PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183825
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

. Dlatego zawsze bawią mnie opinie krytyków szczególnie tych znanych nie tylko z ,,Time'a ''. Jako odbiorca tego dzieła śmiało powiem ,ze jest to wyjątkowy film. Piękne , proste ujmujące historie . Eh, można by pisaż i pisać. Wielkie brawa.

ocenił(a) film na 10
jos_fw

Dziecko ,przykro mi ale wbrew twojej logice nic nie wykazałeś, wręcz odniosło to odwrotny skutek bo pokazałeś ,że w temacie ,,Atlasu Chmur''. Ty , Dassanar, Marekgdapl robicie iście trollową robotę , co inni forumowicze zauważyli nie tylko w moim wpisie. No sorry . Dzięki twoim argumentom rozmowa sięga dna .
Nie uważasz ,ze czas ją zakończyć ?

ocenił(a) film na 4
parhelia_filmweb

To jest twoja optyka i tobie podobnym 'rzewnym głosicielom prawdy". To jest FORUM DYSKUSYJNE, a nie szkółka niedzielna i towarzystwo wspierania filmików. Wypowiedzi negatywne i pozytywne funkcjonują na równych prawach. To że nie potraficie znaleźć innych argumentów poza zaszufladkowaniem swoich przeciwników jako trolli świadczy o waszej słabiźnie intelektualnej. Jeśli nie dostrzegłeś sprzeczności w swoich wywodach, no to tylko współczuć - w której klasie gimnazjum jesteś?

ocenił(a) film na 10
jos_fw

No widzisz nawet nie potrafisz zakończyć tematu bez wpychania swoich przemyśleń, a naturalną koleją rzeczy jest u Ciebie zadawanie kolejnych idiotycznych pytań zmuszających rozmówcę do dalszego bezsensownego prowadzenia wymiany ognia. Czy nie to nazywamy m. inn. ,,trollingiem''? . Kończmy tę rozmowę bo kompletnie nic ona nie wnosi do tematu.

ocenił(a) film na 4
parhelia_filmweb

jakiego tematu? Ty nie założyłeś żadnego tematu - jest to pustosłowie niepoprawnie logicznie skonstruowane. Jeśli w definicji trollingu mieści się zaśmiecanie forów dyskusyjnych, nazwij trollem siebie samego.

ocenił(a) film na 10
jos_fw

No nic ja temat zamykam :
,,Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.''
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
parhelia_filmweb

Dużo cytujesz, mało myślisz samodzielnie. Jak zwykle - zero argumentów. Cóż, pozdrawiam...

ocenił(a) film na 10
jos_fw

Ja temat uważam za zamknięty jednak ,,krew trolla '' dalej się gotuje. Naprawdę daj już spokój :p

ocenił(a) film na 4
parhelia_filmweb

Ty powiedziałeś, że kończysz, to kończ (mężczyznę poznaje się... itd.). Ja tego nie powiedziałem. Nic się nie gotuje, raczej mnie bawisz. To ja też cytacik: "Złem nie bywają poglądem, złem jest sposób, w jaki je się broni". Masz prawo do swych uwielbień dla Atlasu, ale sposób jego wyrażenia wyjątkowo wybrałeś nędzny

ocenił(a) film na 4
jos_fw

przekręciłem - "Złem nie bywają poglądy, złem jest sposób, w jakie je się broni".

ocenił(a) film na 10
jos_fw

Jednak jesteś forumowym trollem -bezapelacyjnie.

ocenił(a) film na 4
parhelia_filmweb

Skończ już, wstydu (sobie) oszczędź ))))

ocenił(a) film na 10
jos_fw

Ja temat chciałem zakończyć kilkanaście wpisów wyzej. Niestety nie pozwoliłeś mi tego zrobić.

ocenił(a) film na 4
parhelia_filmweb

A co ci w tym przeszkadza, na litość boską? ))) Po prostu przestań pisać.

ocenił(a) film na 10
jos_fw

Przeczytaj posty jeszcze raz i odpowiedz sobie na pytanie ,,dlaczego jestem bezczelny ? ''

ocenił(a) film na 4
parhelia_filmweb

Proponowałbym skierować to pytanie do lustra. Musisz mieć koniecznie ostatnie słowo...

