PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549085}
6,6 115 tys. ocen
6,6 10 1 115314
6,2 57 krytyków
Aquaman
powrót do forum filmu Aquaman

...wczoraj na ok 3000 głosów i średnia prawie 8?
ile kosztowała taka reklama?
rozumiem reklamy, komentarze czy sponsorowane artykuły... ale myślałem że ocena jest rzetelna...

piękne widoczki, dobre efekty i akcje... dialogi tragedia... poziom kiczu (nie tego dobrego "kiczu") niektórych scen doprowadzał do śmiechu salę... rozumiem "target" filmu ale są jakieś granice dobrego smaku...

ocenił(a) film na 8
evilosek

buahzaahaha.....nie no kur.a ty sie sam czytasz?płacą jedynie wam za obniżenie ocen.To dobry film a dzi...ludzie tacy jak Ty go negują.

ocenił(a) film na 9
DarkFieldsOfPain

Dokładnie, beka z takich ludzi, widać po ocenach aktorów było, które przed premierą wynosiły 5.0

ocenił(a) film na 10
DarkFieldsOfPain

Dlatego ja kieruję się oceną na IMDB, bo tam oceny są zawsze rzetelne i ani zaniżone, ani też zawyżone.

ocenił(a) film na 6
DarkFieldsOfPain

:-D... Spokojnie... Rozmawiałem z kilkoma osobami i zrozumiałem :-) nie czytałem komiksów - oglądam filmy stąd moje niezrozumienie. Tak ma być bo tacy są odbiorcy. A ten film szczególnie miał być skierowany do młodzieży i dzieciaków. Stad poziom tekstów i niektórych cen. Myślę że jak do filmu dobiorą się "normalni" widzowie a nie fani "komiksów" i dzieciaki to noty się obniżą. Zresztą juz lecą w dół.

ocenił(a) film na 8
evilosek

NO:)I szacunek: )

evilosek

"rozumiem "target" filmu ale są jakieś granice dobrego smaku" no tak jak zawsze komuś coś się nie podoba to automatu czuję się lepszy od tych co lepiej ocenili film.

ocenił(a) film na 10
evilosek

Jeśli chodzi o dialogi zgadzam się w 100%. Dałem 10/10 bo wg mnie film przedni, ale faktycznie dialogi były słabe w przypadku mieszkańców Atlantydy, chociaż i tak poziom dużo większy niż w Thorze od marvela, tam to dopiero była tragedia. Najsmutniejsze jest do, że tego typu światy jak Asgard albo Atlantyda opisuje się jako mekka ludzi niezwykle inteligentnych i wykształconych, z dostępem do bibliotek z niewyobrażalną wiedzą, a Hollywood wciska nam dialogi na poziomie murzyńskich gangsterów z USA, wysycone idiotycznymi żartami, które mało kiedy nie ośmieszają postaci, tylko są zabawne. Niestety do większości tego typu dialogi przemawiają, jak widać :( Tak jak napisałeś, target tyczy się 80% a nie 20% p;

ocenił(a) film na 6
evilosek

A po co w ogóle kierujesz się gwiazdkami na serwisach? Patrz na twórców, tematykę i obsadę.
Jak można uważać przyznane gwiazdki za jakikolwiek wiarygodny wyznacznik wartości filmu, gdy skalę dla filmów wyznacza sobie każdy całkowicie indywidualnie? I tak, są tacy, którzy dają 10 jedynie wybitnym dziełom w historii kina, a inni wybitnym dziełom w danym gatunku, a jeszcze inni 10, gdy wyjdą z kina z uśmiechniętą paszczą.