7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823995
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

10/10

ocenił(a) film na 8

genialny, najlepszy film 2009 roku; fabuła ciekawa, dobry pomysł z narracją; reżyseria na wysokim poziomie (Cameron pokazał klasę); efekty specjalne wymiatają, muzyka, klimat, zdjęcia - wszystko piękne, od strony wizualnej nie ma nic do zarzucenia (oby się posypały Oscary); mnóstwo akcji, bardzo dobra gra aktorska
Moja ocena: 10/10

ocenił(a) film na 8
Pauleta

Film dobry ale nie przeceniaj go nie znajac najlepszych filmów 2009r
Wyszło wiele dobrych prócz Avatara np:
Bękarty wojny
Hurt locker
Brothers
Invictus reż.Eastwood M.Freeman
A Prophet (Prorok)
The Road
Up in the Air w chmurach
The Lovely Bones reżPeter Jackson (Nostalgia anioła)
Precious
Nine Day-Lewis musical
District 9
Star trek

ocenił(a) film na 8
Kojak555

Widziałem z tej listy 4 filmy, wciąż jestem za Avatarem: no być może się to zmieni, ale jakoś w to wątpię... narazie Avatar the best 2009 :)

użytkownik usunięty
Pauleta

Zgadzam się dokładnie

ocenił(a) film na 8
Pauleta

widziałem już wszystkie oprócz Proroka i Nine - filmy naprawdę świetne jednak dalej Avatar pozostaje #1 2009 :)

ocenił(a) film na 10
Kojak555

hhahahahahaa to są dobre filmy:

Hurt locker
Brothers
Invictus reż.Eastwood M.Freeman
A Prophet (Prorok)
The Road
Up in the Air w chmurach
The Lovely Bones reżPeter Jackson (Nostalgia anioła)
Precious
Nine Day-Lewis musical

AVATAR bije wszystkie, Bękarty wojny dobra komedia, district 9 nudny shit ale innym się podobało niech zostanie, star trek miło mnie zaskoczył ale do avatara nie ma porównania, będzie można porównać 2 i 3 część avatara do pierwszej. i czemu *geje oceniają avatara na 1/10 bo by miał 1 miejsce na shitwebie?

*(tak to dobre słowo, bo nie obraża ale tylko takie osoby oceniaja tak film)

ocenił(a) film na 8
K13

widziałes je wogóle (z tej listy), bo szczerze w to wątpię...

użytkownik usunięty
Pauleta

kojak555 jest zawziętym antyfanem Avatara. Nie słuchajcie go,.

użytkownik usunięty
Pauleta

film jest wspaniały i swoją magią potrafić zaczarować ludzie bez względu na wiek. :) W tym tygodniu zamieszczę swoją obszerną recenzję.

ocenił(a) film na 10

mogę potwierdzic główne założenia na temat filmu jako rewolucji i tyle.

ocenił(a) film na 7
Pauleta

Z tymi oscarami to nie przesadzaj,osobiście dałbym temu filmowi Oscara za efekty,tu jest bezkonkurencyjny:ewentualnie jeszcze za zdjęcia.
Co do gry aktorskiej to raczej nawet nominacji nie powinno być,zaledwie poprawnie.
Znając akademię może zdarzyć się pomyłka i wcisną za najlepszy film roku,ale nie po raz pierwszy by taka sytuacja miała miejsce.
Jeszce możliwe nominację za:najlepszą muzykę,za najlepszą piosenkę,oraz za scenariusz oryginalny(pewnie pomyłkowo) i reżyserię( no tu jeszcze bym przeżył nagrodę) ;).

ocenił(a) film na 8
behemot_9

no dokładnie o takie Oscary mi chodziło; choć za najlepszy film wg mnie też powinien dostać, bo w tym roku konkurencja troszkę słaba (może ewentualnie Bękarty) - o aktorach nawet nie pomyślałem, zagrali bardzo dobrze, ale nie na nominacje

ocenił(a) film na 10
Pauleta

Oscary się posypią. Ja mam nadzieję ze jak najwiecej. obstawiam 8 minimum. :)

Pauleta

Musi zgarnąć przynajmniej 4 Oscary, za film, reżyserię, efekty specjalne i muzykę.

ocenił(a) film na 1
szeptmaja

Efekty specjalne super, świat też świetny ale wychodząc z kina byłem porostu zmęczony...

ocenił(a) film na 7
Scoti122

Nawet sam Cameron przyznał, że Oscar za najlepszy film mu się nie należy. Według mnie Bękarty wojny były znacznie lepszym filmem, ale na ich zwycięstwo raczej nie liczę. A szkoda...

ocenił(a) film na 8
lew890

wg mnie w tym roku po prostu słabsza konkurencja :] oczywiście jest Tarantino z Bękartami czy świetny Precious, ale reszta jak dla mnie odstaje daleko od Avatara; nawet tak bardzo chwalony The Hurt Locker (film naprawdę dobry, ale nie na Oscary)

ocenił(a) film na 7
Pauleta

I tak lepsza niż rok temu! Ale fakt, Oscary coraz bardziej się komercjalizują i przestają być wyznacznikiem dobrego kina.

ocenił(a) film na 8
lew890

fakt dużo lepsza niż rok temu, bo Oscar dla Slumdoga to nieporozumienie (powinien wygrać "Ciekawy przypadek BB")

ocenił(a) film na 8
Pauleta

ahh jeszcze zapomniałem, szkoda że wszyscy pominęli świetne "The Road" i "The Lovely Bones" wg mnie dużo bardziej zasługują na nominacje niż choćby The Blind Side

ocenił(a) film na 8
Pauleta

Mi brakuje w tym roku Moona, rewelacja jak dla mnie. A tak to liczę na Bękarty. Nie rozumiem tych zachwytów nad Hurt Lockerem, owszem film bardzo dobry, ale za mało na Oscara

ocenił(a) film na 8
Pauleta

Film jest czadowy.
Także szkoda mi tych ludzi, co oglądali... z zamkniętymi oczami.

Pauleta

Avatar rządzi 10/10 polecam wszystkim to wspaniały film

ocenił(a) film na 9
Pauleta

mi też się bardzo podobał

plantum

W swoim gatunku Avatar jest naprawdę genialnym filmem. Na jego magię jedni są podatni (fani) a inni nie (antyfani).

ocenił(a) film na 9
kenexgro

w gatunku? :/

eee no wśród Sci-fi są chyba głębsze filmy...

ja uważam że Avatar jest świetny pośród blockbusterów