Co za beznadzieja... scenariusz pisany chyba przez małe dziecko na kolanie, fabuła niosąca ze sobą taki ładunek niedorzeczności, że głowa boli nas jeszcze długo po skończonym seansie. Niewyczerpane pokłady sztucznego patosu, drewnianej gry aktorskiej, od której na twarzy nie pojawia się nic innego, jak grymas obrzydzenia. Wielbicielom kina katastroficznego polecam trzymanie się z daleka od tego cynicznego produkcyjniaka przemysłu taniej rozrywki i sięgnięcie po lepsze tytuły, jak choćby "Tragedia posejdona", "Lot 93", "Posejdon", "Dzień zagłady", "Wulkan", "Góra Dantego" czy nawet "Jądro Ziemi"...
I tylko troszkę szkoda, że reżyserii podjął się twórca znakomitej "Twierdzy"...
A to akurat dziwne nie jest, bo mało który film, bez względu na jakość, schodzi tutaj poniżej 7 :)
To tylko jeden z dowodów na bezsens oceniania filmów, jeśli przyjąć, że FW ma być wiarygodnym źródłem co do jakości filmu (pomijając fakt, iż takie źródło nie istnieje ;P)...
raczej z przedszkola i podstawówki dużo dzieci nie głosuje :) ale co do filmu to każdy katastroficzny film szczególnie o ratowaniu świata jest trochę już źle spostrzegany, ale ogladając ten film nie powinniśmy się skupiać na prawach fizyki, ale na scenariuszu, który jest fajnie poukładany, a gra aktorska i dobór aktorów w tym filmie jest trafny, więc jedyną rzeczą, która stoi wam na przeszkodzie do oglądania tego filmu jest wasze anty nastawienie do filmów katastroficznych i zbyt mała fantazja
"ale ogladając ten film nie powinniśmy się skupiać na prawach fizyki, ale na scenariuszu, który jest fajnie poukładany, a gra aktorska i dobór aktorów w tym filmie jest trafny, więc jedyną rzeczą, która stoi wam na przeszkodzie do oglądania tego filmu jest wasze anty nastawienie do filmów katastroficznych i zbyt mała fantazja"
Człowieku, najpierw poczytaj dokładnie dyskusję, a dopiero potem zabieraj głos i oceniaj innych...
buuahahahahahahahhaha
ale wy jesteście pojebani....o Boże... zapiszcie się do szkoły i zostańcie profesjonalnymi krytykami filmowymi... no ja pierdole jak mi szkoda takich mądrych i znających się na ambitnym kinie ludzi jak Wy..
prosze przyjąć moje kondolencje
Taaa bardzo możliwe. Kto inny niż małolaty może sądzić, że ten film jest wspaniały.
Poza tym nie lubię większości filmów, w których Amerykanie ratują świat w wielkim(a raczej nędznym) stylu...
Przypuszczam że większości tutaj podoba się też Rubik, Wiśniewski, Doda i "Dzień niepodległości". Żaden argument. Bezmózgi nadal jestem na Twojej flance. Pozdrawiam.
Nie no Panie "Dzień Niepodległości" w porówaniu do tegoż antydzieła to dzieło na miarę "Odysei Kosmicznej 2001" - przyjemny, dostarczający dużo rozrywki filmik ;]
Do Pani "Armageddon" nic nie mam, wie co to kulturalne wypowiadanie swojego zdania, które szanuję.Chociaż z tym, że podobał się większości, to trochę przesadziła (chyba, że miała na myśli USA) ;)
Pozdrawiam również :]
Widze ze kolejny "oczytany" inteligent wstapil zeby z pospolstwa sie ponabijac, i to jeszcze razem z przyjaciolmi (nieładnie, ale grunt to upewnic sie co do swojej racji (od czasu do czasu...oczywiscie)) ;)
Z tym ze film podobal sie wiekszosci to nie przesada, kino rozrywkowe, u coponiektorych wyciskacz łez, ludzie potrzebuja tez takich "prostych" rozrywek gdyz....i tu nie chce mi sie wiecej pisac :)
Pozdrawiam kolege ktory jest "na Twojej flance"
Gdybym był niekulturalny to bym napisał że pierdolisz od rzeczy, a tak to tylko uznam twoją wypowiedź za mocno kontrowersyjną. Amen.
A Armageddon to chujostwo jakich mało gdyż... i tu nie chce mi sie więcej pisać.
