PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=593914}
6,8 139 tys. ocen
6,8 10 1 138832
5,9 30 krytyków
American Pie: Zjazd absolwentów
powrót do forum filmu American Pie: Zjazd absolwentów

Ja mogę wszystko zrozumieć... Że mnóstwo świetnych filmów nie zostało docenionych. Że inteligentne kino nie jest do końca ciekawe i fascynujące. Ale żeby taki gniot jak któraś z kolei część tępej do granic komedii kręcącej się tylko wokół tyłka miała taką średnią? Polaków naprawdę śmieszy taki rodzaj humoru????

schey

A co za różnica Polak czy nie Polak? Narodowość to jakiś wyznacznik preferencji filmowych?

Porcelain69

Dokładnie. Na IMDB ocena bardzo zbliżona, a głosy oddało parę tysięcy ludzi więcej :) Filmu jeszcze nie widziałem...

ocenił(a) film na 4
Adik161994

Polecam filmaffinity.com , w wielu wypadkach tam oceny są bardziej oddane rzeczywistości, tam nigdy nie ma za wiele ocen, ale na tym portalu są osoby, które jako tako trochę widziały. Zawsze jak coś oglądam patrze na średnie dla porównania. Czasami są bardzo różne, ale klasyki zazwyczaj są podobnie wysoko oceniane wszędzie.
American Pie : Zjazd Absolwentów tam np. ma 5,9 na tą chwilę.

przemyslav07

To najzwyczajniej zależy od odbiorców, film ma wysoką ocenę, bo poszły na niego osoby zainteresowane, fani całej serii. Za kilka tygodni, a później za kilka lat przybędzie głosów np. przy okazji emisji w Polsacie o 20:00, a wtedy wiadomo, że znajdzie się masa osób, którym ten humor nie będzie odpowiadał. A strona ciekawa, będę ją zapewne odwiedzał w celu porównania opinii ; )

ocenił(a) film na 6
przemyslav07

co do filmaffinity to ta sama bajka co filmweb czy imdb. Oceny pokrywają się chyba w 90%. Tylko jest tam więcej snobów i nikt nie oceni Ojca Chrzestnego czy innego Pulp Fiction niżej niż 8, choćby mu się nie podobały.

schey

Tak zgadzam się film przeceniony tak samo jak "Kac Wawa" nie doceniony.

schey

Wróg u bram na 6 a Punisher na 10 to jakiś Trollowy żart?

ocenił(a) film na 6
szymas93

Haha dokładnie pieprzony pseudo intelektualista

ocenił(a) film na 2
young22

Komedia jak komedia, ale rzeczywiście ocena 8,0 jest zdecydowanie za wysoka. Stare, nudne, odgrzewane gagi zasługują max na 6,0

ocenił(a) film na 8
nache

a ja uważam,że 8 w pełni zasłużona,jeżeli ktoś dorastał wraz z bohaterami amerykańskiej szarlotki , to jest to całkiem przyjemny powrót do tych wszystkich postaci ,których się nie widziało przez 13 lat( mówię oczywiście tylko o częściach 1-3 bo potem to już była jakaś masakra) Nie wiem w ogóle kto normalny wrzuca do worka wszystkie filmy? Jak na głupkowatą komedię,która rozbawi Cię w najgorszy dzień to jest bardzo dobra.

ocenił(a) film na 10
nache

8.0 za dużo hmm z tego co wiem to są to opinie ludzi a nie recenzentów filmowych. Tak więc jak komuś się podobało to napisze 10 a jak nie to 1. wiec nie rozumie stwierdzenia ze 8 to za dużo, jak Tobie się nie podoba to daj 6 przecież nikt Ci tego nie zabroni. Śmieszą mnie tego typu komentarze...

ocenił(a) film na 2
Thundril

rozumiem*

szymas93

no wybacz, Wróg u Bram jakoś mnie nie zachwycił. Sam się zdziwiłem.

ocenił(a) film na 10
schey

Weź się nie kompromituj człowieku.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
uszy03zarrr

Człowieku nie mam ochoty się z tobą kłócić co do wartości tego filmu, ale wybacz osoba która ocenia wszystkie filmy na 10, i nie ma takich nie jest zbyt bystra więc lepiej nie oceniaj a tym bardziej się nie wypowiadaj chyba że jesteś tak wyjątkowy że wszystkie filmy które oglądasz są na 10 co wydaje się raczej dziwne ponieważ każdy ma swój gust

ocenił(a) film na 10
ciechom_filmweb

Zgadza się jestem człowiekiem , a ty kim? Na 2009 ocenianych dałem 379 10-tek , sam to ty nie jesteś bystry skoro uważasz , że oceniam na 10 wszystko widząc tylko moje ostatnio oceniane filmy.. Lubie amerykańskie komedie , ponieważ mieszkałem w Phoenix 1,5 roku, i byłem na kilku imprezach. O takich jak na filmie można sobie pomarzyć. Mój gruntomierz wskazuje 86% na ten film , twoja wypowiedź jest zbyt mało prawdomówna , żebym się przejmował tobą.

ocenił(a) film na 3
uszy03zarrr

To dodaj mnie do znajomych to chętnie zobaczę resztę twoich ocen bo wachlarz masz bardzo duży od filmów naprawdę dobrych np. "Zostawić Las Vegas " ocenionych na 10 do filmów w stylu "Gwiazda paparazzich: historia Paris Hilton " również ocenionych na 10 co dla mnie jest dość dziwne.

schey

Następny idiota, który myśli że jest wyjątkowy i ma jedyny wyjątkowy światopogląd?

