PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465818}

Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 371 tys. ocen
7,1 10 1 371236
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

ja to się tylko boję że polski dubbing zabije ten film. dawno nie widziałam filmu (podkreślam filmu - nie animacji) z dobrym dubbingiem. ale czekam z niecierpliwością.

PoisonIvy

A nie było przypadkiem mówione, że film będzie wyświetlany też z napisami jak np. Harry Potter? Bo ja cały czas byłam na to nastawiona, nie zniosę "Alicji..." z dubbingiem.

ocenił(a) film na 7
lubieogorki

Alicja będzie w kinie z napisami .
za krótki <br/> za krótki <br/>

ocenił(a) film na 8
Lonely

thanks God. popieram założyciela tematu - dubbing filmów z aktorami wypada beznadziejnie. dla przykładu harry potter z dubbingiem to totalne dno, sztuczność i wkurwienie widza. animacje to oczywiście co innego:)

ocenił(a) film na 8
PoisonIvy

Alicja będzie z dubbingiem, trailera w kinie nie widziałeś?

ocenił(a) film na 8
karolass

będzie też z napisami ;P http://www.filmweb.pl/%22Alicja+w+krainie+czar%C3%B3w%22+w+Polsce+tak%C5%BCe+z+n apisami,News,id=57154
mam nadzieję, że w moim mieście nie ograniczą się do samego dubbingu, bo ...

ocenił(a) film na 8
PoisonIvy

dubbing będzie okropny, słyszałam próbkę, nie chodzi tyle o tłumaczenie(czy angielski naprawdę jest taki trudny?) ale o głos, Kapelusznik ma okropny mięki głos(a przecież Johnny Depp ma fajny głos) Myślicie że w Bielsku puszczą z napisami? nie przeżyłabym gdybym musiała znieść cały film z tym dubbingiem. a przeciez nie moge się doczekać bo zapowida się świetnie

ocenił(a) film na 5
PoisonIvy

Widziałem dzisiaj w kinie trailer z dubbingiem , głos Kapelusznika był paskudny. Na szczęście mam pod ręką CC, więc będzie wybór.

W ogóle uważam, że dubbing w filmach, w których gra Alan Rickman powinien być zabroniony pod groźbą kopa w jaja.

PoisonIvy

Przez ogół społeczeństwa za grzech niewybaczalny powinno być uważane zdubbingowanie filmu, w którym można usłyszeć głos Stephena Fry'a.

HoldenColin

w polskiej wersji będą : Marta Wierzbicka,Katarzyna Figura.ITD

ocenił(a) film na 9
PoisonIvy

Widziałam trailer w kinie . . Jakaś masakra, a głos Johnnego to jakieś nie porozumienie (w końcu ma on cudny głos ;))