PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10015510}
5,0 22 tys. ocen
5,0 10 1 21571
6,2 74 krytyków
Apokawixa
powrót do forum filmu Apokawixa

Jeszcze bardziej zachwyciła mnie jego Mowa ptaków. To sztuka nakręcić kino klasy B, ale jednocześnie tak kreatywnie pokazać problemy współczesnego świata. Tak, to rozrywka, ale zawiera w sobie też przestrogę ekologiczną i społeczną.
Casting faktycznie bardzo udany, a rola Fabijańskiego skradła moje serce.

ocenił(a) film na 4
Agatonik

"Casting faktycznie bardzo udany, a rola Fabijańskiego skradła moje serce." - powiedz, że to był sarkazm...proszę.

ocenił(a) film na 7
Bokciu

No niestety to nie sarkazm. I z perspektywy czasu najlepiej pamiętam Fabijańskiego i w dalszym ciągu uważam, że ta rola bardzo do niego pasowała. Mnie kino Żuławskiego kupuje.

ocenił(a) film na 4
Agatonik

To już "Mowa ptaków" zdecydowanie lepsza.

ocenił(a) film na 7
Bokciu

Zgadzam się, Mowa ptaków lepsza

ocenił(a) film na 9
Agatonik

Fabijanski rewelacyjny :) potwierdzam! Tak plakalem - - - - - -

Agatonik

problemy współczesnego świata :):):):):):):):):) hahahahahaha

ocenił(a) film na 7
ghostML

I z czego rżysz?

ocenił(a) film na 2
ghostML

Hahahahaha - też się uśmiałem.Pseudo ekologiczne bzdury dla eko terrorystów - jeszcze mi w tym "arcydziele" brakowało tylko nawiedzonej Grety Thunberg jako zombie - hahahahaha.

kleju30

kleju30 jak śmiesz ! zgłaszma cie do natychmiastowej dawki przypominającej! tylko razem pokonamy najstraszniejszą zaraze w dziejach ludzkości !

ocenił(a) film na 2
tatraplan

Hahahaha - dzięki za przypomnienie o kolejnej dawce.

Agatonik

Czy ty trolujesz?

ocenił(a) film na 2
Agatonik

Czy serio Tobie wystarczą jakieś polityczne wstawki zgodne z Twoim światpoglądem, by ocenić każdy film wysoko, nawet jak jest totalnym gównem, jak "Apokawixa"? Laska, ogarnij się! :-)

ocenił(a) film na 7
Alex303

Nie, nie wystarczą. Dla Ciebie to "totalne gówno", dla mnie niezła rozrywka. I lubię styl Żuławskiego.

ocenił(a) film na 2
Agatonik

Nie wiem, jak laska, która ogląda bardzo dużo filmów, więc już powinna mieć jakiś tam gust w miarę wyrobiony może zachwycać się tym koszmarnie zagranym, koszmarnie napisanym i koszmarnie zrealizowanym gniotem, do tego totalnie nieśmiesznym, z żartami dla 16-letnich Sebixów, czy innych Oskarków, podniecającymi się, bo ktoś jara zioło na ekranie. Wiadomo, że to ma być lekki, głupi film w stylu "American Pie", tylko w przeciwieństwie do amerykańskiej produkcji razi sztucznością scenariusza, bohaterami bez charyzmy, jest totalnie nijaki i źle napisany. Nawet lekka, głupawa komedia musi mieć to "coś", a tego "Apokawixa" totalnie nie ma.

Agatonik

Fajny film, fajnie zagrane role, zwłaszcza Kamil, Tola, Blitz, ale i ten/ ta "Brat" :) i jej brat, są naprawdę śmieszne momenty, dobra muzyka, rzeczywiście energia. Zapamiętałam ten film i chętnie obejrzałabym drugi raz.

ocenił(a) film na 4
Agatonik

Współczuję gustu, skoro tak po prostu zły film, ci się podobał