ocenił(a) film na 10
jos_fw

Czyli jednak nie dostałeś odpowiedzi....szkoda.

ocenił(a) film na 4
parhelia_filmweb

na podstawie twoich tu wypowiedzi moja definicja bezczelności, hucpy i trollingu brzmi tak: piszę bezsensowny temat, wewnętrznie sprzeczny logicznie, gdy mi ktoś to udowadnia, idę w zaparte i nazywam go trollem. To jest kwintesencja bezczelności.

ocenił(a) film na 10
jos_fw

Chciałem wielokrotnie zakończyć temat ale ty za grzyba nie chcesz odpuścić. Postronni ( nie tylko ja ) uznali cię za trolla , a nim jesteś co widać po każdym twoim wpisie nt. ,,Atlasu Chmur '' na dodatek cały czas to udowadniasz w tym wątku . Dziecko ogarnij się , przeproś ,nie wiem, idź może do spowiedzi i trolluj na innym temacie (albo lepiej nie, szkoda twoimi wpisami zaśmiecać forum ) .Wszyscy mój wpis zrozumieli bezproblemowo ,prócz Ciebie twoich ,,bliskich'' kumpli ze ,,swiętej trollowej trójcy przeciw ,,Atlasowi Chmur'' ''.. Naprawdę zadziwiasz mnie. Ty po prostu nie możesz się pogodzić z tym ,ze ten film może się podobać. Dlatego włazisz na każdy pozytywny post i zaczynasz idiotyczne dyskusje za wszelka cenę próbując udowodnić ,ze ten film to dno. Z każdego nawet najprostszego zdania wyciągasz zupełnie błędne ,odrealnione wnioski . Bo to przecież nie zgadza się z twoim światopoglądem. No wybacz ale inaczej nikt tego nie wytłumaczy.

ocenił(a) film na 4
parhelia_filmweb

Syneczku, uczestniczę tu tylko w 3 tematach na ileśset założonych, nie gorączkuj się tak. Rozumiem, że film może się komuś podobać, ale nie znoszę pustosłowia przez Ciebie uprawianego; po prostu sam sobie przeczysz, a kto tego nie dostrzega, ten ma kłopoty z logiką wypowiedzi - trzeba wracać do gimnazjum. Nie znoszę wodolejstwa i brakoróbstwa, błędów ortograficznych gramatycznych i logicznych - piszecie na forum publicznym, to najpierw nauczcie się wypowiadać. Dlaczego nie potrafisz odpuścić i zakończyć? Wiem, zepsułem Ci bardzo efektowną końcówkę z kolejnym banalnym cytatem; powinienem Twoim zdaniem oniemieć i zamilknąć, a Ty byś promieniał wewnętrznie i miałbyś udany dzień. Nic z tego.

ocenił(a) film na 10
jos_fw

Broń Boze :) Jak przystało na forumowego trolla , który ma zawsze rację, musisz walnąć jeszcze z 50 postów , które poza tym , że nic nie wniosą to i tak każdy je oleje..

ocenił(a) film na 4
parhelia_filmweb

tak jak ty olewasz? he he he

ocenił(a) film na 10
jos_fw

no fakt mogłeś nie zrozumieć , mogłem dodać ,, poza zainteresowanymi '' :p

ocenił(a) film na 4
parhelia_filmweb

A nazywając mnie i innych trollem popełniasz nadużycie i bezczelność

ocenił(a) film na 10
jos_fw

No wybacz ale nikt zdrowy umysłowo inaczej tego nazwać nie może.

ocenił(a) film na 4
parhelia_filmweb

taka drobna rada - nie nadużywaj określenia "zdrowy umysłowo" siebie opisując

ocenił(a) film na 10
jos_fw

trolluj jeszcze , niedługo dobijemy do 3 strony :)

ocenił(a) film na 4
parhelia_filmweb

No rzeczywiście, ktoś tu musi być mądrzejszy. cześć

ocenił(a) film na 10
jos_fw

Widzisz i spełniłeś moją prośbę , szkoda ,że zajęło ci to 30 postów :p

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
parhelia_filmweb

trudną rolę mądrzejszego biorę oczywiście na siebie ))) pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
jos_fw

