7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824049
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

8/10

użytkownik usunięty

Byłem dzisiaj w kinie i nie mogę powiedzieć żebym nie był zadowolony ale Cameron trochę za bardzo pojechał na schematach robiąc kolejną kalkę Tańczącego z wilkami/Pocahontas/Ostatniego Samuraja. Fabularnie jest sztampowo do bólu, co nie znaczy że to w czymś przeszkadza.

Strona wizualna pierwsza klasa (pewnie bedzie oskar) ale samo 3-D nie zrobiło na mnie wiekszego wrażenia i nie widzę potrzeby oglądac w ten sposób po raz drugi. DVD (a może BR jak sie dorobie odtwarzacza w tym roku) w zupełności wystarczy.

8/10

PS> z zeszłorocznych wyokobudżetowych produkcji wyżej stawiam Watchmen i Star Treka. Może sie to zmieni jak obejrzę Avatara na DVD.

ja bym postawil wyżej STAR TREK, przynajmiej ma w miare orgynalną fabułe, i tu sie też zgodze ze Cameron zrobil głupstwo robiąc kolejną oklepaną fabułe, bo technicznie film jest ZAJEBISTY !!!! wyobrażacie sobie takiego OBCEGO ? ;p

ocenił(a) film na 9
ascorp

Każdy film jest w jakimś sensie kalką i powtarzającym się schematem.

RhineHorn

tu sie nie zgodze, czasem wychodzi nie powtarzalne dzieło (pod wzgledem fabuly, wydarzeń itp)

ocenił(a) film na 9
ascorp

To na prawdę są jakieś ewenementy. Przeważnie są właśnie tymi kalkami jakiegoś filmu bądź książki. Oczywiście nie cała fabuła ale niektóre schematy itp. Teraz już jest praktycznie nie możliwym zrobić całkowicie nowatorski film i jakimś mega nowym przesłaniem na temat którego nikt się wcześniej nie zastanawiał. Tak samo jest z fabułą i schematami. :)

ocenił(a) film na 10
RhineHorn

Co jest orginalnego w nowym star treku? Wzięcie starego schematu przygodowego sci fi i przerobienie go na sci fi akcji z licealistami z amerykańskiego ogólniaka?

użytkownik usunięty
Negative

Nie jest przynajmniej w całości kopią Pocahontas :P

ocenił(a) film na 9

Bardzo śmieszne :)

ocenił(a) film na 10

Twój nick jakoś mi się dobrze kojaży choć nie pamiętam dlaczego, nie psuj wrażenia :P

ocenił(a) film na 9
Negative

Dobrze kojarzy ? ? ? Dziwne ;p

ocenił(a) film na 10
RhineHorn

Mówiłem o giefergu ;)

ocenił(a) film na 9
Negative

To w takim razie przepraszam za nieporozumienie :)

ocenił(a) film na 5
Negative

ale np. taki dystrykt 9 już kalką nie jest

ocenił(a) film na 10
zinedine

natomiast ciebie muszę zapamiętać negatywnie :)

użytkownik usunięty

http://www.youtube.com/watch?v=UdIIqoDakHU&feature=player_embedded#

Mówi samo za siebie no nie?

ocenił(a) film na 10

Pewnie i przemówienia Kaczyńskiego dałoby się w coś takiego zmontować ;)

ocenił(a) film na 10

Nie.

użytkownik usunięty
Negative

W połączeniu z tym: http://i.imgur.com/JmRmb.jpg ten zwiastun mówi o Avatarze wszystko :P

ocenił(a) film na 10

tego wcześniejszego przynajamniej nie było na forum 10 razy do tej pory. I tak chyba cie z kimś pomyliłem.

ocenił(a) film na 9
Negative

dobry film, miażdży!