Patrz, pobudka, nie sztuką jest zrobić ojca chrzestnego, sztuką jest też zrobić ludzką, życiową komedię, PROSTĄ, bo w końcu co do ciebie to jesteśmy prostakami... ku***ie ;)

Spidey_

Mów za siebie prostaczku :) To, że niektórych nie śmieszą toaletowe żarty nie oznacza, że nie potrafią docenić dobrej komedii :) Seria AP nie należy do dobrych komedii, natomiast to dobry przykład filmowego ekskrementu.

Moondog

Najlepsze w tym wszystkim jest fakt że i tak możesz mi zassać wora... ;)

Spidey_

Nie będę nawet odpowiadał na takie prymitywne zaczepki :) Wystawiasz świadectwo.

Spidey_

jaki z ciebie prostak :)

schey

And thats the way aha aha i like it, you morron ;)

Spidey_

myślisz że napiszesz po angielsku i jeszcze z błedami i że jesteś fajny i nieprostak :)

schey

dobre uczysz innych jak mają pisać po angielsku ,a sam byki robisz w swoim języku

Tibn

taaak?? naprawdę? jakie?

schey

1. Ja jestem fajny.
2. Nie dziwota, że tracisz tu swój czas, jak się ma taki ryj, to trzeba w sieci szukać kontaktu z ludźmi i się wyżyć.
3. Pisz z dużej litery "geniuszu".

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
schey

Pójdę postawić klocka, bo rzygam już tymi "wyjątkowymi dziećmi" jak ty, to będzie miało większy sens, niż dyskusja z takim gówniarzem ;)

ocenił(a) film na 8
schey

...tak?

ocenił(a) film na 8
schey

Dlaczego oceniasz film bez oglądania? Film wg mnie zasługuje na ocenę w granicy 7,5-8,0 wśród KOMEDII.

VVV

kto mówi, że nie widziałem? nie oceniam filmów bez oglądnięcia

schey

Jak widać to nie masz kręgosłupa, więc Twoje zdanie na temat filmów nie powinno być brane przez nikogo pod uwagę.

"Wróg u bram na 6 a Punisher na 10 to jakiś Trollowy żart?"
Ktoś uznał Twoje oceny za głupie, więc od razu Wróg dostał od Ciebie 7, a Punisher 9. Naprawdę? Zamiast mieć własne zdanie wolisz się przystosować? Żenada.

BTW. Każdy może sprawdzić, kiedy wystawiłeś ocenę. U mnie zmienił te dwie 18 minut temu. Sprawdźcie trolla!

ocenił(a) film na 8
Gierzyn

Świetny film. W kinie płakałem ze śmiechu zresztą z cala sala:)
Może Pana, który założył ten temat bardziej śmieszą filmy typu Kac Wawa.....
Albo może tego Pana nic nie śmieszy....................................
Takie filmy jak American Pie tez sa potrzebne.
Ten film oceniłem AZ na 9 ale nie oznacza to ze jest on na równi z ocenianym przeze mnie na 9 filmem "Efekt Motyla".
Jest to zupełnie inne kino
Filmów nie wrzuca się do jednego wora, Przy ocenie filmu trzeba umieć go ocenić przez pryzmat gatunku.

sub7

dokładnie

Gierzyn

Ty chyba oprócz że gustu to masz wzrok zepsuty jeszcze :)

schey

chłopak cię zjechał i zablokowałeś widok na oceny swoich filmów :):):)

Tibn

no i? ja zjechałem ten film i jestem zadowolony mimo wszystko :) nie wiem jak można bronić takie gów*** filmu aż tak zażarcie :)

schey

Nie dość, że brak kręgosłupa, nie dość, że trollujesz, bo nie podałeś ani jednego argumentu, który by potwierdził, że ten film to gniot, to jeszcze się pogrążasz blokując podgląd Twoich ocen filmów. Naprawdę, odpuść sobie.

VVV

Żałośni jesteście, takich not nie ma nawet Mel Brooks czy Buster Keaton :D

Moondog

no i .. żal krocze ci ścisnął
nie zachlap pościel w nocy króliczku

Tibn

Koleżko, to ty nie przesadzaj z tymi skatologicznymi środkami!

Moondog

a co ma piernik do wiatraka

schey

Nie żebym sie czepiał, ale głosó jest jeszcze zbyt mało by mówić tu o jakiumkolwiek docenieniu.

ocenił(a) film na 8
dawo160496

Uwielbiam tematy na filmwebie.....
"Albo się ocenia na 10 albo na 1..... a jak ktoś ma inne zdanie to go zjedziemy!!!!!!"
Ja tylko wypowiedziałem swoje zdanie
Juz w ruch poszły gówniarskie teksty...
Panie "Schey" nie przypominam sobie żebym pozwoliłem zwracać się do siebie na "Ty"wiec odrobinę szacunku poproszę.
Panie "Moondog" trochę ciężko jest porównywać dokonania Bustera Keatona do American Pie:) to jak porównać Brudnego Harrego do Niezniszczalnych:) ale rozumiem o co Panu chodzi.
Niestety to jest zupełnie inne grono odbiorców.

sub7

ja do Ciebie/Pana nie kierowałem żadnej wypowiedzi, sprawdziłem :)

ocenił(a) film na 10
schey

schey , ile ty masz lat?

uszy03zarrr

Stary, najpierw wyzywasz mnie od gnojków i dupków a teraz pytasz o wiek? Uwierz, metalnie mam o wiele więcej od Ciebie :) biologicznie pewnie też :) Tymczasem jak to ująłeś sam idź może "ssać swoje jajko" i przy okazji nabierz dobrych manier :) Aha i jeszcze jedno, oceniasz wszystkie filmy na 10 pkt :) WTF??? :)

ocenił(a) film na 8
schey

ok:)