7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823995
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

10/10

ocenił(a) film na 8

Film mnie wbił w fotel. Pewnie, że można się przyczepić to trochę banalniej i przewidywalnej fabuły, historia przypomina mi futurystyczną opowiastkę o Indianach, których to najechał ich zły biały człowiek, po to oczywiście aby zabrać ziemie i złoto. Oglądając jednak ten film wszystko to blednie pod wpływem piękna z jakim ten film został nakręcony i zrobiony-cudo. Nie muszę chyba dodawać, że na ten film TRZEBA wybrać się do kina, aby w pełni docenić jego efekt.

armitage10

Tak, "Avatar" to piękny i baśniowy film. Ale na 10/10 to jednak nie zasługuje.

A oto zdjęcie niespodzianka!

http://images21.fotosik.pl/123/ed1c228f82b375c1med.jpg

ocenił(a) film na 10
armitage10

podzielam twoja opinie, nie sądzilem ze ten film bedzie potrafil mnie zaskoczyc, zadowolic czy wbic mi się w glowę ale udalo mu się. Film pokazuje oczywistą prawde o ludzkosci- jesteśmy zaklamani i by osiagnąc wlasny cel nie cofniemy się przed niczym. Tekst w filmie ze zgladzimy tych terrorystow(czyli rdzennych mieszkancow Pandory:) byl niezlą przenosnią propagandy naszych kochanych Amerykanow... ale to oczywiscie tylko smaczki tego filmu.

Glowna fabula w polaczeniu z techniką 3d i innymi efektami swietnie wspolgra ze soba. Mysle ze jeszzce dluga droga w technice 3d przed nami ale Avator powinien byc pierwszym ktory zapoczatkuje ere filmow w calosci wykonanych w technice 3d , i kazdy nastepny wykonany w calosci w tej technice bedzie porownywany wlasnie do Avatora , dlatego tez powinno się pojsc do kina na ten film.

Ogladanie w domu Avatora to jak uprawianie sexu w gumce- lepiej isc do kina poki mozna zeby pozniej nie zalowac. Moja ocena 8,5/10

użytkownik usunięty
armitage10

Zgadzam się w pełni. Dziś chyba skończe pisać moją obszerną recenzję.

ocenił(a) film na 9
armitage10

bajka XXI wieku :) super film!