I chwała ci za to...:)

ocenił(a) film na 3
parhelia_filmweb

Mam napisać za kogo ciebie uznają postronni?
Wolałbyś nie wiedzieć)))))))))))

ocenił(a) film na 3
parhelia_filmweb

A ty potrafisz skończyć?Przecież nikt inny,tylko ty do tego zakończenia wzywa.
Ogarnij się....

ocenił(a) film na 10
Marekgdapl

No właśnie masz racje wzywałem do zakończenia idiotycznego monologu jos_fw , jak widzisz to chciałem uciąć rozmowę ale twój partner nie odpuścił i drążył temat niemal przez 2 strony :p.

ocenił(a) film na 3
parhelia_filmweb

No to konsekwencja u ciebie godna intelektu.Klapa))))))))

ocenił(a) film na 10
Marekgdapl

No cóż bywają chwilę ,ze takie osóbki jak wy powodują na forach po prostu bałagangorszy niż w chlewie. Jak nie posprzątasz to będzie śmierdziało.

ocenił(a) film na 3
parhelia_filmweb

Najpierw lądujesz na mordzie nie widząc niedorzeczności swojego tematu.
Teraz płaczesz,że chcesz skończyć"ale złe trolle ci nie pozwalają")))
Weź się w garść i nie histeryzuj)))))))))))

ocenił(a) film na 10
Marekgdapl

Alez to wy się kompromitujecie z każdym postem coraz bardziej . No bo jak można inaczej nazwać to ,ze nie potraficie zrozumieć prostego zdania ? Człowieku weź partnerów i spierz ich po tyłku a potem niech oni ci wleją bo ośmieszacie sie wzajemnie.

ocenił(a) film na 3
parhelia_filmweb

Jak mogę ci pomóc... to po ostatnim poście jesteś zwycięzcą.Naprawdę))))))))))))

ocenił(a) film na 10
Marekgdapl

Czyli jak przyjmę wygraną to skończycie pisać te brednie?
OK PRZYJMUJĘ !!!!

ocenił(a) film na 4
Marekgdapl

Wygrał. Załatwił nas na cacy. jak wcześniej pawełek. Chryste to jak dyskusja ze ślepym o trzech cyckach

ocenił(a) film na 10
jos_fw

jos_fw ty zbóju przecież mieliście już nam oszczędzić czytania waszych filozoficznych przemyśleń.

ocenił(a) film na 3
parhelia_filmweb

Widzisz...protestujesz, a potem ta liczba mnoga.i z konsekwencją też na bakier)))

ocenił(a) film na 3
jos_fw

)))))))))))))))))))))))))))))))))

ocenił(a) film na 3
jos_fw

Ale był dzielniejszy od pawełka,to mu trzeba przyznać0

ocenił(a) film na 3
parhelia_filmweb

Nadal jesteś moim faworytem)

ocenił(a) film na 4
parhelia_filmweb

pawelek to ty? Styl bardzo podobny

ocenił(a) film na 3
jos_fw

Szkoda czasu...to kolejny geniusz ze swojego lustra))))))))

ocenił(a) film na 10
jos_fw

Nie wiem czy jesteś trollem ale niewątpliwie jesteś upierdliwy. Przyczepiłeś się do tytułu postu i ciągniesz bezsensowną rozmowę.
"Subiektywność ocen jest czymś dość oczywistym, ale co to ma wspólnego z rzeczoną formułą, dość niedorzeczną, nie wiem."
Skoro nie wiesz najwyraźniej sam nie rozumiesz rzeczywistego znaczenia tej sentencji.

ocenił(a) film na 4
marokin

oświeć mnie, geniuszu!

ocenił(a) film na 4
marokin

"Przecież owe subiektywne wewnętrzne wyceny nie muszą mieć dla nas charakteru absolutnego, mogą się zmieniać, możemy kogoś przekonywać lub dać się przekonywać. Po to jest forum dyskusyjne". A oto dalszy ciąg wypowiedzi, którego już nie cytujesz. Taka mała manipulacja