Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 372 tys. ocen
7,1 10 1 371656
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Nie wydaje wam się, że w tym filmie zabrakło mroczniejszego klimatu, ironii, oryginalności? Tego, co zawsze było wyznacznikiem filmów Burtona?

anitka333333

Właśnie wróciłam z seansu i podzielam Twoje zdanie. Film to bardzo dobra przygodówka, niemniej nie ma w nim Burtona (wiadomo, są elementy, ale nie na tyle, jak zazwyczaj). Jedynie kilka postaci pokazuje groteskę Burtona, jest jej jednak zdecydowanie za mało. Szkoda. Daję niestety tylko 7/10.

Binula

7/10 to dość wysoka ocena sądząc po Twojej słownej opinii o tym filmie. Ja nie do końca zgadzam się z tym i uważam
że film jest super!

rocks34

Moja opinia nie wyklucza wysokiej noty. Film jest dobry, ale nie w stylu Burtona.

ocenił(a) film na 8
Binula

Ja dałam 8/10, czyli jeszcze wyżej, a też narzekam...:)
Bo film na prawdę mi się podobał, był ciekawy, postacie rewelacyjne, muzyka Elfman'a piękna. Nie pasowało mi za to, że film jest taki łatwy w odbiorze, zakończenie było okropnie przesłodzone. Zawsze Burton szedł pod prąd, robił bardziej mroczne, bezwzględne postacie... Ale może o coś takiego właśnie chodziło, bo właśnie przeczytałam, że to jego najbardziej kasowy film.

ocenił(a) film na 3
anitka333333

Uważam, że założyciel/założycielka tematu ma absolutną rację. Ja dałem 4/10, ponieważ ten film absolutnie mnie rozczarował.

countWasilij

Rozczarował Cię, bo...? Po co pisać takie posty, skoro nic nie wnoszą do dyskusji.

ocenił(a) film na 3
Binula

czytać nie umiesz, rozczarował mnie ponieważ uważam tak samo jak założyciel tematu. że zabrakło tego wszystkiego cechowało filmy burtona. z resztą ocenę podniosłem do pięciu.

countWasilij

ja czytać potrafię, gorzej u Ciebie z pisaniem (*z resztą).

ocenił(a) film na 9
anitka333333

ja dałam wysoką notę, bo 9/10. fakt, film Burtona, ale nie jak Burtona. ale to wcale nie umniejsza jego wartości, bo jak dla mnie totalna rewelacja! gra aktorska dobrana idealnie, a z filmu wyszła prawie tak samo zachwycona jak ze Sweeney Todda. jeden z lepszych filmów obok Parnassusa, jakie ostatnio widziałam;)