7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823934
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

http://www.youtube.com/watch?v=bzb6-4wVi7Y

Powyżej link do trailera, powiem szczerze, że masakryczne sa te nowe sceny :)

ocenił(a) film na 10
Adrianeki1984

Na pewno w Multikinie Zlote Tarasy będzie o czasie premiera bo jest w zapowiedziach :)

ocenił(a) film na 8
Adrianeki1984

Wszystko super tylko, że ta cała edycja specjalna to jawne wyłudzanie kasy (9 ekstra minut to jakiś żart). Gdyby tak nie było, to od razu byśmy taką wersje otrzymali, ewentualnie już by wyszła na dvd. No ale James musi zarobić i w kinie i na dvd/bluray 2 razy. :/ Przyznam, że jestem fanem Camerona i Avatar mi się podobał, ale przez jego chciwość tracę do niego szacunek i Avatara nie kupię i do kina też 2 raz nie pójdę!!

ocenił(a) film na 5
LukC

Amen!

ocenił(a) film na 10
Adrianeki1984

Wrzucilem na YT nowy klip z oficjalnej strony. Jest scena polowania i kilka innych. Zapowiada się zacnie :))

http://www.youtube.com/watch?v=Cbn9W_A6v1g

ocenił(a) film na 10
_morfeo_

Fajnie, fajnie ale komu się opyla iść 2 raz na ten sam film i wydać znów 21zł aby obejrzeć 9minut dodatkowych scen? Po 2dniach będzie to na necie. Cameron chyba się przeliczył.

wtf_filmaniak

Cameron chce kasy , i robi z ludzi kompletnych debili i na pewno znajdą się tacy co wydadzą 20 zł na 9 min kiepskiego filmu , ale coś mi się zdaję że Jamesik się zawiedzie i mało zarobi.

Lecho1523

Oczywiście chodzi o 9 min dodatkowych scen , przecież w każdym filmie wycinają sceny , i co najwyżej dodają je na DVD , i są też na YT , ale żeby robić z tego dodatkowy film to na prawdę porażka i robienie z ludzi idiotów.

Lecho1523

A ja zrobie ''zrobie z siebie idiote,'' z przyjemnoscia. Podobno za trzecim razem juz tak nie boli. :) Myslalem, ze juz nie doczekam wakacyjnej reedycji. Mila niespodzianka.
To mile, gdy odniesiony sukces jest wymierny w korzysciach. Co w tym zlego, ze Cameron zarobi? Pieniedzy sila nikomu nie wyrywa. Tak dlugo jak tego nie robi, w zlym guscie jest stawiac sprawe w tym swietle. Ostatecznie nikt do kina nie idzie z przymusu. Wcale nie czuje sie oszukany, debilem tez wlasciwie nie. Bez obrazy. Na film z checia udalbym sie jeszcze raz nawet bez dodatkowej zachety w postaci bonusowych minut. Zapowiada sie imponujaco. Do kina ide nie dla Camerona, lecz dla tego co stworzyl, dla Avatara. Nie jest moim celem dorabiac rezysera, robie to z wlasnej potrzeby. A nawet gdyby, to lepiej dorabiac koncerny tytoniowe? O to chodzi. Nasz swiat nie jest kolorowy, nawet w jednej setnej tak jak jak wizja Camerona, czasami chcialbym od niego odpoczac. Pandora to doskonale miejsce. A tobie polecam zbojkotowac premiere w rodzinnym miescie. Licze, ze bedziesz sie bawil rownie swietnie jak debile podczas seansu. Naprawde! Trzymam kciuki!

ocenił(a) film na 10
wtf_filmaniak

Zobaczymy.. BO Mojo podaje że film dostanie dosc duzą ilość ekranów w Stanach więc może być dobry wynik.

A na te 9 minut pójdą ludzie którzy chcą jeszcze raz zobaczyć film w 3D na dużym ekranie, może są też tacy którzy nie widzieli? ;) Między "Na necie" a w dopracowanym 3D w cyfrowym IMAX jest kolosalna różnica i ci, którzy zachwycili się filmem kilka miesięcy temu w kinie chcą poczuć to samo jeszcze raz.

Nie wiem skąd ten pomysł że nikt na to nie pójdzie.. Prawda jest taka że Avatar sprzedawał się rewelacyjnie i miał minimalne spadki dopuki z ekranów 3D nie przepędziła go Alicja, Jak Wytresować Smoka i Starcie Tytanów. Umowy były podpisane i nie można było po prostu zostawić filmu, mimo wyników. Było zapotrzebowanie wtedy - może być i teraz. Jak dla mnie logiczne.

ocenił(a) film na 9
Adrianeki1984

Ja tam pójdę,ale tylko dlatego,że nie widziałam tego filmu w 3D, chociaż fakt wyłudzanie kasy jak nic.

ocenił(a) film na 9
leda12

Skoro chęć zarobienia jest dla Ciebie wyłudzaniem kasy to głosuj na Jarka :P On wprowadzi 70% podatek dla bogatych i to już w przyszłym roku!
A tak btw wątpię, żeby Cameron miał tu dużo do gadania ;)

ocenił(a) film na 9
leda12

wg. mnie dobry pomysł. nawet doskonały!

bo były osoby które filmu nie widziały. i będą miały okazję!

plantum

O nie... Już wróciłeś.

ocenił(a) film na 10
Adrianeki1984

Jest juz wersja 1080p nowego klipu, scena polowania gniecie w full hd :)

http://www.youtube.com/watch?v=E94W335jp6Y

Adrianeki1984

Skoro niektórzy w szkole nie uważali to wklejam definicję ze słownika:

WYŁUDZENIE «przypadek uzyskania czegoś, zwłaszcza pieniędzy, w wyniku PODSTĘPU, KŁAMSTWA lub OSZUSTWA»

Natomiast osoby publicznie określające re-release Avatara jako "wyłudzenie pieniędzy" dopuszczają się do przestępstwa zwanego pomówieniem ;)) (żartuję oczywiście)

To tyle jeśli chodzi o formułki.
A co do pytań "kto na to pójdzie?" to podam przykład dwóch wypowiedzi normalnych śmiertelników (a nie maniaków z filmweba, jakich jest garstka w kraju):
http://www.multikino.pl/forum/viewtopic.php?t=2737&sid=807c72b204adb8076bdcbaaed 3400b8e
http://www.multikino.pl/forum/viewtopic.php?t=2772&sid=20371fc00892464f2a611ec27 a9aa758

ocenił(a) film na 10
Kazioo

Ja pójdę i jak się uda to i 2 razy! I niech Cameron zarobi co na dwójkę mu wystarczy! Kto nie chce niech nie idzie i przestanie się wywyższać swoją yntelygencją i wyrachowaniem bo tylko potwierdza to co sam pisze. Jest przykładem samym do siebie.

ocenił(a) film na 9
Kazioo

Użyłam złego zwrotu, mea culpa (chyba jakieś spięcie w mózgu). Dzięki za poprawkę:)

ocenił(a) film na 1
Adrianeki1984

ale lipa, i po co to znow w kinach ?

ocenił(a) film na 10
UPADLY_WIDZ

dla takich jak ty - jak pójdziesz masz szanę że sobie wyrobisz gust

ocenił(a) film na 1
sprocket73

HA HA HA HA nie no dobre...na żarty Ci się zebrało

sprocket73

"wyrobisz gust" chyba zgorszysz i staniesz się takim tępym fan-bojem avatarka jak pan sporcket73