7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823897
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Kiedy mówiło się o nowym filmie Camerona byłem ciekaw tej produkcji, zwłaszcza że będzie to film s-f. Do tego cały szum o technologii jaką ma wykorzystywać film. Zobaczyłem później jakiegoś robota w dzungli i myśle - ok. Potem przyszła premiera, wszędzie.. avatar, avatar, avatar, avatar, avatar no i avatar. Nawet jakiś koleś zaparkował furą pod moją chatą stylizowaną na postacie z filmu. To jaki szum zrobił ten film troche mnie przestraszyło. Obejrzałem - fabuły nawet nie będę komentować, bo ziewałem większość filmu. Aktorsko niby ok, ale postacie jakieś mało wyraźne. Ogólnie to troche nudny film z niezłymi efektami, jakoś nie sprostał moim oczekiwaniom stąd ta nota, gdyby nie brać pod uwagę całego szumu medialnego wookół niego dałbym notę wyżej - poniżej oczekiwań, bo właśnie tak jest. pozdro :)

ocenił(a) film na 1
typek234

do tego ilość tematów tutaj i zwłaszcza ich treść - żal.

użytkownik usunięty
typek234

''do tego ilość tematów tutaj i zwłaszcza ich treść - żal. ''

Do do jakości filmu mają tematy pisane przez trolli?

Nie tylko (jak to ich nazywasz) "trole" piszą głupoty tu, na forum... psycho-fani też, a takich nie brakuje

BarEET

Ciekawostka: http://niezlekino.pl/2010/01/07/wpadles-w-avatarowa-depresje/

ocenił(a) film na 1

nic, dlatego to napisałem w osobnym poście ;d

ocenił(a) film na 10
typek234

Dlaczego mam nieodparte wrażenie, że to multikonto?...

NommaD79

tak zgadza sie każdy który daje mniej niż 10 to multikontowiec...

ocenił(a) film na 1
pmp2811

jakie multikino lol :D

ocenił(a) film na 10
pmp2811

No akurat ty pimpek jesteś koronnym dowodem potwierdzającym ta tezę.

ocenił(a) film na 4
typek234

Podpisuję się pod tym. Fabuła rodem z bajek dla dzieci. Ja dziękuję za takie kino. Jak ten pokaz techniki komputerowej z komicznie infantylną fabułą mógł zostać nominowany do oskara w katgorii "najlepszy film" ? Masakra.

ocenił(a) film na 9
Jimbo_

Ja miałem mniejwięcej odwrotne podejście. Kiedy przeczytałem pierwsze zapowiedzi fabuły od razu nasuęła mi się znana bajka, natomiast po obejrzeniu zwiastuna w TV pomyślałem że tego nie da się połączyć w logiczną całość i uniknąć jakichś niekonsekwencji. Z uwagi na zapowiadany czas projekcji filmu obawiałem się też dłużyzn jakich w moim odczuciu nie brakowało w poprzednim filmie Camerona. Poszedłem bo uwielbiam fantastykę i w miarę możliwości oglądam w kinie wszystko z tego gatunku. Z kina wyszedłem zachwycony - film nie znudził mnie ani na chwilę, nie dopatrzyłem się żadnych niekonsekwencji a wzorowanie się na Pocahontas to jedynie jeden z elementów dużo bogatszej w wątki fabuły. Co ciekawe, film w ten sposób odebrały wszystkie osoby z mojego towarzystwa, a nastroje obcych osób opuszczających salę kinową też były zdecydowanie entuzjastyczne. Dziwi mnie druzgocąca krytyka wobec Avatara, ale jak to się mówi: "Jeszcze się taki nie urodził..."

ocenił(a) film na 6
Jimbo_

takze nie rozumiem jak Avatar mogl byc nominowany za najlepszy film...
swietne efekty, animacja, rozmach ale procz tego nie ma nic wartego uwagi,
fabula jest komiczna i powiela watki, ktore sa w co drugim amerykanskim
filmie...
zdecydowanie wole "prawdziwych" aktorow i takich bajek nie kupuje...

jednak obiektywnie patrzac na ten film oceniam go na 6/10 bo jednak jakis
przelom to jest, choc na kolana nie powala...

ocenił(a) film na 9
typek234

nagle liczy się fabuła.....

a o transformersach nikt nie pamięta...

plantum

Fabuła zawsze była ważna, jak nie najważniejsza, teraz w tej kwestii też się nic nie zmieniło.