Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 372 tys. ocen
7,1 10 1 371656
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Lubie filmy fantasy,przygodowe , nierealne , zmyślone.W tym filmie jest wszystko czego oczekiwałem. Dobra opowieść w trochę mrocznym klimacie , na szczęście nie była to kolejna ekranizacja tej samej opowieści, tylko nowy pomysł.Świetne efekty wizualne-tego oczekiwałem i nie zawiodłem się.Dobra muzyka , jak i gra aktorów jest odpowiednia. Mnie się podoba zwłaszcza na blu-ray. Polecam. Zapewne zaraz pojawi się sporo wpisów , że głupoty pisze, że się nie znam bo to było takie a takie...Proszę sobie darować mnie się podobał . Ja polecam.

adammarzenka

W domu warto mieć na blu-ray,świetny efekt wizualny i dobry dzwięk, nawet przy dolby digital z dubbingiem..

ocenił(a) film na 9
adammarzenka

Zgadzam się, chociaż zawodzi ilość dodatków (taka sama jak w przypadku płyty DVD) jest drobną kompromitacją. Co do obrazu zastrzeżeń mieć nie można. Jeśli zaś chodzi o dźwięk to na szczęście honor BD został uratowany. Na okładce znajdowała się informacja, że film nagrany jest, w każdej wersji językowej w systemie DD5.1 co w przypadku możliwości płyty BD jest kpiną, a nawet stare filmy remasterowane są już nagrywane w systemach wyższej klasy. Był to też główny powód dla którego nie chciałem kupić tego tytułu na BD - kupiłem tylko dlatego, że Monolith odwleka dystrybucję "9" na BD już półtora miesiąca i wciąż premiery nie widać, a film miałem opłacony tylko czekałem aż wyjdzie, w konsekwencji, postanowiłem dopłacić i nie czekać w nieskończoność, a w zamian zamówiłem Alicję... I tu miłe zaskoczenie CDprojekt (dystrybutor Alicji) dopuścił się niedopatrzenia wypisując system dźwiękowy w jakim nagrany jest film - wersja angielska nagrana jest w DTS-HD Master Audio co było miłym zaskoczeniem ;) Oczywiście efekt wciska w siedzenie! Polecam z czystym sumieniem....

użytkownik usunięty
adammarzenka

Film też mi się podobał, aczkolwiek uważam, że miejscami przynudzał :p i bardzo wkurza mnie polski dubbing. ;/

ocenił(a) film na 9

Mi natomiast polski dubbing przypadł do gustu (chociaż czasami kwestie są dla mnie nie zrozumiał). Ale zawsze pozostaje alternatywa w postaci napisów ;)

ocenił(a) film na 5
adammarzenka

Niezły film ;) Zdecydowanie przeczytam bajkę - chyba nigdy nie czytałem, nie wiem? Chyba oglądałem tylko ekranizacje, tak?

ocenił(a) film na 8
adammarzenka

Mi także się bardzo podobał. Piękny film. Warto obejrzeć go.