PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549085}
6,6 115 tys. ocen
6,6 10 1 115314
6,2 57 krytyków
Aquaman
powrót do forum filmu Aquaman

Efekty kina DC

ocenił(a) film na 5

Niestety nie pokładam nadziei w żadnym filmie DC, mimo, że wielbię to uniwersum tak samo jak M. Nie jestem fanboyem żadnego z nich. Jeżeli chcą aby jakikolwiek z filmów DC odniósł sukces to czym prędzej muszą zmienić ekipę od efektów. Oglądając Ligę Sprawiedliwości miałem wrażenie, że oglądam jakiś film na podstawowym etapie obróbki. O ile same postacie wyglądają naprawdę nieźle, akcja w filmach robi wrażenie, o tyle cała otoczka wyciska łzy z oczu jak cebula. Tego się nie da oglądać. Wiem, że efekty to nie wszystko ale niestety w tego typu filmach EFEKTY odgrywają jedną z głównych ról.

mejki

Zgadzam się z tobą w 100 % ,film z budżetem w wysokości 300 milionów USD powinien powalać wizualnie na kolana jak np: Guardians of the Galaxy Vol. 2 przy budżecie 100 milionów mniejszym,nie rozumiem podejścia producentów ,może jest tam jakiś chory układ z kontraktami nie wiem,nie nastawiam się na to że "Aquaman" będzie przełomem w ekranizacjach DC .

ocenił(a) film na 8
mordercaprezydenta

Przy czym budzet JL, z tego co wiem, byl sporo mniejszy. Ze wzgledu na zmiane rezysera, scenariusza oraz dokretki trzeba bylo "dosypac" monet i to pewnie wiecej niz 50 mln:) Niemniej rzeczywiscie nie widac tego gigantycznego budzetu.