7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824049
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

6/10

ocenił(a) film na 7

Nie wiem czym sie tak inni "podniecają"tym filmem,bo dla mnie to byl taki sobie.Pochwalic tylko moge za fajny obraz,gdyż ogladałem na blu-rayu
Daje 6 + 1 na 10. Ta "jedynka" to dla zasługi znakomitego reżysera J.Camerona którego do dzis podziwiam Titanica.

ocenił(a) film na 10
barzaw

Odbiór filmu to sprawa indywidualna, więc nikt tego nie wyjaśni. Tego typu film dobrze jest zobaczyć w kinie, jednak ekran i zastosowana w nim technologia 3D znacząco wpływa na odbiór tego obrazu. Niemniej i tak pozostaje to kwestią gustu.

NommaD79

Film świetny i daje możliwość popisu dla kina domowego ( szczególnie efekty dźwiękowe ).
Co do 3D , to raczej zabawa dla dzieci.

ocenił(a) film na 10
demson

3D w stylu "wszystko leci z ekranu" faktycznie jest dziecinne, w Avatarze natomiast głębia jest bardzo naturalna.

ocenił(a) film na 9
barzaw

"Nie wiem czym sie tak inni "podniecają"tym filmem"

bo NEYTIRI

zaraz usłyszę krzyk oburzenia, ale przed tym powiem tylko jedno:

ta postać jest odpowiedzią na wszystko, bo łączy w sobie coś więcej niż tylko niesamowite piękno.

plantum

-I I-....................

ocenił(a) film na 9
Blue_Best_Avatar

no proszę bardzo... chłostajcie mnie

plantum

nikt cie tu nie bedzie chlostal :) przynajmiej z mojej strony

ocenił(a) film na 9
plantum

Zgadzam się w 100%-tach.Neytiri jest cudowną postacią - łączy w sobie najlepsze cechy - po prostu ideał kobiety - a raczej kosmitki(:
Jake i Neytiri pasowali moim zdaniem do siebie idealnie. Stworzyli przepiękny i autentyczny wątek miłosny w Avatarze.Bez niego ten film byłby niewiele wart.I na tym polega potęga tego filmu - że jest w nim wszystko: miłość , akcja , przesłanie i znakomite efekty oraz scenografia.

ocenił(a) film na 9
ThuNd3R

gdyby krytycy potrafili tak pozytywnie rozpatrywać ten film, życie było by lepsze :)

ThuNd3R

Zbytnio idealna para? To nie możliwe. Nie może to być autentyczne, więc o jakiej autentyczności tutaj jest mowa? Skoro nie ma idealnej pary i idealnych ludzi. To bajka, nie autentyczność.

ocenił(a) film na 1
barzaw

4.ŁOPATOLOGICZNOŚĆ
Początek filmu:
A: O! Zobacz, to właśnie to o co chodzi nam wszystkim, wszyscy pragniemy tylko tego, liczy się bowiem dla nas zysk i mają to ci tubylcy i my musimy to im zabrać. A ty nam w tym pomożesz.
B: Roger that.