PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9}
7,4 256 tys. ocen
7,4 10 1 255995
5,9 55 krytyków
Armageddon
powrót do forum filmu Armageddon

"Save the world", to wyrażenie w kółko się powtarza. Nie wiem, moze Amerykanie lubią taki prymitywny patos. Mnie się ten film nie podoba, Willisa też nie lubię. Po prostu prymitywny i żałosny, rezyser silił się na wielkość i klimat....Na mnie to nie działa, raczej śmieszy i żenuje, te szczere rozmówki, pełne nadęcia dialogi. Dobre jedynie efekty specjalne. 4/10

icek_3

hehe... Formułkę "Save the world" (tudzież Earth) trawię jedynie w "Flash Gordon", gdy Dale mówi do Flash'a: "Flash! I love you, but we only have fourteen hours to save the Earth" :)

ocenił(a) film na 7
icek_3

No racja patos aż leje się z każdej sekundy filmu, ale film ogólnie bardzo dobry. Rewelacyjne efekty specjalne, widowiskowe akcje, znakomita reżyseria, świetne aktorstwo (niezasłużone nominacje do Maliny i nagroda dla Willisa). Wadami jest jedynie ten ogromny patos i niekiedy dialogi, ale warto obejrzeć ten film, szczególnie dla efektów i aktorstwa.

ocenił(a) film na 6
robert2207

Najbardziej patetyczna jest ta końcówka, gdy lecą łzy wszystkim ;D

ocenił(a) film na 5
_minotaur__

W sumie wszystko było by dobrze gdyby nie osoba Bena Afflecka który kompletnie nie pasuje do tego filmu. Dlaczego nie wzięli kogoś innego do tej roli.