7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823807
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Nie chcę wypowiadać się na temat już wielokrotnie wałkowanych minusów i plusów filmu*. Nie chce mi się czytać złorzeczeń fanów filmu, więc miło by było gdybyście ograniczyli się do odpowiedzi na zadane w tym poście pytania.

1. Czy nie uważacie za dziwne i niewłaściwe, aby wydawać 250 mln na film i drugie tyle na reklamę tegoż? Sama kwota wydana na film wydaje się być absurdalnie wysoka, ale wciąż jest zrozumiała - jeśli chce się widza zauroczyć efektami specjalnymi, trzeba na to wydać troszkę mamony. Gorzej jeśli chodzi o 250 mln poświęconych na reklamę filmu potępiającego dziki kapitalizm. Moim zdaniem, aby nie wyjść z tego jaki totalny hipokryta James Cameron powinien przeznaczyć chociaż 0,1% przychodów na pomoc charytatywną, dla wymierających kultur za których pieniądze/prace/życie (po bardzo długiej drodze to prawda) ten film nakręcił.

2. Jak myślicie, za ile lat grafika wszystkich filmów będzie stała na poziomie tej z "Avatara"?

3. Twoim zdaniem Avatar jest lepszy, od (najlepiej dodać bo):
a) Fight Club'a
b) 25 godzina
c) Szósty Zmysł
d) Nagi Lynch
3) Star Trek (stare)

4. Dokończ zdanie "Moim zdaniem Avatar przejdzie do historii kina bo..."

*Moja ocena to 7/10

ocenił(a) film na 10
Gavron

Nie przyznacie.

ocenił(a) film na 9
Gavron

nie wiem może się nie znam ale dla mnie avatara nie można porównywać do np. 12 małp, terminatora czy event horizon ani nawet star warsów. terminatory mi się w sumie podobały (no 1 i ostatniego nie widziałem); star warsy to klasyka i dobre filmy nawet chociaż beznadziejna (no w porównaniu do avatara chociaż ja nic do niej nie mam) grafika; 12 małp to też zupełnie inny typ filmów.

moim zdaniem avatar to taka "baśń sf" i teraz mi powiedz, że to określenie do niego nie pasuje. albo że 12 małp, terminator czy obcy pasują...

ocenił(a) film na 10
Tanceflam

takich pseudo inteligentów jak założyciel to amamy już dosyć dużo :(

za to jaką rewolucję wprowadził:)