Bezmozgi ogladaczu ,,Jezeli twierdzisz ze gora Dantego,jest lepsza od tego c*uj ci w d*pe kolego''!cytat pochodzi z tomiku poezji Luthien Tinuvel 2007.A wiec film faktycznie troche tandetny i zbyt komercyjny zgadzam sie.Efekty specjalne sa bardzo dobre jak na ten rocznik.Fakt faktem ze scenariusz troche niedorzeczny,lecz nie ma zbiegow okolicznosci czego ja w filmach nie znosze!No pomijam ,,Mode na sukces'' ktorej jestem fanka:D Gra aktorow Billy B.T,Liv.T,Bruce.W,Ben.A bardzo fajnia,reszta tez.Ogolnie spodobal mi sie film,choc wyporzyczylam go ze wzgledu na Liv.Muzyka trzymajaca w napieciu,a scena gdy Grace zegna sie z ojcem(rozplakalam sie).Do filmu jestem nastawiony w przyjazny sposob.A pozatym jak juz ktos wczesniej wspomnial prawie kazdy Film Sci-Fi to poniekad tandeta!Za caloksztalt 9/10.
Ty to jesteś na 100% bezmózgim. Nie znasz się i tyle. Ty nigdy byś nic lepszego nie wymyślił a gadzasz. I ty siebie nazywasz wielbicielem kina katastroficznego?
Ty jesteś bezmózgi na 100%. Nie znasz sie i tyle. Sam, byś lepiej nie napisałą a się odzywasz. I ty siebuie nazywasz wielbicielem kina katastroficznego? Wiesz co żal mi cie
Brawo! Teraz wbijaj szybko na mój blog i zagłosuj w ankiecie, może jeszcze nie wszystko stracone i będę mógł się niedługo z czystym sumieniem nazywać żałosnym :)
Bezmózgi nie miej takiej złej opinii o sobie :D
mi też się armageddon podoba le kłócić się z Tobą nie bęe bo wiem żę zarzucisz takie argumnty e mnie zatka i hmm wyjdzie na to żę jednak uważam Armageddon za syf :D
Ja się nie kłócę, tylko dyskutuję. Zważ różnicę :P
A co poniektórzy zamiast pozwolić tematowi utonąć w zalewie "achów" i "echów", to go jeszcze podbijają nie wiadomo po co (no chyba, żeby sobie pobluzgać).
Nie piszcie w nim nic, to temat zginie i nie będzie spędzał wam snu z powiek. Proste. A na dyskusję o kinie katastroficznym to tu już raczej nie ma co liczyć.
Bezmózgi. Czemu temat ma zginąć w natłoku innych? Może dlatego, że nie potrafisz się już wybronić?? Według mnie Armageddon, to jedn z najlepszych filmów, jakie widziałam, ale nie mówię że wszystkim ma się podobać. Jednak to, że ty go nie lubisz, nie oznacza już, że jest zły, do bani, głupi, beznadziejny itp.
Jeżeli masz zamiar dyskutować, a nie się kłócić, to poznaj zasady dyskusji. Zawsze trzeba podkreślać, że każda ocena jaką wygłaszasz, to twoja ocena, mówić "moim zdaniem", lub "według mnie".
Napisałeś, że ten film ocenia dużo osób z przedszkola lub podstawówki. Co w tym złego? Niektóre osoby z podstawówki, potrafią rozpoznać dobry film, przynajmniej taki, który według nich taki jest.
Masz rację. Na dyskusję o kinie katastroficznym nie ma tu co liczyć. Powód. Od początku tematu nie wykazałeś zamiaru dysutować o kinie katastroficznym, tylko nieustannym obrażaniu tak wspaniałego filmu według mnie, jakim jest Armageddon.
Jeżeli masz mi coś do powiedzenia odnośnie mojej odpowiedzi, proszę, o odpowiedź na moim blogu w wolnym temacie, ponieważ, nie jestem pewna, czy jeszcze zajrzę na to forum, aby móc ci odpowiedzieć. Jeśli chcesz dyskusji. Proszę bardzo. Wystarczy powiedzieć, a będę gotowa z tobą podyskutować na każdy temat, pod warunkiem, że dyskusja zacznie się od razu od dyskusji, a nie od obrażania sę nawzajem, a przy okazji filmu.
Z tego co wyczytałam, to użytkownicy głonie obrażali ciebie zamiast bronić filmu, więc w następnej dyskusji, zacznij tak, aby ludzie nie mieli podstw cie obrażać, ale od razu przejść do dyskusji.
Gorąco pozdrawiam
Kikuuuni