PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465818}

Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 371 tys. ocen
7,1 10 1 371236
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Mam nadzieję ze film będzie mroczny i przyprawi o dreszczyk. Sama historia jest wykręconym tematem a jeszcze jak Burton się za to wziął:) Bynajmniej nie będzie to bajka dla dzieci:) Mmmmmmmmm... aż ślinka cieknie.

ocenił(a) film na 7
Tourqshe

Zdecydowanie mógłby to nakręcić w swoim mrocznym, niepokojącym klimacie. A "Alicja" idealnie wpisuje się w styl Burtona. :)

użytkownik usunięty
spider_cider

I co za obsada!!
Nie mogę, nie mogę się doczekać....

ocenił(a) film na 5
Tourqshe

A ja uważam że Burton robi się coraz gorszy :/ "Sweeney Todd" to już w ogóle była porażka :/ no ale wiadomo, to jest Alicja, i reżyserem jest sam Burton więc wszyscy będą walić do kin......

ocenił(a) film na 8
Sol

sweeney todd byl super! duet depp i bonham-carter to dla mnie ideał!
a na alicje.. czekam z niecierpliwoscia!

Tourqshe

Film powstaje dla Disneya :P. Wątpię, że będzie tak mroczna, jak niektórzy chcą (najwidoczniej Burton ma swoją wizję), ale projekty postaci i miejsc na pewno będą wykręcone.

ocenił(a) film na 7
speiderman

szczerze mówiąc ja też wolałabym taką mroczniejszą stronę tej bajki zobaczyć. zobaczymy ;)

ocenił(a) film na 3
millcia

Czekam z niecierpliwością.
Marzy mi się skrzyżowanie Sleepy Hollow z Gnijącą Panną Młodą.
To byłoby coś :D

Makabresca

wlasnie! Gnijaca Panna Mloda i ta stosowna atmosferka to by bylo to!:D lub np klimat Nozycorekiego... hym Alicja to teraz jeden z niewielu filmow na ktory czekam z niecierpliwoscia:D

agata891101

Film powstaje dla Disneya wiec będzie to "Dziecięcy" Burton (NIESTETY:\)
typu Charliego, ale nie wątpie że będzie miał swój smak. Na wszystkie filmy BURTONA czekam z niecierpliwością wiec i w tym przypadku jest to samo ;) pozdro All.

Tourqshe

Tim Burton to mistrz, lecz trudno znalezc obrazy pasujace do jego tematyki , mysle , ze Alicja w krainie czarów , to doskonaly motyw , sen , marzenia senne , abstrakcja to cos co idealnie wczepia sie w jego metody ukazywania kina ... koniecznie trzeba bedzie obejrzec .

ocenił(a) film na 7
Tourqshe

Również chciałbym "mroczną" odmianę Alicji, ale obawiam się, że Burton pójdzie bardziej w stronę "Big Fish". Film będzie pewnie optymistyczny i bajkowy tylko z elementami grozy...

użytkownik usunięty
WojtasM

Chyba będzie to bliższe "Charliemu i fabryce czekolady" gdzie atmosfera była przyjazna i łagodna, ale ten specyficzny "klimat" cały czas było czuć - ot choćby jak pokazywana była fabryka, domek Charliego czy też miasteczko ..
"Big Fish" takiej "grozy" nie posiada (z wyjątkiem epizodu z czarownicą). Miejscami natężeniem atmosfery przypominał mi nieco "Arizonę dream" lub "Prostą historię". Nawet muzyka Elfmana była łagodniejsza ...
Myślę, że "Alicja .." będzie jednak mocniejsza i bardziej wyrazista - tym bardziej, że treść jest zawirowana :) Już widzę jak Burton poszaleje scenograficznie z tymi swoimi serpentynkami, muchomorkami i innymi ornamentami :)

ocenił(a) film na 7

Oby oby... Światowe kino byłoby o wiele uboższe bez jego wyobraźni :)!

ocenił(a) film na 9

Oby tak było ^^
LIcze na kolejny kinowy hit ;)

Tourqshe

Nie mogę się doczekać. Takie gwiazdy. No i Burton. Może i nie bajka dla dzieci, ale może to i dobrze? :D

użytkownik usunięty
Rosalinda

Z tymi mrocznymi wizjami nakręciliście mnie strasznie. Aż strach pomyśleć, że nie widziałam jeszcze Gnijącej Panny Młodej, ale nadrobię niedługo ^^. W każdym razie wielka trójca z Sweeney Todd'a prezentuje się obiecująco. Kurczę, naprawdę fajnie byłoby obejrzeć jakąś mroczną, wersję Alicji. Przeważająca czerń i czerwień, piękne stroje w stylistyce gotyku, mrr.

ocenił(a) film na 9
Tourqshe

Taak... :)) Tak bardzo chcę już zobaczyć 'Alicję' Burtona że aż mnie roznosi ^^ Wprost nie mogę się doczekać!! Jego filmy są takie specyficzne, mroczne (choć są wyjątki), mają klimat.

ocenił(a) film na 6
Tourqshe

noo cos czuje ze bedzie niezła schiza.no i ten stały skałd burtona...;)

Tourqshe

co do tej mrocznej alicji grał ktoś w gre?; D

lynx_18

mam na myśli American McGee's Alice ;))
<za krotki>

lynx_18

Heh, nigdy, ale ponoć szykuje się kontynuacja (chociaż gdzie indziej czytałem że remake).

speiderman

Gra była mono wykręcona :)
Od tamtej pory ludzie chyba tak naprawdę mają ochote zobaczyć alicję w wersji hardcore thriller ;P

Ale fakt faktem alicja Burtonowska powstaje dla Disney'a, to może znaczyć, że faktycznie posunie się w stronę Charliego.

Szkoda. Bo wszyscy wiemy że Burton jest geniuszem jak chodzi o mroczne klimaty. Zrobiłby to fantastycznie. No ale jest nadzieja :)

speiderman

EA sports podaje raczej kontynuację(http://www.ea.com/news/ea-and-spicy-horse-return-to-wonderland-for-a n-all-new-alice-title) i wydaje mi się, żę film Burtona będzie w podobnym klimacie, w końcu t o Burton.

Tourqshe

Chyba nie będzie tak jak mówisz, w gatunkach jest napisane 'familijny' więc demoniczność i mroczność chyba jest wykluczona.