film świetny oglądałem 2x dziś z Dubbingiem, a kiedyś z napisami i wolę wersję z napisami.
9/10

ocenił(a) film na 9
szymas93

Mam to samo odczucie wobec dubbingu Pazury, nie pasuje :/

ocenił(a) film na 8
szymas93

A co uważacie na temat dubbignu dla głównej bohaterki - Alicji? Nie wiem czemu, ale mnie osobiście strasznie irytował... Nie tylko głos zresztą, ale momentami sama postać. Np pod koniec gdy odmówiła Hamiszowi zaręczyn i wszystkie wypowiedziane przez nią kwestie, np o tym szlaku żeglownym do Chin. Głos małej dziewczynki która się mądrzy^^ Nie wiem czy to tylko moje odczucie...

ocenił(a) film na 8
Hemoglobina1609

Dla mnie ogólnie ten dubbing był dobry, choć nie preferuje tego typu filmów i muszę obejrzeć drugi raz z napisami. Uważam, że wszyscy którzy podkładali głosy dobrze się spisali (oczywiście chyba najlepiej Pani Katarzyna Figura), co do Pazury myślę, że także dobrze podłożył swój głos, tyle że może wszyscy już są przyzwyczajeni do Johnnego i jego głosu. Główna bohaterka mi nie przeszkadzała, ale cóż każdy ma swoje odczucia :)

A jeśli komuś przeszkadza ten dubbing to porównajcie sobie z filmem "Giganci z stali" tam to dopiero porażka.

ocenił(a) film na 8
szymas93

zgadzam się co do Pazury ; / nie pasował..

ocenił(a) film na 7
BlueberryMe

Zgadzam się. Głos Pazury zdecydowanie nie pasował. Co do Alicji również podzielam zdanie, że irytował...dano jej głos jakby dziesięcioletniej dziewczynki a nie 19-letniej dziewczyny...Jeszcze mi się nie podobało, że nie wszystkie słowa szło dokładnie zrozumieć.

ocenił(a) film na 8
szymas93

Cały czas czekałam, kiedy pojawi się Kapelusznik. Byłam ciekawa jak tutaj zaprezentował się Depp. Najpierw go zobaczyłam jak siedzi ze spuszczoną głową na swoim krześle i było super, ale kiedy tylko coś powiedział czar prysnął a przed oczyma stanął mi Cezary Pazura. Ten głos nie pasuje. On jest zbyt bardzo charakterystyczny. Lubię tego aktora jak gra w filmach no np:. w fajnym filmie " Kariera Nikosia Dyzmy". Ale tutaj po prostu nie dawał mi spokoju. wolałabym mimo wszystko oglądać wersję z napisami lub lektorem :)