Obejrzałam ten film wyłącznie dla Deppa ale nawet on nie był w stanie go uratować. Wynudziłam się niesamowicie. Jak dla mnie totalna klapa.
True...true. Żadnej głębi, płyki ten film jest tak bardzo, że mozna go streścić w jednym zdaniu: Przybycie do posiadłości, dziura, ucieczka, zła krolowa, dobra królowa, bitwa (a raczej malutka walka), koniec....i to wszystko tylko w 1,5h. Jak na taki film, ktory był takim hitem to licho
5/10
Jestem zawiedziona :( Chyba najsłabszy film Burtona z udziałem Deppa! Myślałam, że jak tych dwóch panów się spotka to film nie może okazać się klapą... a tutaj - kaszana. 5/10
Film jest strasznie slaby i nie warty obajrzenia . Tyle... Ja dalem mu 4/10 :P Wspolczuje ludziom ktorzy poszli na to do kina i wydali kase na bilety.
gdy zacząłem oglądać film byłem podniecony jak dziecko które rozpakowuje świąteczny prezent. ale już po pierwszych minutach się zawiodłem. film zupełnei nie ma nic w spólnego z bajkową wersją alicji.
jedyne powiązanie to sama alicja i królowa kier a wszystko inne zupełnie wymyślone na potrzeby technologi 3d
zupełnei sie zawiodłem tym filmem
a oczekiwałem na niego długi czas
moja ocena 4/10
Po wyjściu z kina stwierdziliśmy, że od załamania nerwowego ( zmarnowane pieniądze) ratuje nas tylko "Sztuciec" :) Jedyny moment wywołujący u mnie ożywienie i uśmiech.
Zasiadłam do tego filmu mając w pamieci "pokwaszoną" Alicje z 1999r. Po pół godzinie wyłączyłam film, bojąc się że znienawidze historie o Alicji do końca życia. Nie oceniam filmu, bo nie widziałam całego, ale nie sadze żebym się jeszcze kiedykolwiek na niego skusiła. Po pierwszych minutach filmu mogłebym go ocenić na 3,5/10. I to tylko dlatego, że widziałam gorsze, ale niewiele.
Film ma fajne efekty specjale i świat przedstawiony jest całkiem ciekawie i w bardzo barwnych kolorach to plusy filmu:), ale fabuła jest mało zaskakująca i dość przewidywalna nie tego spodziewałm sie po Nowej Alicji dla mnie po długich namysłach 6/10