Naprawdę, zupełnie się nie spodziewałam, poprzednie filmy Xawerego to w ogóle nie moja bajka ale to? Dwie bite godziny świetnej rozrywki, cały czas trzyma widza na emocjach, nie nudzisz się ani chwili. Świetne plot twisty, dobra charakteryzacja, kostiumy i scenografia. Mega! Polecam z całego serca!!!
W końcu coś z jajcem zrobione a nie te dramaty obyczajowe o patologi które zje...ą Ci humor na kilka dni.
Ale, że tak dobry jak "Ojciec Chrzestny" czy inne klasyki, które zasługują na 10/10 to chyba przesadziałaś ;-)
Zawsze wrzucam 10tki rodzimym produkcjom, których Twórcy dali radę się odbić od naszego ogółu g....nianego kina. I nie oceniałam Ojca Chrzestnego, masz błędne dane. Słaby też ze mnie bot, onuca, czy jakieś tam inne. Oprócz pokazu na festiwalu w Gdyni byłam wczoraj na premierze i znowu się świetnie bawiłam. Pozwól, że będę sobie dalej oceniać filmy wg własnej skali, a nie tak, jak Ty byś chciał. Pozdr
Pudło:) Twój można podejrzewać o to samo (w innym wątku), ale przyjrzałam się najpierw Twoim najwyżej ocenianym filmom - kino komercyjne ewidentnie Cię nie interesuje i pewnie tę jedynkę wlepiłeś zombiakom ze szczerej intencji, tak jak i ja swoją dyszkę. A paranoję dotyczącą płatnych komentarzy i ogólnego spisku zawsze można podleczyć:)
Czy to, że byłaś na premierze w Warszawie oraz na festiwalu w Gdyni oznacza, że pracowałaś przy tym filmie albo ktoś z Twoich bliskich, przyjaciół lub znajomych pracował? Bo jeśli tak, to warto by to było napisać.
Mi się film nie podobał. Uważam, że przede wszystkim scenariusz był słaby. Taki w stylu tvn. Jak Listy do M żerują na Love Actually tak Apokawixa na amerykańskich produkcjach tego typu. To co zobaczyłem, to jest półprodukt z kilkoma ok pomysłami i kilkoma ok rolami.
Nie pracowałam przy nim, a jeśli chodzi o znajomych to w tak dużej branży jak nasza filmowa się tego nie uniknie, faktycznie, potwierdzam. Nie zmienia to faktu, że zajebiście mi się podobało i chcę więcej takich filmów w tym smutnym jak dupa pustelnika światku:)
jak ktoś chce to niech i daje 11/10 czy tam 100/10. oceny filmow to subiektywna sprawa. to portal filmowy, a nie forum elektroda, dlatego zamykam wątek