7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823807
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Brawo dla całej ekipy oraz Camerona która zaangażowała się w produkcję AVATARA. Piękny film. Camerom pokazał klasę. Jestem absolutnie pewien, że film jest przełomem w światowej kinematografii.

użytkownik usunięty
djxeon

film jest wspaniały i swoją magią potrafić zaczarować ludzie bez względu na wiek. :) W tym tygodniu zamieszczę swoją obszerną recenzję.

ocenił(a) film na 10

oki :) magiczny film :)) pojutrze wybieram sie juz 3ci raz do kina :D:D:D:D

ocenił(a) film na 8
djxeon

Wspaniały Film, ofcourse xD 6 razy i coraz lepsze emocje

użytkownik usunięty
michal9o90

ja jutro 4 raz.

użytkownik usunięty

3, bo raz widziałem zwykłą wersję żeby porównać czy to rzeczywiście 3d sprawia że film się podoba.

Na ten film to trzeba isć co najmniej 12 razy.

ocenił(a) film na 9
djxeon

Jestem tego samego zdania. Szczególnie jeśli chodzi nie o same efekty, ale świat jaki one przedstawiają. Pandora jest niesamowita

ocenił(a) film na 6
flex86

"Jestem absolutnie pewien, że film jest przełomem w światowej kinematografii."

a co to za przełom w światowej kinomatografii?
od dawna filmy kręcone są już w 3d i Imax, więc to nic nowego.

ocenił(a) film na 6
Fanek_2

ale w sumie jak ktoś Ojca Chrzestnego ocenia na 1, a Zmierzch na 10, to nie mam pytań.

Fanek_2

To są indywiduualne gusta. Musisz to zrozumieć i z tym się pogodzić niestety.

ocenił(a) film na 6
martwakiszka

To nie jest kwestia gustu, a bezguścia.
To jak (pomijając prawo Godwina bo dyskusja nie istnieje ;)) twierdzić "No
cóż jest nazistą, pogódź się z tym są różne gusta".

ocenił(a) film na 10
Fanek_2

"a co to za przełom w światowej kinomatografii?
od dawna filmy kręcone są już w 3d i Imax, więc to nic nowego. "

co za przełom ??
1) piekne ukryte przeslanie filmu
2) zjawiskowa Pandora
3) fabuła
4) efekty
5) magia i to cos pieknego co ten film posiada

ocenił(a) film na 10
djxeon

mogę potwierdzic główne założenia na temat filmu jako rewolucji i tyle.

ocenił(a) film na 9
djxeon

1) bez przesady. to żaden przełom. A bo to pierwszy film o takim przesłaniu? No chyba, że udało ci się gdzieś tam znaleźć czarną mszę, ale to też już chyba było(choć nie kryte) ;P.
2) zgadzam się
3) no teraz poleciałeś. mimo iż uwielbiam ten film, fabuła jest dosyć prosta, ale po obejrzeniu stwierdzam, że to nie było najważniejsze
4) ok
5) fakt, choć nie każdy może(lub chce) to poczuć

Amish1188

Fabuła jest prosta, ale właśnie dzięki tej prostocie ten film jest aż tak piękny niczym epicka baśń o uniwersalnych wartościach.

ocenił(a) film na 9
martwakiszka

Sam to rozgłaszam, więc nie będę tego negował. Ale też nie nazwę fabuły nowatorską.

Amish1188

Jako cała nowatorska nie jest, lecz jest parę elem,entów nowatorskich m.in. ludzie w roli najeźdźców na kosmitów, ludzie są lepiej rozwinięci technologicznie, idea Avatarów, których ciałami sterują ludzie.

ocenił(a) film na 9
martwakiszka

aha. widzę, że ktoś jednak czyta recenzje King_Louise_Assurbanipala ;P

ocenił(a) film na 10
użytkownik usunięty
djxeon

Plus: realistyczna animacja, mimika postaci i genialne zdjęcia z połaczeniem efektów specjalnych.

djxeon

djxeon, ja też się z tobą w 1000% zgadzam.

