Brawo dla całej ekipy oraz Camerona która zaangażowała się w produkcję AVATARA. Piękny film. Camerom pokazał klasę. Jestem absolutnie pewien, że film jest przełomem w światowej kinematografii.
film jest wspaniały i swoją magią potrafić zaczarować ludzie bez względu na wiek. :) W tym tygodniu zamieszczę swoją obszerną recenzję.
3, bo raz widziałem zwykłą wersję żeby porównać czy to rzeczywiście 3d sprawia że film się podoba.
Jestem tego samego zdania. Szczególnie jeśli chodzi nie o same efekty, ale świat jaki one przedstawiają. Pandora jest niesamowita
"Jestem absolutnie pewien, że film jest przełomem w światowej kinematografii."
a co to za przełom w światowej kinomatografii?
od dawna filmy kręcone są już w 3d i Imax, więc to nic nowego.
ale w sumie jak ktoś Ojca Chrzestnego ocenia na 1, a Zmierzch na 10, to nie mam pytań.
To nie jest kwestia gustu, a bezguścia.
To jak (pomijając prawo Godwina bo dyskusja nie istnieje ;)) twierdzić "No
cóż jest nazistą, pogódź się z tym są różne gusta".
"a co to za przełom w światowej kinomatografii?
od dawna filmy kręcone są już w 3d i Imax, więc to nic nowego. "
co za przełom ??
1) piekne ukryte przeslanie filmu
2) zjawiskowa Pandora
3) fabuła
4) efekty
5) magia i to cos pieknego co ten film posiada
1) bez przesady. to żaden przełom. A bo to pierwszy film o takim przesłaniu? No chyba, że udało ci się gdzieś tam znaleźć czarną mszę, ale to też już chyba było(choć nie kryte) ;P.
2) zgadzam się
3) no teraz poleciałeś. mimo iż uwielbiam ten film, fabuła jest dosyć prosta, ale po obejrzeniu stwierdzam, że to nie było najważniejsze
4) ok
5) fakt, choć nie każdy może(lub chce) to poczuć
Fabuła jest prosta, ale właśnie dzięki tej prostocie ten film jest aż tak piękny niczym epicka baśń o uniwersalnych wartościach.
Sam to rozgłaszam, więc nie będę tego negował. Ale też nie nazwę fabuły nowatorską.
Jako cała nowatorska nie jest, lecz jest parę elem,entów nowatorskich m.in. ludzie w roli najeźdźców na kosmitów, ludzie są lepiej rozwinięci technologicznie, idea Avatarów, których ciałami sterują ludzie.
Plus: realistyczna animacja, mimika postaci i genialne zdjęcia z połaczeniem efektów specjalnych.
Sam nie wiem, jak to się stało, ale już 5 razy byłem na nim w kinie. Wspaniale poprawia nastrój
Byłam na nim 6 razy i podobał mi się coraz bardziej.
Jak dla mnie to najlepszy film jaki do tej pory oglądałam !!!!!!!!!!
Pr0 !
Też jestem oczarowana tym filmem, Cameron stworzyła kolejny hit, nie ma chyba drugiego takiego reżysera, podobno będzie druga część AVATARA już jestem ciekawa jak wyjdzie :)
Ja byłam teraz w piątek w kinie i jestem nadal oszołomiona tym co widziałam , film jest zachwycajacy i chyba jeden z najlepszych jakie widziałam. Przed seansem troche poczytałam o tym filmie i wypowiedzi ludzi tez i kiedy przeczytałam , że ktos idzie na to 3 raz to pomyślałam , że to jest głupota isc na ten sam film do kina trzeci raz , ale teraz w pełni się z tym zgadzam i rozumiem dlaczego tak jest i bardzo chetnie wybiore się na niego 2 raz :D
tak płakałam , gdzies tam zza okularów 3D poleciała łezka i to nie jeden raz. I to nie l=tylko ja się wzruszyłam , ale jeszcze nigdy żaden film mnie tak nieoszołomił nie mówiac juz o efektach 3D .
Wreszcie normalni ludzie, którzy nie ukrywają że film wywołuje emocje. Mam już dosć tych opinni krytyków licealnych.
w 100% sie zgadzam... arcydzielo... na seansie siedzialem jak wryty, efekty specjalne, piekny swiat, czlowiek ukazany w sposob jaki niestety egzystuje na naszej planecie versus zycie w zgodzie z natura... a komentarze jakis panow ktorzy widzieli "wiecej filmow ode mnie" osobiscie mnie smiesza - a co mnie interesuje ile "ty" czlowieku filmow widziales... komentarze o marnych efektach specjalnych (grafice) - rowniez smieszne, odzywaja sie graficy PAINT'a ;] pozdrawiam fanow AVATAR'a!!!
Widać nie każdy młody potrafi jechać po filmie. Juz mi się źle robi jak patrzę na tych krytyków filmu, któzy dopiero co dowodzik odebrali z urzedu.
W zupełności się z wami zgadzam, jeslibysmy mieli słuchac i kierować się opiniami "krytyków" którzy uważają się za bóstwo to nigdy w życiu nie obejżelibyśmy żadnego wartościowego filmu. i cieszę się że nie tylko ja tak uważam.
CHyba jest to jedyny temat który dojechał do 2 strony bez wypowiedzi negatywnej o filmie,