PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402798}

Angielska robota

The Bank Job
2008
7,5 104 tys. ocen
7,5 10 1 103629
7,0 24 krytyków
Angielska robota
powrót do forum filmu Angielska robota

Który film bardziej wam się podobał. Głosujcie! Ja uważam, że Angielska
Robota ze swoim klimatem lat 70. była trochę bardziej udanym filmem,
mimo to Italian Job również mnie zachwyciło.

ocenił(a) film na 7
kuba989

Nie wiem dlaczego Włoska Robota ma taką wysoką ocenę ale był filmem słabym. Angielskiej roboty nie oglądałem ale strzelam w ciemno że jest dużo lepsza.

ocenił(a) film na 9
kuba989

zależy czy mówisz o oryginalnej Włoskiej robocie, czy o współczesnej wersji ? :)
jeżeli o starej, to razem z angielską były na tym samym poziomie, jeżeli o współczesnej, to angielska jest lepsza, chociaż włoska wcale nie była zła, po prostu angielska była lepsza

btw. gdyby Statham nie zagrał w kiczowarych Transporterach 2 i 3 to uznałbym że obecność tego gościa w filmie jest gwarantem świetnego widowiska

kuba989

angielska dużo lepsza. Włoska to miła prościutka rozrywka: te wyścigi w mini :D , angielska zaskoczyła mnie- nie spodziewałem się, że będzie tak dobra.

ocenił(a) film na 8
kuba989

Pytanie zasadnicze - co ma jeden film do drugiego?? Prócz tego ze w obu gra Jason Statham. Bank Job (nie wiem skad sie wzial debilny polski tytul tego filmu...) to film na faktach, a wloska robota (tu przynajmniej polski tytul jest adekwatny do angielskiego) to poprostu filmik sensacyjny, wiec niedorzeczne jest pytanie ktory byl lepszy bo brzmi ono jakby te dwa filmy byly ze soba powiazane. Oba filmy sa swietne

ocenił(a) film na 10
kuba989

Oba filmy są na równym poziomie możne z lekkim wskazaniem na Włoska Robotę 2003 bo tam jest więcej efekciarstwa, akcji itp. Za to Angielska Robota broni się lepszą fabułą i bardziej trzyma w napięciu widza.

kuba989

Ja obstawiam za Angielską robotą. Włoską robote bardzo lubie(mimo ze gram tam jeden z moich ulubionych aktorow-Mark Wahlberg), ale ją w innej kategorii oceniam, bo to nie są na tyle podobne-gatunkowo filmy aby je porownac. Fabuła w Angielskiej robocie jest o wiele bardziej ciekawa(jak dla mnie), a tym bardziej mnie fascynuje to, ze kiedys rzeczywiscie był tego typu napad i może jakieś sceny były podobne z rzeczywistosci:)