Fanek_2

Ty chyba należysz do antyfanów?

użytkownik usunięty
flex86

Zgadzam się dokładnie

ocenił(a) film na 10
djxeon

Sam nie wiem, jak to się stało, ale już 5 razy byłem na nim w kinie. Wspaniale poprawia nastrój

ragemnin

Idź jeszcze, dojedź do 10 :)

djxeon

Też bym wystawił 11/10. Wczoraj wpadłem na to, ale neistety nie ma tutaj takiej skali...

djxeon

11/10 to może nie, ale z pewnością się należy 8-10/10.

djxeon

Byłam na nim 6 razy i podobał mi się coraz bardziej.
Jak dla mnie to najlepszy film jaki do tej pory oglądałam !!!!!!!!!!

Pr0 !

patryska_333

Mam tak samo. Chcę dobić do 7 :)

djxeon

Też jestem oczarowana tym filmem, Cameron stworzyła kolejny hit, nie ma chyba drugiego takiego reżysera, podobno będzie druga część AVATARA już jestem ciekawa jak wyjdzie :)

Iwochna

mają być jeszcze 3 części.

djxeon

Dzieło którego nigdy nie zorzumieja ci którzy piszą że to nie ''ambitne kino''.

ocenił(a) film na 7
neytiriclub

Ja byłam teraz w piątek w kinie i jestem nadal oszołomiona tym co widziałam , film jest zachwycajacy i chyba jeden z najlepszych jakie widziałam. Przed seansem troche poczytałam o tym filmie i wypowiedzi ludzi tez i kiedy przeczytałam , że ktos idzie na to 3 raz to pomyślałam , że to jest głupota isc na ten sam film do kina trzeci raz , ale teraz w pełni się z tym zgadzam i rozumiem dlaczego tak jest i bardzo chetnie wybiore się na niego 2 raz :D

Esperanza

pałakałaś? :) Ja tak. taki wyciskacz łez i wzruszeń dzięki swemu pięknu :)

ocenił(a) film na 7
neytiriclub

tak płakałam , gdzies tam zza okularów 3D poleciała łezka i to nie jeden raz. I to nie l=tylko ja się wzruszyłam , ale jeszcze nigdy żaden film mnie tak nieoszołomił nie mówiac juz o efektach 3D .

Esperanza

Wreszcie normalni ludzie, którzy nie ukrywają że film wywołuje emocje. Mam już dosć tych opinni krytyków licealnych.

ocenił(a) film na 10
djxeon

w 100% sie zgadzam... arcydzielo... na seansie siedzialem jak wryty, efekty specjalne, piekny swiat, czlowiek ukazany w sposob jaki niestety egzystuje na naszej planecie versus zycie w zgodzie z natura... a komentarze jakis panow ktorzy widzieli "wiecej filmow ode mnie" osobiscie mnie smiesza - a co mnie interesuje ile "ty" czlowieku filmow widziales... komentarze o marnych efektach specjalnych (grafice) - rowniez smieszne, odzywaja sie graficy PAINT'a ;] pozdrawiam fanow AVATAR'a!!!

djxeon

moze 11/10 to przesada, ale na 10/10 czyli rewewlacyjny w pełni film zasłużył.

djxeon

Widać nie każdy młody potrafi jechać po filmie. Juz mi się źle robi jak patrzę na tych krytyków filmu, któzy dopiero co dowodzik odebrali z urzedu.

ocenił(a) film na 7
happyfun1978

W zupełności się z wami zgadzam, jeslibysmy mieli słuchac i kierować się opiniami "krytyków" którzy uważają się za bóstwo to nigdy w życiu nie obejżelibyśmy żadnego wartościowego filmu. i cieszę się że nie tylko ja tak uważam.

Esperanza

Najlepiej olać krytyków i iść do kina na kolejny seans. To jedynie ma sens.

ocenił(a) film na 10
dzikson_wielki

Mądrze gada. Polać mu nektaru z pandoriańskiego dzbanecznika!

użytkownik usunięty
Esperanza

Krytycy nie uważają się za bóstwa lecz yntelektualystów. :)

djxeon

Bezapelacyjnie i bezdyskusyjnie :)

ocenił(a) film na 10
djxeon

Wspaniałe arcydzieło. Zasługuje na 11/10.

użytkownik usunięty
djxeon

CHyba jest to jedyny temat który dojechał do 2 strony bez wypowiedzi negatywnej o filmie,

ocenił(a) film na 10

sza!

ocenił(a) film na 8

Lepiej nie kuś ...

użytkownik usunięty
50_GROSZY

hehe, trzeba czasem podkusić :)

djxeon

10/10 arcydzieło, moim zdaniem jeden z najlepszych filmów wszechczasów. Gorąco polecam wszystkim