Film jakoś nie wciąga, za bardzo przewidywalny i taki bez polotu. Cała historia przedstawiona w troche za bardzo uprszczony sposób, brakuje ciekawych, zabawnych i wciągających detali. Film ogląda się wsumie bez nudy ale zdecydowanie brakuje klimatu który wciągnie widza. Średnia ocen zdecydowanie za wysoka, film raczej nie przejdzie do historii ;]
7/10 i piszesz ze dno? nie chce widzieć Twojej skali... ta dałem filmowi 8 i uwazam ze był znakomity.
Film nie musi przechodzić do historii wystarczy ,że wydarzenia z tego filmu przedstawiają prawdziwą historię która skłoniła ludzi do nakręcenia tego filmu ...
Jak na angielską produkcję to bardzo ciekawy i wciągający ,a zarazem odciągający widza od filmów przepełnionych efektami specjalnymi itp.
Polecam .
Co do mojej skali ocen, to bardzo rzadko daje mniej niż 6, bo dla mnie 5/10 to już prawie dno. Cała ta skala do 10 jest za wysoka, powinna być do 6. W skali do 6 ten film dostałby 3 czyli przeciętnie. A co do odpowiedzi poprzednika, że filmy nie muszą przechodzic do historii, to bujda, każdy kto robi film chce być zapamiętany i po tym poznaje się dobre filmy, że przechodzą do historii. The Bank Job to tylko jednorazowy hit, później zapewne będzie jeszcze zapodawany w tv jako megahit na polsacie xD