Według mnie "Włoska robota jest o wiele lepszym filmem od "Angielskiej roboty" tzw."The Bank Job"Co wy o tym myślicie?
Włoska robota jest super :) a a angielska mi się kompletnie nie podobała. Może to przez ten brytyjski humor, z resztą cała akcja wydawała mi się bardzo przewidywalna. Wysoka ocena na fw mnie troszeczkę dziwi ...
U mnie jest odwrotnie. 'Italian Job' w ogóle nie potrafię strawić. Ot kolejny beznadziejny filmik z napadem z najgorszą rolą Nortona w jego dorobku. 'The Bank Job' przędzie nieco lepiej - bardziej przewrotny, lepiej opowiedziny i zwyczajniej ciekawszy.
'The Italian Job' - zdecydowanie nie warto !!
'The Bank Job' - mozna zobaczyć, choć wcale niekoniecznie
Oczywiście to tylko moje zdanie, proszę o nie rzucanie rzutakami w moją stronę...
O ile film "Włoska robota" trącił z lekka komercją czyli takim niepotrzebnym efekciarstwem, kiczem, a niektóre sceny wywoływały nawet zażenowanie, to w Bank Job nie doświadczyłem takich odczuć, zupełnie inny styl reżyserii, film niskobudżetowy którego akcja toczy się na niewielkiej przestrzeni i w powtarzających się miejscach,(we włoskiej robocie różnorodność lokacji, wielkie plenery itp.) to jednak mimo wszystko postawiłbym na The Bank Job.