hmm cóż, może i zapłaciłem za obejrzenie jeszcze raz tego samego filmu... ale przyznam że zostały rozwinięte niektóre sprawy, np. przedstawiono w filmie szkołę angielskiego w lesie, hmm oraz pokazano rozmowę Jake'a z Neytiri kiedy pytał się o jej imię.
Pokazano także śmierć TsuTey'a, otóż nie zginął on tak jak wszyscy myśleli od upadku na ziemię, Jake i Neytiri znaleźli go ciężko rannego w lesie, ten zaś przekazał przywództwo nad klanem Jake'owi ale żeby to stało się zadość musiał go zabić..
Hmm, z takich ciekawszych to jeszcze przedłużono moment współżycia Jake'a i Neytri przy drzewie głosów, pokazany był moment gdy połączyli więź Tsaheylu :D Kilka osób w kinie zaśmiało się i ja również :P
Pozdrawiam.
Cóż za okrutne spojlery!Ło matko boska! Nie czytać tego :F
I ja się teraz pytam,czemu pan szanowny reżyser ominął te sceny wcześniej?
Nie żebym podejrzewała go o chęć zdobycia jeszcze większej kasy,gdzie tam.....
Wcześniej film miał być dużo dłuższy, ale sporo wycięto ze względu na to, że film będzie pokazywany w 3D. Obawiali sie, ze po zbyt długim filmie w 3D ludzi mogą boleć oczy. dlatego został skrócony.
To czemu teraz dodano tylko kilka minut?Gdyby kogoś miały boleć oczy to by z pewnością bolały...a 8(?)minut nikogo nie zbawi.