bo są fanami avatara? do ich wiadomości :
są też trolle tę ocenę podwyższający.
proporcje między tymi dwoma grupami są raczej zrównoważone.
ps.
te forum zaczyna przypominać trochę onet.
dzięki takim postom jak mój.
ale raz - można :D
Bo fani Avatara nie przyjmują do wiadomości, że opinie mogą być podzielone co do tego "arcydzieła". Ave.
Ach, a czemu antyfani Avatara dostrzegają tylko trollów podwyższających ocenę? :<
"We didn't start a flame war..."
<<Ostrzeżenie: jestem fanem, więc wpis może, a nawet na pewno będzie subiektywny>>
Jedna i druga strona nie jest bez winy. Chociaż wiesz co? Jak czytam posty fanów (przynajmniej na tym forum) i porównuję z postami antyfanów i trolli to cieszę się, że jestem po tej 'fanowskiej' stronie barykady. Jakoś są radośniejsze i nie epatują jadem. Naturalnie pomijam tutaj wszystkich, którzy napisali niezbyt pochlebną recenzję i sensownie poparli swoją opinię. Nikogo na siłę nie chcę przekonywać, a bawić się możemy doskonale w swoim 'fanowskim' gronie (tu mi się nasuwa, chcąc nie chcąc, skojarzenie z hippisami). Tylko ci ludzi rozsądni napisali recenzje, pobyli trochę na forum i odeszli. Rozsądnych antyfanów trzeba już szukać z lupą, większości po prostu nie przeszkadza to, że ktoś ma inną opinię. Natomiast ta część, która została usilnie próbuje nam udowodnić, że jesteśmy w błędzie, ocena Avatara jest zawyżona, więc ich świętym obowiązkiem jest ruszyć do boju mając w arsenale multikonta. O ile pojedyńcze wstawienie 10-tki nie powinno nikogo bulwersować, bo w końcu to moja własna opinia, wara od niej, o tyle multikonta i po jednej i po drugiej stronie to gra nie fair.
fani zazwyczaj chwalą film i tyle a w antyfanach jest mnóstwo jadu, robią wiele rzeczy nachalnie, obraźliwie i wulgarnie (np. post nade mną który zgłosiłem do kasacji).
Obie strony winne jednak więcej nieprzyjemności jest ze strony antyfanów niż fanów. Większość fanów jest kulturalna a w antfanach większość zachowuje się jak przemądrzali krytycy z za wysokim ego uważajac fanów za ciemną masę..
Dla oceny 10/10 można znaleźć uzasadnienie. Bez dyskusji moim zdaniem.
Dla oceny 1/10 nie można znaleźć uzasadnienia (tzn na siłę pewnie ktos tu zacznie zaraz pisać że można, ale będzie to zupełnie niepoparte logicznymi argumentami, bo już za same efekty, sprawną reżyserię i wogóle cały wysiłek ludzi włożony w ten film należy się więcej niż 1)